Mekkora a havi törlesztője most egy 10, egy 40 és egy 60 millió forintos lakáshitelnek?

Mekkora a havi törlesztője most egy 10, egy 40 és egy 60 millió forintos lakáshitelnek?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-09-07
 

Bár a koronavírus járvány kitörése óta némileg csökkent a bankok által kihelyezett lakáshitelek összértéke, még mindig sokan vásárolnak ingatlant banki finanszírozással. Számukra fontos kérdés, hogy vajon milyen kamatokkal tehetik ezt meg, illetve mekkora jövedelemre van szükségük ahhoz, hogy megkapják a szükséges összeget.

Lakáshitelt felvenni mindig rendkívül felelősségteljes döntés, hiszen jellemzően tízmillió forint feletti hitelösszegekről beszélhetünk, a havi törlesztőket pedig évtizedekig kell majd tudni határidőre teljesíteni. A jelenlegi bizonytalan helyzetben azonban még fontosabb körültekintően eljárni, aminek fontos eleme a megfelelő lakáshitel termék kiválasztása. A lakáshitelek ára – akár csak más piaci termékek esetében – a kereslet-kínálat alakulásától függ, a szolgáltatók pedig – jelen esetben a bankok – maguk határozzák meg, hogy piaci termékeiket milyen áron kínálják. (Kivételt képeznek természetesen az állami támogatású csok-hitelek és Babaváró hitelek, amelyek maximális kamatszintjét jogszabály szabja meg.)

lakáshitelek közötti különbség

A nem támogatott lakáshitelek árai között éppen ezért jelentős különbségeket találunk, ami akkor érzékelhető leginkább, ha egymás mellé állítjuk a bankok ajánlatait. Erre a célra remek eszköz lehet a 12 hazai bank lakáskölcsöneit összehasonlító Bankmonitor lakáshitel kalkulátor, amellyel pillanatok alatt számszerűsíthető, hogy egy meghatározott értékű ingatlanra a jövedelmünk alapján milyen feltételekkel kaphatunk jelzáloghitelt. Láthatjuk majd, hogy néhány százalékos különbség több tízezer forint eltérést jelenthet a törlesztőkben, ami teljes visszafizetésben végül milliós tételre rúghat. A különbség természetesen annál komolyabb, minél magasabb a hitelösszeg, ám ahogy a táblázatunkban is látszik, nem minden esetben van ez így. Ennek az az oka, hogy a bankok különböző jövedelmi szintek esetén más-más kedvezményeket kínálnak, így a magasabb jövedelem sokszor jelentős kamatkedvezményt érhet. (Ennek elérésében egy jövedelmet igazolni tudó adóstárs bevonása például sokat segíthet.)

Ennek ellenére látható, hogy bizony nagyon sok múlik azon, valaki mennyire gondosan választ hitelt, hiszen egy 40 millió Ft-os kölcsönnél több mint 36 ezer Ft lehet a különbség a havi fizetnivalóban, ez pedig 20 év alatt csaknem 9 millió Ft-ot ér, amennyiért vidéken sok helyütt már akár házat is kapni.

Nem csak a költségek miatt érdemes azonban összehasonlítani a bankok ajánlatait, ugyanis a jelenlegi helyzetben akár az is múlhat az okos választáson, hogy egyáltalán kapunk-e kölcsönt. A bankok ugyanis nagyon különbözőképpen hitelezik például a külföldről és az ingatlan kiadásból származó jövedelmet, vagy azt, ha valaki készpénzben kapja a fizetését. Ezen kívül még számos olyan különbség adódhat, amin a hitelbírálat sikere múlhat, ezért érdemes olyan hitelszakértő segítségét kérni, aki jól ismeri az aktuális banki kondíciókat és gyakorlatokat. Az „aktuális” itt azért nagyon fontos, mert a bankok üzletpolitikája folyamatosan változik, így előfordulhat, hogy egy bank például februárban még a legkedvezőbb ajánlatot adta számunkra, ám most kifejezetten drágának számít a piacon.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés