Mennyi a havi törlesztője 3, 5 vagy 10 millió forint személyi kölcsönnek?

Mennyi a havi törlesztője 3, 5 vagy 10 millió forint személyi kölcsönnek?
Hirdetés
Hirdetés

2024-01-08 Frissítve: 2024-01-09
 

2023-ban az új hitelkihelyezések összege körülbelül megfeleződött, ám ezen belül az ingatlanfedezet nélkül felvehető személyi kölcsönök iránti kereslet alig változott, a Bankmonitor szakértői szerint különösen az autóhitelek voltak népszerűek az év vége felé. A személyi hitel legnagyobb előnye kétségtelenül az, hogy az igényléshez nincs szükség ingatlanfedezetre, de a rövid átfutási idő és a kötetlen felhasználás is mellette szól. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták, hogy kik, milyen kamatokkal és havi törlesztőkel juthatnak jelenleg ily módon pénzhez.

A személyi kölcsönök mind nagyobb részét igénylik online felületen keresztül, ám ezt a lehetőséget szinte minden esetben csak meglévő ügyfeleik számára biztosítják a bankok. Mégpedig azért, mert róluk a bankok minden olyan információval rendelkeznek, ami a gyors, személyes jelenlét nélküli hitelbírálathoz szükséges lehet.

Ugyanakkor egyáltalán nem evidens, hogy minden esetben a saját bankunktól érdemes személyi hitelt igényelnünk, ugyanis a pénzintézetek árazása eltérő, így nincs rá garancia, hogy így kapjuk a legkedvezőbb ajánlatot. Kifejezetten kicsi hitelösszeg és rövid futamidő esetén ennek nincs igazán jelentősége, hiszen itt 1-2%-os kamatkülönbség is legfeljebb pár száz forint többletköltséget jelent a havi törlesztőt illetően.

Ugyanakkor már 3 millió forint hitelösszegnél – 350 ezer forint jövedelemmel, 3 éves futamidőre – is csaknem 12 ezer forint a különbség a legkedvezőbb és a legdrágább ajánlat havi törlesztője között, ami teljes visszafizetésben 4,6 millió forintot jelent. Itt egyébként a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint az UniCredit Fix kamat kölcsön a legkedvezőbb (15,27%-os THM, 102 964 Ft havi törlesztő, 3,7 millió Ft teljes visszafizetés) jelenleg, amit a CIB Bank és Raiffeisen Bank követ 103 394 Ft, illetve 103 102 Ft havi törlesztővel.

szabad fe

5 millió  forintos hitelösszegnél (5 éves futamidő, 400 ezer Ft nettó jövedelem) a legkedvezőbb havi törlesztő 114 296 forint (az MBH Bank Extra Plusz Személyi kölcsöne), amit 115 140 Ft, illetve 117 876 Ft havi törlesztővel az UniCredit Fix kamat Személyi kölcsön és a CIB Előrelépő Személyi kölcsön követ. Itt a legkedvezőbb és a legdrágább hitel havi törlesztője között 16 ezer forint a különbség, ami öt év alatt 1 millió forint differencia.

10 millió forint hitelösszeget már csak három (UniCredit, CIB, Erste), 12 millió forintot mindössze kettő pénzintézet (Erste, UniCredit) kínál jelenleg, a maximális futamidő pedig legfeljebb 8 év lehet. Mivel jelentősen leszűkül a szóba jöhető bankok köre, ilyen hitelösszegeknél a legkedvezőbb és a legdrágább ajánlat között kisebb a különbség.

Azonban nem kizárólag az eltérő költségek, és az ezzel bezsebelhető pénzügyi előny miatt lehet fontos a megfelelő bank kiválasztása, sok esetben az is múlhat ezen, hogy egyáltalán kapunk-e hitelt. A bankok eltérően határozzák meg ugyanis a hitelezhetőséghez elvárt minimális jövedelmet, különbözőképpen kezelik a külföldi, a vállalkozói és a készpénzes jövedelmet, de az sem azonos, hogy mennyi ideje kell az adott munkahelyen dolgozni a sikeres igényléshez.

Kalkulálj
Kalkulálj a Bankmonitor hitelkeresőjével, és ellenőrizd, hogy a szükséges kölcsönösszeg mekkora havi törlesztőket jelent az egyes bankoknál. A kalkulációt követően kérheted a Bankmonitor szakértőinek segítségét, akik díjmentesen megkeresik a számodra legjobb ajánlatot kínáló bankot, valamint segítenek a hiteligénylés lebonyolításában is.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés