Melyik a legjobb hazai mobilbanki alkalmazás? OTP, CIB, esetleg valami más?

Melyik a legjobb hazai mobilbanki alkalmazás? OTP, CIB, esetleg valami más?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-10-04 Frissítve: 2021-10-08
 

A mobilalkalmazások a banki ügyfelek körében is egyre nagyobb jelentőséggel bírnak. A fiataloknál a bankválasztásnál már sokszor döntő tényező a mobilapp minősége. Annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen bankot választanod, összegyűjtöttük a felhasználók értékítéletét: íme, a legjobb és legkevésbé jó banki applikációk listája!

Ha sorba rendezzük a versenyzőket, akkor láthatjuk, hogy már mindegyik nagy szereplőnek van okostelefonra tervezett mobilappja. Ez meglehetősen racionális döntés a bankok részéről, főleg annak tükrében, ha a manapság divatos trendeket vesszük figyelembe. Arról nem is beszélve, hogy a kevés bankfiókkal rendelkező bankok, mint amilyen például a MagNet Bank és a Gránit Bank is, jobbára az online felületek meglétével tudják magukhoz csalogatni és megtartani az ügyfeleiket.

A Google Playről (Android) és az AppStoreról (Apple, iOS) letöltött számadatokat az alábbi táblázatban találhatod:

Az OTP Bank legpopulárisabb appjának letisztult a felülete, a használata kényelmes, és a folyószámlás funkciók nagy része megtalálható benne. Az OTP SmartBankot egyértelműen a kategória győztesének tekinthetjük. A CIB Bank appja a kategória 2. helyéért versenyzett, melyet a Budapest Bankkal szoros versenyben végül sikerült megszereznie. Az UniCredit alkalmazásán nemrég sokat fejlesztettek, és ez meg is látszik a végeredményen: befutott a kategória 4. helyére.

A K&H Bank és a Raiffeisen Bank appja körülbelül átlagosnak mondható, míg a SberBank, a MagNet Bank és a Gránit Bank alkalmazásai átlag alatti értékeléseket kaptak. Ez annak ellenére van így, hogy utóbbi kettőnek nagy szüksége lenne arra, hogy a felhasználók elégedettek legyenek az online felületükkel. A Takarék és az Erste Bank appjaira adott felhasználói reakciók pedig azt mutatják, hogy ennek a 2 banknak bőven van mit behoznia a versenytársakhoz képest.

Azt azért jegyezzük meg, hogy a felhasználók értékelései erősen szubjektívek, nem feltétlenül tükrözik pontosan az appok képességeit.

A Bankmonitor bankszámla kalkulátorával számítsd ki, hogy a számodra szimpatikus bankszámlának mennyi lenne a számlavezetési költsége! Keresd a nulla forintos bankszámlákat!

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés