Megtízszereződött a 100 millió forintnál drágább ingatanok forgalma

Megtízszereződött a 100 millió forintnál drágább ingatanok forgalma
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-06-20
 

2014 óta megtízszereződött 100 millió forintnál drágább ingatlanok értékesítése az Otthon Centrum hálózatában. Miközben a vidék részesedése is folyamatosan nő a nagy értékű ingatlanok piacán, Budapest dominanciája továbbra is meghatározó, mivel a fővárosban értékesítik a 100 millió forintnál drágább ingatlanok 80 százalékát.

Néhány évvel korábban egy 50-60 millió forintos társasházi lakás már drágának számított, 2018-ban azonban 100 millió forintra kúszott a nagy értékű ingatlanok határa, és már ez az ár sem számít kirívónak a piacon. Az Otthon Centrum közvetítésével 2019. januárja és májusa között értékesített ingatlanok 1,5 százaléka meghaladta a 100 millió forintos vételárat. Ez az érték a belső és hegyvidéki kerületekben jelentősen nagyobb. A 2019-es tranzakciók egészét nézve a legnagyobb arányban a XII. kerületben voltak nagy értékű adásvételek, ahol háromból egy ingatlant 100 millió forint felett értékesített a cég.

A nagy értékű lakóingatlanok piacán két nagy csoportot különböztetünk meg: a speciális adottságú társasházi lakásokat – új és régi építésű házakban –, valamint családi házakat (villák, kúriák, kastélyok). Közös bennük, hogy nagy alapterületűek, jó minőségű anyagokból, gazdag felszereltséggel épültek, korszerű épületgépészeti megoldásokkal rendelkeznek és kiváló állapotban vannak.

A luxuslakások többségének egyedülálló, elépíthetetlen panorámája van, a lakásbelső tágas terei mellett nagyméretű terasz(ok) a villákhoz pedig az átlagosnál nagyobb, parkosított kert tartozik. Az Otthon Centrum által 2019 első öt hónapjában lebonyolított adásvételek alapján Budapesten háromból két nagy értékű ingatlan téglalakás míg vidéken csak családi házak esetében beszélhetünk 100 milliós ingatanokról.

Budapesten minden második nagy értékű ingatlan újépítésű, míg vidéken minden harmadik volt új. 

2019 első öt hónapjában a legtöbb 100 millió forintnál drágább ingatlant – minden harmadikat – a XII. kerületben értékesítette az Otthon Centrum, de jelentős volt az V. és XIII. kerületben lebonyolított tranzakciók száma is.

A 100 millió forint felett értékesített ingatlanok átlagos alapterülete a fővárosban 158 négyzetméter volt: a legkisebb eladásra kínált nagy értékű ingatlan alapterülete 63, míg a legnagyobb 440 négyzetméter volt. Vidéken azonban az átlagos alapterület ennél sokkal nagyobb, 367 négyzetméter volt.

A cég tapasztalatai szerint a vásárlók idén egyértelműen az alacsonyabb ár kategóriájú ingatlanok felé fordultak és ez a tendencia várhatóan folytatódik az elkövetkező években.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés