Mekkora minimális jövedelem kell most egy személyi kölcsön felvételéhez?

Mekkora minimális jövedelem kell most egy személyi kölcsön felvételéhez?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-06-30
 

A személyi kölcsönt igénylők mostanában azt tapasztalhatják, hogy a koronavírus járvány és az ennek következtében bekövetkező gazdasági visszaesés hatására a bankok óvatosabbak lettek, aminek egyik kézzelfogható jele, hogy magasabb lett az elvárt minimális jövedelem.

Amikor személyi kölcsönre van szüksége valakinek, akkor szembesül általában csak azzal, hogy a bankok számos olyan elvárást támasztanak az igénylőkkel szemben, amelyek korábban nem okoztak problémát. Az egyik ilyen, hogy feljebb tolták a minimálisan elvárt jövedelem nagyságát, ami alatt nem hiteleznek akkor sem, ha egyébként a jövedelem elbírná a havi törlesztőt. Jellemző, hogy míg korábban az önálló igénylőktől a minimálbért várták el a bankok, addig most többnyire 150 000 Ft a limit. Amennyiben az igénylő megugorja ezt a szintet, akkor a bank megvizsgálja, hogy a jövedelem mekkora havi törlesztőt „bír el”. Itt a JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató) jogszabály a plafon, eszerint 500 ezer Ft nettó alatt a törlesztők összege nem haladhatja meg a jövedelem 50%-át, míg efölött 60%-nál ránt be az adósságfék.

Mekkora minimális jövedelemmel vehető fel személyi kölcsön?

Sokan nem tudják ugyanakkor, hogy meglévő hiteleik – lakáshitel, személyi kölcsön, áruhitel, csok-hitel, Babaváró hitel – törlesztőivel is számolnak ilyenkor, de a hitelkeret 5%-a is törlesztőnek minősül, mégha abból egyébként nem használtunk fel egyetlen forintot sem. (Egy 500 ezer Ft-os hitelkeret emiatt 25 ezer Ft-os törlesztőnek felel meg.) Ha valaki kezes vagy adóstárs más hitelében, az is csökkenti a hitelfelvételi lehetőségét, ugyanis az ilyen törlesztők felét veszik alapul a JTM-vizsgálatakor.

Ha nem elég az igazolt jövedelmed ahhoz, hogy önállóan kölcsönt kapj a bankoktól, akkor lehetőséged van adóstársat bevonni a szerződésbe, így kettőtök együttes jövedelmét fogják alapul venni. Tudnod kell azonban, hogy az adóstárs jövedelmét illetően is van limit, ami többnyire a minimálbér, vagy a már említett 150 ezer Ft-os alsó határ.

Hiába azonban a megfelelő összegű jövedelem, előfordulhat, hogy a bank mégsem fogadja azt el. Ilyen például a készpénzes és a külföldi jövedelem, amelyeket most nem hiteleznek.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés