Mekkora minimális jövedelem kell most egy személyi kölcsön felvételéhez?

Mekkora minimális jövedelem kell most egy személyi kölcsön felvételéhez?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-06-30
 

A személyi kölcsönt igénylők mostanában azt tapasztalhatják, hogy a koronavírus járvány és az ennek következtében bekövetkező gazdasági visszaesés hatására a bankok óvatosabbak lettek, aminek egyik kézzelfogható jele, hogy magasabb lett az elvárt minimális jövedelem.

Amikor személyi kölcsönre van szüksége valakinek, akkor szembesül általában csak azzal, hogy a bankok számos olyan elvárást támasztanak az igénylőkkel szemben, amelyek korábban nem okoztak problémát. Az egyik ilyen, hogy feljebb tolták a minimálisan elvárt jövedelem nagyságát, ami alatt nem hiteleznek akkor sem, ha egyébként a jövedelem elbírná a havi törlesztőt. Jellemző, hogy míg korábban az önálló igénylőktől a minimálbért várták el a bankok, addig most többnyire 150 000 Ft a limit. Amennyiben az igénylő megugorja ezt a szintet, akkor a bank megvizsgálja, hogy a jövedelem mekkora havi törlesztőt „bír el”. Itt a JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató) jogszabály a plafon, eszerint 500 ezer Ft nettó alatt a törlesztők összege nem haladhatja meg a jövedelem 50%-át, míg efölött 60%-nál ránt be az adósságfék.

Mekkora minimális jövedelemmel vehető fel személyi kölcsön?

Sokan nem tudják ugyanakkor, hogy meglévő hiteleik – lakáshitel, személyi kölcsön, áruhitel, csok-hitel, Babaváró hitel – törlesztőivel is számolnak ilyenkor, de a hitelkeret 5%-a is törlesztőnek minősül, mégha abból egyébként nem használtunk fel egyetlen forintot sem. (Egy 500 ezer Ft-os hitelkeret emiatt 25 ezer Ft-os törlesztőnek felel meg.) Ha valaki kezes vagy adóstárs más hitelében, az is csökkenti a hitelfelvételi lehetőségét, ugyanis az ilyen törlesztők felét veszik alapul a JTM-vizsgálatakor.

Ha nem elég az igazolt jövedelmed ahhoz, hogy önállóan kölcsönt kapj a bankoktól, akkor lehetőséged van adóstársat bevonni a szerződésbe, így kettőtök együttes jövedelmét fogják alapul venni. Tudnod kell azonban, hogy az adóstárs jövedelmét illetően is van limit, ami többnyire a minimálbér, vagy a már említett 150 ezer Ft-os alsó határ.

Hiába azonban a megfelelő összegű jövedelem, előfordulhat, hogy a bank mégsem fogadja azt el. Ilyen például a készpénzes és a külföldi jövedelem, amelyeket most nem hiteleznek.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés