Mennyiért kaphatunk személyi kölcsönt a kamatvágás után?

Mennyiért kaphatunk személyi kölcsönt a kamatvágás után?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-07-04 Frissítve: 2020-07-03
 

Csökkentette nemrég a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ami közvetve hatással van a személyi kölcsönök árazására is. A Bankmonitor.hu megvizsgálta, hogy miként változtak egy ugyanakkora hitel havi törlesztői, illetve mire kell nagyon odafigyelni, ha össze szeretnénk hasonlítani a bankok ajánlatait.

Június 23-án 0,75%-ra csökkentette a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, a 0,15 százalékpontos vágás pedig a személyi kölcsönök THM (teljes hiteldíj-mutató) plafonját is érintette. Egy kormányrendelet szerint ugyanis március 19-től maximum 5,9%-os THM-mel adhattak személyi kölcsönt a bankok. Ám ez nem egy kőbe vésett érték, a rendelet azt mondja ki ugyanis, hogy a teljes hiteldíj mutató nem haladhatja meg az aktuális jegybanki alapkamatot 5%-nál nagyobb mértékben.

Mivel a jegybanki alapkamat most csökkent, a bankoknak át kellett árazniuk hiteleiket, hiszen július 1-től a személyi kölcsönök THM-e nem lehet magasabb 5,75%-nál.

A jegybanki alapkamat közvetve a 2021 utáni hitelkamatokat is befolyásolja, ugyanis a személyi kölcsönök THM-e akkortól nem haladhatja meg az aktuális alapkamatot 24 százalékpontnál nagyobb mértékben, ami a mostani állás szerint 24,75%. Ám ez aligha jelent majd érezhető változást, ugyanis a jelenlegi hitelek egyike sem éri el ezt a szintet. A 12 hazai bank termékeit összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint a most igényelhető személyi hitelek THM-e a jövő évtől ugyanis 7,3% és 21% között van.

A legkedvezőbb teljes visszafizetésű személyi kölcsön ajánlatok június végén és július elején

Sokan várták, hogy az alapkamat csökkenés miatt majd olcsóbbak lesznek a hitelek, ám a Bankmonitor kalkulátorának számításai szerint egyáltalán nem olyan egyszerű a helyzet, ugyanis több szempont szerint is lehet rangsorolni az elérhető ajánlatokat, az eredmény pedig ezek alapján nagyon más lehet.

  1. Megnézhetjük, hogy melyik bank kínálja a legkedvezőbb havi törlesztőket 2020-ban.
  2. Választhatunk aszerint is, hogy melyik hitelnél legalacsonyabb a havi törlesztő 2021-től.
  3. Választhatjuk a legalacsonyabb teljes visszafizetést biztosító hitelt is.

Bár kecsegtetőnek tűnik az induló, 2020-ra érvényes törlesztőket összevetni, mégsem ez a legjobb megoldás, hiszen ha most veszünk fel például 5 évre személyi hitelt, akkor ebből mindössze 6 hónap esik az idei évre, míg 54 hónapra a magasabb törlesztő vonatkozik majd. Ezért fordulhat elő, hogy egy hitelnek bár kedvezőbb az induló törlesztője, összességében mégis többet kell rá visszafizetni, mint egy magasabb törlesztővel indulóra.

Ráadásul, míg 2020-ban a hitelek kamatai és törlesztői között alig van különbség – hiszen mindenki igyekszik igazodni az alapkamat+5%-os felső határhoz – 2021-től már jelentős eltéréseket láthatunk. A Bankmonitor hitelkalkulátora szerint egy 3 millió forintos, 5 évre felvett hitelnél a legjobb és a legdrágább havi törlesztő között például már 16 ezer Ft a különbség, ami teljes visszafizetésben több mint 800 ezer Ft-ot jelent.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés