Mennyi hitelt kaphatsz? Előbb gondolkodj, hogy ne utóbb kelljen törni a fejedet!

Mennyi hitelt kaphatsz? Előbb gondolkodj, hogy ne utóbb kelljen törni a fejedet!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-08-26 Frissítve: 2016-09-09
 

Jön az ősz, ismét felpörögnek a személyi kölcsönigénylések. Fedezet nélküli hitelek esetében elég nehezen lehet megmondani előre, hogy adott jövedelem mellett mekkora hitelt kaphatunk. A hitel általában egy olyan termék, amihez nem juthat hozzá bárki, csak az, aki megfelel a banki követelményeknek. De mégis honnan tudhatjuk, hogy van-e esélyünk, vagy inkább neki se kezdjünk?

Általánosságban elmondható, hogy minél több követelménynek felelünk meg, annál jobb kondíciójú hitelt kaphatunk. Hiszen minél jobb adósnak tűnik valaki, a bank annál inkább hisz abban, hogy a kölcsönt vissza is tudja fizetni az ügyfél.

A banki követelmények hiteltípusonként változnak, de alapvetően két fő csoportba lehet ezeket sorolni:

1. K. O. kritériumok:

Olyan feltételek, melyeket ha nem tudunk teljesíteni a bank nem is tárgyal velünk tovább. Ilyen például az aktív KHR státusz,
az igénylő életkora (túl fiatal, vagy éppen túl idős), nem elegendő munkaviszony.

2. Módosító tényezők:

Olyan feltételek, melyek megléte javít, vagy esetlegesen ront az ügyfélminősítésen. Ettől függően érhetünk el pl. kamatkedvezményt.
Személyi kölcsönnel szabadon elkölthető készpénzhez juthatunk. Ennek fedezetéül nincs szükség ingatlanra, „csupán” rendszeres jövedelemre.

A bank megvizsgálja a potenciális adós (illetve az esetleges adóstársak, kezesek) anyagi helyzetét. Egyre többször találkozhatunk az egyes médiákban különböző kedvezményekkel kínált akciós személyi kölcsön konstrukciókkal. Fontos, hogy egy akciósként hirdetett személyi kölcsön közel sem jelenti azt, hogy az az elérhető legkedvezőbb is a hitel piacon. Mindenképpen figyeljük a THM mutatók szintjét is. A reklámok általában nem tartalmazzák az összes, a hitel igénylése szempontjából fontos feltételt, amelyek alapvetően befolyásolják, hogy megkapjuk-e a hitelt vagy sem.  (Pl. kell-e kezest bevonni egy meghatározott összeg igénylésekor, mekkora jövedelemmel kell rendelkezni, mennyi folyamatos munkaviszony szükséges, hány havi bankszámla múltat kell igazolni, vagy hogy milyen életkori megkötések vannak stb.).

Az egyes akcióknak köszönhetően általában alacsonyabb kamattal vagy kezdeti költséggel juthatunk hozzá a felvenni kívánt hitelhez, azonban mindig figyeljünk az apró betűs részekre.   A felvehető hitelösszeg személyi hitelnél általában megegyezik az igénylő féléves igazolt jövedelmével. Vannak esetek, amikor ennél nagyobb összeg is igényelhető, de ehhez már 300.000 Ft feletti jövedelem szükséges, vagy évekre visszamenő kapcsolat a választott bankkal. A bank szempontjából az számít jövedelemnek, amiről van papír (azaz igazolható). Az is előfordulhat azonban, hogy ennél az összegnél kevesebbet hagynak jóvá számunkra, mert esetleg már van meglévő hitelünk, hitelkártyánk, vagy éppen hitelkeretünk. Ezek a kötelezettségek mind csökkentik a jövedelmünk terhelhetőségét, vagyis csak alacsonyabb hitelösszegre leszünk jogosultak.

Magasabb hitelösszegre számíthatunk annál a banknál, ahova a jövedelmünk érkezik. Ebben az esetben a legtöbb bank akár egy munkanapon belül is jóváhagyhatja a hitelkérelmet és a pénz már a számlánkon is van.

De mennyi az annyi?

Három jövedelemkategória esetén néztük meg az optimálisan felvehető hitelösszeget. Mivel minden kölcsönigénylés alap feltétele a mindenkori minimálbér megléte (ez jelenleg 66.483.-), ezért az első esetben 67 ezer forintos jövedelemmel számoltunk, a további esetekben pedig 150 ezer, illetve 300 ezer forintos havi jövedelmet feltételeztünk. Mindhárom esetben azt vettük alapul, hogy legalább egy éve van folyamatos munkaviszonyunk és jövedelmünket nem terheli egyéb kötelezettség.

Nézzük, mekkora összeghez juthatunk és milyen kondíciókkal 3 éves futamidővel?

szemelyikolcson tabla_20140826Nem pont ennyi a jövedelmed? Más hitelösszeget szeretnél? Kalkulátorunk segítségével könnyedén számolhatsz!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Mielőtt személyi kölcsönt igényelnénk, gondoljuk végig:

  1. Valóban szükségünk van-e az adott összegre?
  2. Váratlan helyzet (betegség, munkanélküliség) esetén mennyit tudunk havonta kifizetni?
  3. Ennek megfelelően válasszunk futamidőt!
  4. Nézzük meg az egyszeri költségeket is!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés