Mennyit kell fizetni a legjobb lakáshitelekért? Új mélyponton a kamatok

Mennyit kell fizetni a legjobb lakáshitelekért? Új mélyponton a kamatok
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-04-10
 

Két hete új mélypontra esett a magyar kamatszint. Ennek apropóján megvizsgáltuk, hogy mennyi havi törlesztőt kell fizetned a legkedvezőbb lakáshitelekért. Lakásvásárlás, bővítés, vagy lakáshitel kiváltása, itt vannak az aktuális hitelajánlatok!

Időről időre beszámolunk arról, hol, milyen lakáshitelhez juthatsz, milyen ajánlatokat kapsz, ha végig fix törlesztőt szeretnél, vagy hogy az éppen aktuális gyakorlat szerint mennyi hitelt vehetsz fel. Most összegyűjtöttük a legolcsóbb ajánlatokat, amelyek között akár évekre kiszámítható törlesztéssel rendelkező konstrukciók között is válogathatsz.

Hirdetés

Hirdetés

Mitől függ, hogy milyen kamatozású lakáshitelt vehetsz fel?

Fontos, hogy a fenti táblázat nem általános érvényű, azaz minden adós, minden háztartás egyedi jövedelmi helyzetétől, valamint a felajánlott ingatlan értékétől is függ, hogy végül milyen ajánlattal kínálja meg a bank.

Ha más hitelösszegre szeretnéd megnézni a fenti ajánlatokat, az alábbi kalkulátor lesz a segítségedre!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Hogy minél nagyobb esélyed legyen a hitelfelvétel során számodra is megfelelő ajánlatot kapni, az alábbiakkal segíthetsz magadon:

  • Szüntesd meg a nem használt hitelkártyákat, hitelkereteket! Hiába van a fiókban, amíg nem szünteted meg, a teljes hitelkeret 5%-ának megfelelő törlesztés terheli a jövedelmed a hitelbírálat szempontjából.
  • Tedd rendbe a bankszámládat! Hiába van megfelelő jövedelmed, és hiába jó a felajánlott ingatlan is, negatívan befolyásolja az esélyeidet, amennyiben rendezetlen vagy tisztázatlan tételek szerepelnek a bankszámládon. Ilyen például, ha mindig késve fizeted be egy meglévő hiteled törlesztőrészletét. Amennyiben pedig olyan rendszeres utalásaid vannak (nem rezsi, nem biztosítás, nem megtakarítás), amely nem azonosítható be egyértelműen, készülj rá fel, hogy a bank rá fog kérdezni, mik azok a tranzakciók.
  • Mondj el mindent az ügyintézőnek! Akár a Bankmonitor egy kollégájával beszélsz, akár egy bankban ülő tanácsadóval, mindig őszintén válaszolj a kérdéseire, ha nem akarod, hogy meglepetés érjen! Egyrészt kellemetlen, ha utólag, a bírálat során derül ki, hogy van egy felszámolás alatti céged egyébként (MERT ÚGYIS KIDERÜL!!), vagy hogy a kiváltandó hiteled törlesztőrészleteit már egy ideje nem fizeted, vagy hogy van még három hitelkártyád. Az eltitkolt hitelek befolyásolják, hogy milyen olcsó lakáshitelt kaphatsz, a nagyobb füllentések viszont a hitelkérelmed elutasításához is vezethetnek!

Nem csak egy kedvezőbb konstrukció érdekében érdemes a fenti tanácsokat betartanod. Egyrészt ennyi a minimum, ha 10-20 évre szeretnél kölcsönkérni egy banktól. Másrészt időt spórolhatsz azzal, ha nem kell újabb és újabb, újonnan kiderült részletek miatt folyamatosan dokumentumokat pótolni, vagy egyeztetni. A lakáshitel felvétel ezek nélkül is időigényes folyamat lehet! 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés