Melyik a legjobb OTP számlacsomag 2024-ben?

Melyik a legjobb OTP számlacsomag 2024-ben?
Hirdetés
Hirdetés

2024-01-24 Frissítve: 2024-01-25
 

Az OTP-csoport immáron 21 leányvállalatból álló, széleskörű pénzügyi és egyéb tevékenységeket összefoglaló, meghatározó szereplő a hazai piacon. A mindenki által ismert OTP Bank mellett számos területen találkozhatunk a csoport tagjaival, például gépjármű- és eszközfinanszírozás, lakástakarék-pénztári megtakarítás, ingatlanügyek, befektetések, nyugdíjcélú megtakarítás iránt érdeklődve, de még magán egészségügyi időpontfoglalás kapcsán is. Cikkünkben megnéztük, melyik most a legkedvezőbb OTP-s számlacsomag, amelyet közvetlenül a Bankmonitornál is lehetőség van igényelni.

Számlacsomagok az OTP Banknál a Bankmonitoron keresztül

A Bankmonitor kalkulátora alap beállításai alapján két OTP bankszámla közül választhatunk, a Smart Szolgáltatáscsomag és a Bázis számla igénylése indítható el kényelmesen, otthonról. A bankszámla keresőben lehetőséged van beállítani a személyes bankolási szokásaidat, így láthatod, hogy az adott számla díjai hogyan alakulnának számodra.

A standard beállításoknak megfelelően a Smart Szolgáltatáscsomag a legkedvezőbb OTP-s bankszámla a Bankmonitornál, így ezt az ajánlatot részletesen is megvizsgáljuk. (Az alap kalkulátor beállítások: havi 250 ezer forint beérkező jövedelem, 2 db készpénzfelvétel saját ATM-ből, ingyenes jogszabályi készpénzfelvétel beállítása a számlához, 30 db bankkártyás vásárlás 75 ezer forint értékben, értesítések nélkül.) 

OTP Smart szolgáltatáscsomag költségei a Bankmonitornál.

Smart Szolgáltatáscsomag

Az OTP Smart Szolgáltatáscsomag ingyenes számlavezetési díjjal érhető el, amenniben a havi vizsgálatot megelőző 4 hónapból legalább 2 hónapban a mindenkori minimálbérnek megfelelő jövedelem érkezik a számlára. A Smart számla nyitását követő első 4 hónapban ettől függetlenül a számlavezetési díj nem kerül felszámításra, ha az ügyfél elektronikus számlakivonatot igényel.

A számlacsomaghoz Mastercard Online Smart Betéti Kártya tartozik, amely az első évben ingyenes, a második évtől pedig 2978 forintba kerül évente. Ezen felül választható számos kedvezménycsomag is, amelyekkel kártyahasználati szokásainkhoz alakíthatjuk a csomagot, például igényelhetünk:

  • A jogszabályi ingyenes készpénzfelvételen felül havi 2 db díjmentes készpénzfelvételt a bank saját, belföldi ATM-jeiből 472 forintos, vagy havi 5 db ingyenes saját ATM-es készpénzfelvételt 807 forintos havidíjért.
  • Az úgynevezett tranzakciós csomag havi 268 forintba kerül, amivel az OTP SmartBankon keresztül minden belföldi átutalás (bankon belüli, bankon kívüli, eseti és rendszeres) és csoportos megbízás havonta összesen 250 ezer forintig ingyenes.
  • Választhatjuk az úgynevezett megtakarítási csomagot 540 forintos havidíjjal, amellyel betétlekötés esetén extra kamat érhető el, illetve értékpapírszámlák esetén kedvezményes, vagy akár ingyenes lehet a számlavezetés.

Mindezeken felül olyan komplex havidíjas csomagokat is kérhetünk, amelyekkel számos különböző szolgáltatás vehető igénybe egyszerre extra kedvezménnyel, vagy külön költség nélkül.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen előnyökkel nyithatsz OTP számlát?

A Bankmonitor kalkulátora megjeleníti az aktuális számlacsomagokat, az egyes ajánlatok mellett pedig a kondíciókat is megtekintheted, vagy akár azonnal el is indíthatod a szerződéskötést néhány kattintással. 

Adataid megadása után a Bankmonitor bankszámla szakértői felveszik veled a kapcsolatot, megválaszolják az esetleges kérdéseid, és elindítják a folyamatot, melynek eredményeképp elég számodra akár egyszer, előre egyeztetett időpontban, a szerződéskötés aláírására a bankfiókba fáradnod. 

Hasonlítsd össze a bankszámlákat!

Ahhoz, hogy megtudd, melyik OTP-s bankszámla lenne a legjobb a számodra, érdemes közelebbről is megvizsgálni az elérhető számlacsomagokat. A Bankmonitornál ez kétféleképpen történhet:

Szerencsére ma már nem kell minden egyes pénzintézetbe ellátogatnod, hogy kiderítsd, hol, milyen feltételekkel és kondíciókkal kínálnak új bankszámlát, sőt, még csak a bankok weboldalait sem kell egyesével átböngészned. A Bankmonitor bankszámla kereső kalkulátora pár kattintással megmutatja, melyek a legolcsóbb és/vagy legjobb alternatívák.

Hirdetés
Hirdetés