Megmutatjuk, mikor kell személyi kölcsönt, folyószámlahitelt vagy hitelkártyát választanod

Megmutatjuk, mikor kell személyi kölcsönt, folyószámlahitelt vagy hitelkártyát választanod
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-20 Frissítve: 2018-10-12
 

Ideje tisztáznunk a nagy kérdést. Melyik szabad felhasználású, fedezetlen hitel milyen élethelyzetben használatos, és melyiknek mik az előnyei és a hátrányai a másikkal szemben. Sokan úgy használják ezeket a hiteleket, mintha nem lennének azzal tisztában, melyik mire is való. Bizony könnyen előfordulhat, hogy ez egyben az igazság is. Most tiszta vizet öntünk a pohárba, és megmutatjuk, melyiket mikor, meddig és mire használd!

Mindegyik hitelnek megvan az apropója. Ha nem ahhoz illeszkedő élethelyzetben vagyunk, vagy nem arra a célra találták ki, akkor könnyen kerülhet nekünk túl sokba az adott hiteltípus. Ezt elkerülendő, minden célhoz a megfelelőt kellene használnunk. Kár is abba belemenni, hogy mennyi pénzünk bánná, ha például folyószámlahitellel vagy hitelkártyával szeretnénk a havi fizetésünk 3-szorosát kitevő egyszeri kiadásunkat finanszírozni. Legyünk bölcsek és okosak, és ne essünk hasonló hibába!

Személyi kölcsön

Általában akkor érdemes igénybe vennünk, ha a hitelfelvételkor nem szeretnénk fedezetet biztosítani a bank számára, vagy ha meglévő hiteleket (személyi kölcsön, folyószámlahitel, hitelkártya) szeretnénk kiváltani egy jobb feltételeket biztosító hitellel. A hitelkiváltó személyi kölcsön jellemzően kedvezőbb kamatozású, mint a hagyományos személyi kölcsön. A prémium személyi kölcsön pedig még ennél is jobb feltételeket kínál.

A személyi kölcsönt a hitelkiváltáson kívül akkor vegyük igénybe, ha legalább egyhavi fizetésünknek megfelelő összeghez szeretnénk hozzájutni! A havi törlesztőrészlet biztosíthatja számunkra, hogy a hitelünket könnyebben tudjuk visszafizetni.

Nézd meg a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Folyószámlahitel

Átmeneti (pár hetes, 1-2 hónapos), kisebb pénzügyi nehézségek kezelésére alkalmazandó hiteltípus. Ne használjuk más célra! Sok ember baja meggyűlik ezzel a hitellel, ezért hiába kapnánk meg a havi munkabérünk akár 3-szorosát is folyószámlahitel-keretként, egyhavi fizetésünknél ne fogadjunk el nagyobb keretet, amennyiben nincs legalább annyi könnyen hozzáférhető pénzünk, amivel a tartozást bármikor rendezni tudnánk! Ez azért fontos, hogy a későbbiekben minél kisebb összeg után és minél kisebb időszakra kelljen kamatot fizetnünk.

Hitelkártya

Arra való, hogy kamatmentesen használhassuk a bank pénzét a kamatmentes periódus alatt. Jellemzően annak való, akinek semmi szüksége a bank pénzére, és azt bármikor vissza tudja törleszteni. Fontos figyelni, hogy minden hónapban, legkésőbb a kamatmentes periódus vége felé, időben rendezzük a fennálló tartozásunkat, és a vásárlások után minél több pénz-visszatérítést kapjunk.

A hitelkártya-keretből csak annyi pénzt használjunk fel, amennyit a határidőig gond nélkül vissza tudunk fizetni! A hitelkártyával vásárolni érdemes, és megadhatjuk rá a közüzemi számlák rendezését (csoportos beszedési megbízás), de a készpénzfelvételt a nagy költségek miatt kerüljük vele! A legtöbb ügyfél nem jól használja a hitelkártyát, ezért már igényléskor meg kell fontolnunk, hogy való-e nekünk ez a termék.

Nézd meg a Bankmonitor hitelkártya kalkulátorát!

 

Hirdetés
Hirdetés