Milliókat oszt szét ügyfelei között az OTP! És mit kínál a többi bank?

Milliókat oszt szét ügyfelei között az OTP! És mit kínál a többi bank?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-03-21 Frissítve: 2018-04-05
 

Kedvező kamatok ide, szuper alacsony THM oda, a lakáscélt dédelgető lakosság jó részének még mindig nem mindegy, mennyit fizet azért, hogy hitelhez jusson. Jól tudják ezt a bankok is. Nem hiába kecsegtetnek ilyen-olyan díjelengedési akcióval, amellyel pár ezer forintra redukálható az induló költség nem is olyan kis tábora. De hogy mindezek mellett némi szerencsével még 3 millió forint zsebpénzt is kapjunk?

Legyen a cél akár lakásvásárlás, akár hitelkiváltás, a kezdeti költségek egy 10 millió forintos hitel esetén, akció híján jobb esetben is 100 ezres tétel feletti összegre rúgnak. Ebbe az értékbecsléstől kezdve, a tulajdoni lapokon át a közjegyzői díjig minden benne van. Bár egy kedvező konstrukcióért megéri kifizetni az induló díjakat, ettől függetlenül nem mellékes, hogy melyik pénzintézet mit enged el ezekből, vagy éppen mit térít vissza.

Számba vettük hát az aktuális akciókat és az érvényesíthető kedvezményeket egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitelre, amelynél 150 000 Ft bankhoz érkező jövedelmet és 15 milliós ingatlan fedezetet feltételeztünk. Ha egy bank esetében több termék is igénybe vehető, azt mutatjuk be, amelyik a legkedvezőbb THM mellett érhető el.

Az alábbi példákban minden esetben a 12 600 Ft-os földhivatali díjjal kalkulálunk illetve egy átlagosnak tekinthető 76 390 Ft-os közjegyzői díjjal. Ez utóbbi szerződésenként eltérő lehet, mivel a pontos díjat többek között a szerződés típusa, valamint az oldalszám is befolyásolja.

Ha úgy érzed, hogy elveszel a részletekben, add meg adataidat, és mi segítünk a megfelelő hitel kiválasztásában

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Lássuk a medvét!

3 millió forint ütheti a markát annak, aki az  OTP-től ingatlanhitelt igényel 2014. március 1. és 2014. június 30. között ( amelyet 2014. július 31-ig legalább részben folyósítanak).

A nyereményjátékban résztvevők közül az az 5 játékos nyer, aki az 5 kvízkérdésre helyes választ ad és leadott becslése helyes, valamint:

  • Az ingatlanhitel mellé legalább 6 000 Ft betétösszegű új lakástakarék szerződést kell kötni, vagy meglévő, legalább 1 év hátralévő megtakarítási idejű lakástakarék szerződés esetén legalább 6 000 Ft összeggel kell megemelni a havi megtakarítás összegét. A legalább még 1 év hátralévő megtakarítási idejű, 14 001 Ft feletti havi befizetés esetén az összeget 20.000 Ft-ra kell emelni. A 20 000 Ft havi összegű OTP Lakástakarék szerződéssel rendelkező ügyfeleknek ezt a feltételt már nem kell teljesíteni.
  • A nyeremény megduplázódik, ha a hitel célja olyan új vagy használt lakóingatlan megvásárlása, mely az OTP Ingatlanpont közreműködésével került értékesítésre. A nyereményjáték részeként válaszolni kell a bank honlapján 5 tudásalapú kérdésre és egy becslésre.

Ez a pármilliós nyeremény „csak” grátisz, ugyanis a jelenleg futó Tavaszi díjkedvezményes akciójuk keretében az induló költségeket szinte teljes egészében mindenkitől átvállalják vagy visszatérítik. A hitelfelvétel kapcsán 34 510 Ft-ot kell kifizetnünk, amely összegből még az értékbecslés költségét, 30 000 Ft-ot utólag visszatérítenek. A tulajdoni lap, folyósítási jutalék, földhivatal és a közjegyzői szerződéskötés díjmentes.

A fenti ajánlat a nyereményt is figyelembe véve igen nagyvonalú, de ne feledkezzünk meg a többi bankról sem!

K&H Bank induló díjakkal igényelhető üzleti feltételű lakáshitele esetében 163 990 Ft-tal kell beszállnunk az induló költségekbe. Ebből visszatérítik a közjegyzői okirat díját maximum 60 000 Ft összegig, amennyiben K&H kényelmi vagy K&H maximum számlacsomaggal rendelkezünk, vagy ilyet nyitunk. Jelenleg elengedik a szerződéskötési díj felét, átvállalják az értékbecslést, a tulajdoni lapok és egy térképmásolat díját. A szerződéskötési díj másik felét is megspórolhatjuk, ha valamely K&H okos számlacsomagot nyitunk, vagy K&H zéró csomaggal rendelkezünk. Mindezek teljesítése esetén végül 28 990 Ft a ráfordításunk, amely a közjegyzői díj fennmaradó része és a földhivatali bejegyzés költsége.

Hogy mit tudnak az egyes számlacsomagok, azt kalkulátorunkkal ellenőrizheted!

Az FHB Banknál felvett lakáshitelek esetében 128 890 Ft fizetendő költséggel indítunk, amelyből sikeres hitelfelvétel esetén az értékbecslési díjat térítik vissza, ezáltal az ügylet végén 97 190 Ft költséget könyvelhetünk el. Náluk a folyósítási jutalékot engedik el az akció keretében.

Az MKB Bank Megújulás Forint Lakáshitel – Normál kondíciókkal esetén 238 990 Ft-os induló költséggel szembesülünk. Ők elengedik az igénylési díjat – amely magában foglalja az értékbecslést – illetve a tulajdoni lap díját, így ezek a tételek előbbi összegben már nem szerepelnek.

Gránit Lakáshitel esetében nem kell ennyire mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, egész pontosan 132 540 Ft-ot kell onnan előhúzni. Ebben már nem szerepel a folyósítási jutalék összege, amelyet akció keretében engednek el, ám minden egyéb díj fizetendő.

Ha az Erste Bank lakáscélú hitelét szeretnénk igényelni, 124 590 Ft-tal kell készülnünk. Ebből utólag az értékbecslés díját, 30 000 Ft-ot térítenek vissza, de ehhez legalább 100 000 Ft-ot elérő havi jövedelmet kell utaltatnunk az Erste Banknál vezetett hiteltörlesztési számlánkra, vagy a bank szerződött Prémium ügyfeleinek kell lennünk. Ezen kívül a folyósítási jutalékot nem számítják fel.

Az UniCredit Bank lakáscélú hitelének felvételekor 178 470 Ft-ot fizetünk ki az ilyen-olyan díjakra. Ebből utólag kapjuk vissza az értékbecslés és a közjegyzői okirat díját, összesen 106 870 Ft-ot.

Raiffeisen Bank Lakáshitele esetén csak a közjegyzői és a földhivatali díjat kell megfizetni, 88 990 Ft-ot, és minden egyebet elengednek, tehát az elején sem kell megelőlegezni azokat.

A Budapest Banknál felvett lakáshitel kapcsán 93 990 Ft induló díjjal számolhatunk. Átvállalják az értékbecslés költségét és a tulajdoni lapok, valamint térképmásolat díját, amit az előbbi tétel már nem tartalmaz.

Sberbanktól igényelt lakáskölcsön esetén összesen 162 720 Ft-ot kell fizetnünk. Ebből visszakapjuk az értékbecslés és közjegyzői okirat díját, ami összesen 106 870 Ft.

Ha a CIB UNO Lakáskölcsön mellett döntünk, 168 990 Ft-tal kell készülnünk. Náluk a tulajdoni lapért eleve nem kell fizetni, a folyósítási díj felét, 50 000 Ft-ot pedig elengedik, amennyiben a banknál nyitunk bankszámlát, vagy eleve rendelkezünk azzal és vállaljuk, hogy rendszeres havi munkabérünk, nyugdíjunk erre a számlára fog érkezni.

A felsorolás itt véget ért, több akcióval nem találkozunk.  Akció nélkül például a Magnet Bank Lakáskulcs II. lakáshitele fut, amely a legrosszabb esetben 425 490 Ft induló költséggel járhat. Ez a legmagasabb lehetséges értékbecslési díjjal kalkulált összeg, amely szolgáltatás költsége 30-90 ezer Ft közötti összeg lehet.

Az induló díjakból a legnagyobb részt a közjegyzői díj, illetve a folyósításhoz kapcsolódó költség hasítja ki az esetek nagytöbbségében, amelyek mértéke a kölcsönösszegtől is függ.

Hogy megtudd, a Te esetedben mivel kell számolnod, abban hitel kalkulátorunk lesz segítségedre, amellyel akár a lakáshitelek, akár a hitelkiváltás ajánlatok között böngészhetsz!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés