Meglepő ajándék: 3% alatti kamat mellett is lesz CSOK Plusz

Meglepő ajándék: 3% alatti kamat mellett is lesz CSOK Plusz
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-12-30
 

Januárban indul az év egyik legnagyobb durranása, a CSOK Plusz támogatott kölcsön. Még csak néhány bank hirdetménye érhető el, de már most látni komoly meglepetést: van olyan pénzintézet, ahol a kölcsön kamata 2,89% lesz, ami kedvezőbb a jogszabály által előírt 3 százalékos plafonnál.

Sokan várják a legfeljebb 3 százalékos kamatozású CSOK Plusz indulását. Már csak néhány nap és valóban indul a jövő év szuperhitele, sőt már megjelent egyes bankok hirdetménye, amiből kiderülnek a konkrét díjak, kamatok.

A Bankmonitor szakértői ezen hirdetményeket vizsgálva lett figyelmes a Gránit Bank ajánlatára: a pénzintézetnél ugyanis a támogatott hitel kamata 2,89 százalék lesz, ami kedvezőbb jogszabályban előírtnál.

Milyen kedvezményeket kínál még a Gránit Bank?

A 2,89%-os kamatot a Gránit Bank 2024. január 1-től befogadott hiteligénylésekre akció keretében biztosítja. Az akció visszavonásig érvényes.

A bank akció keretében elengedik a folyósítási jutalékot – ennek mértéke alapból a kölcsönösszeg 0,75%, maximum 200 ezer forint lenne. Illetve nem számít fel a pénzintézet díjat a térképmásolat, tulajdoni lap lekéréséért sem. A tulajdoni lap, térképmásolat lekérdezésének díja 3 ezer forint lenne alkalmanként.

Emellett átvállalja a bank az célingatlan értékbecslési díját, valamint a közjegyzői okirat díjából is utólag visszatérít 27 500 forintot. Ráadásul az ingatlan folyósítást megelőző felülvizsgálatának díját is átvállalja a bank, amennyiben a vállalkozó az építkezést magát is a Gránit Bank vállalati projekthitellel finanszírozta meg.

Jó tudni
Az elengedett, átvállalt díjakat utólag az adósnak meg kell fizetnie a bank részére, amennyiben a folyósítást követő 4 éven belül legalább a hitelösszeg felét előtörleszti. (Az előtörlesztés a kedvezményes kamatot nem érinti.)

Hirdetés

Hirdetés

Mekkora előnyt jelent a kamatkedvezmény?

A 2,89%-os akciós kamat mellett a teljes hiteldíj mutató (THM) értéke 2,98% lehet. A THM a kamat mellett a hitelhez kapcsolódó többi díjat, költséget is tartalmazza.

Hogyan alakul a törlesztőrészlet 20 éves futamidő esetén? (Figyelembe véve, hogy az első évben csak kamatot kell fizetnie az adósoknak, ezt követően megemelkedik a havi fizetnivaló.)

  • Egy 15 millió forint összegű kölcsön esetén az első évben a törlesztő 36 125 forint, ezt követően a havi fizetnivaló 85 574 forint (3%-os kamat mellett 37 500 forint és 86 391 forint lennének ezek a törlesztők.)
  • Egy 30 millió forint összegű kölcsön esetén az első évben a törlesztő 72 250 forint, ezt követően a havi fizetnivaló 171 148 forint (3%-os kamat mellett 75 000 forint és 172 782 forint lennének ezek a törlesztők.)
  • Egy 50 millió forint összegű kölcsön esetén az első évben a törlesztő 120 417 forint, ezt követően a havi fizetnivaló 285 247 forint (3%-os kamat mellett 125 000 forint és 287 970 forint lennének ezek a törlesztők.)

A kamatkedvezmény miatt egy 50 millió forintösszegű, 20 éves futamidejű hitel esetében a teljes visszafizetendő összeg 676 ezer forinttal csökken. Ennyit jelent a 2,89 százalékos kamat a 3 százalékos kamattal szemben.

A kedvezményekért cserébe számos feltételt teljesítenie kell az érdeklődőknek. Kizárólag gyermeket vállaló házasok igényelhetik a kölcsön. De van például előírás a feleség életkorára és az igénylők társadalombiztosítási jogviszonyára vonatkozóan is. Könnyen ellenőrizheted a Bankmonitor kalkulátorával, hogy megfelelsz-e a CSOK Plusz feltételeinek.

CSOK Plusz Kalkulátor 2024
Tudd meg, hogy
2024-től mennyivel
jársz jobban
az új CSOK Plusszal!
Ft
Ft
Ft
Bankmonitor

A megadott adatok alapján jogosult lehetsz a kért CSOK Pluszra!

Egy normál piaci hitelhez képest a teljes futamidő alatt legalább0 Ftspórolhatsz.

A részleteket elküldjük e-mailben:

  • Törlesztőrészlet az 1. évben
  • Törlesztőrészlet a 2. évtől
  • Legfontosabb pénzügyi előnyök
  • Igénybevételnek feltételei
A kalkulátor nem vizsgálja az összes elvárt jogosultsági feltételt.
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Elküldtük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a kért CSOK Pluszra.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés