Milyen akciók, kedvezmények kapcsolódhatnak a Babaváró hitelhez?

Milyen akciók, kedvezmények kapcsolódhatnak a Babaváró hitelhez?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-08-14
 

A Babaváró hitel egy támogatott kölcsön, a konstrukció kamata, alapvető kondíciói megegyeznek az egyes pénzintézeteknél. Egyes bankok azonban különböző feltételek teljesülése esetén egyedi kedvezményt, jóváírást biztosítanak számunkra. Érdemes ezeket is átgondolni a bank kiválasztása során. 

A Babaváró egy maximum 10 millió forint összegű támogatott hitel. A kölcsönhöz a futamidő alatt születendő gyermekek után kamatmentesség és tartozáselengedés is kapcsolódhat:

 • Első gyermek születésekor a Babaváró kamatmentes marad a futamidő végéig. (Első 5 évben mindenképpen kamatmentes.) Illetve az igénylők kérése alapján 3 évre felfüggesztik a törlesztési kötelezettséget a baba megérkeztét követően.
 • A második gyermek születésekor elengednek a tartozásból 30 százalékot. Emellett az adós újra kérheti törlesztési kötelezettsége 3 éves felfüggesztését.
 • A harmadik baba születésekor pedig elengedik a teljes fennálló tartozást.

A hitel kondícióit jogszabály határozza meg, minden pénzintézetnél azonos a kedvezményes kamat és a normál kamat is: egy augusztusban igényelt Babavárónak a kedvezményes kamata 4,46%, míg a normál kamat 7,46%. (Ráadásul a konstrukció a futamidő első 5 évében mindenképpen kamatmentes.)

Hirdetés

Hirdetés

Milyen kedvezményeket kaphatunk a Babaváró hitel után az egyes bankoktól?

Ezek alapján nem éri meg a kondíciók alapján bankot választani. Ez igaz is, hiszen egy kamatmentes kölcsönről beszélünk, amelyre a támogatás elvesztésekor a jogszabályban meghatározott kamatot kell fizetnünk.

Mégis lehet különbség az egyes bankok között, például egyes pénzintézetek akció keretében plusz jóváírást biztosítanak az ügyfeleiknek. Természetesen eltérés lehet a jóváírás mértékében és a bank által elvárt feltételekben is. Jelenleg négy bank kínál ilyen lehetőséget.

1. CIB Bank Babaváró Kölcsön

A CIB Bank 20-70 ezer forint jóváírást biztosít a Babavárót igénylő ügyfeleiknek. A konkrét összeg nagysága attól függ, hogy az igénylők egyike, vagy mindkét tagja nyit-e bankszámlát a pénzintézetnél. Az akció azon augusztus végéig igényelt hitelekre érvényes, melyeket legkésőbb szeptember 30-ig folyósítanak is.

2. ERSTE Bank Babaváró Hitel

Az Erste Bank 60 ezer forintot ír jóvá azon ügyfeleinek, amelyeknél az egyik fél számlát nyit a pénzintézetnél. A kedvezmény akkor is él, ha a hiteligénylők biztosítást kötnek a hitelhez kapcsolódóan.

A Babaváró hitelhez kapcsolódó egyedi akciók, kedvezmények

A Bankmonitoron keresztül ráadásul online Babaváró igénylésre is van lehetőség: az Erste Bank konstrukcióját otthonról is igényelni lehet, a bankfiókot pedig már csak a szerződés aláírása miatt szükséges felkeresnünk.

3. K&H Bank Babaváró kölcsöne

100 ezer forintot kaphatnak a konstrukciót igénylők, amennyiben a hitelösszeg eléri a 10 millió forintot. Az akció az augusztus 31-ig befogadott és december végéig folyósított hitelekre érvényes.

4. Raiffeisen Bank Babaváró Kölcsön

A Raiffeisen Bank 50 ezer forintot ad azon ügyfeleinek, amelyek szeptember 30-ig megigénylik a Babavárót. A folyósításnak pedig december 31-ig kiállított ígérvény alapján meg kell történnie. Elvárás továbbá, hogy a hitellel kapcsolatban ne legyen elmaradás, illetve az adósnak számlát kell vezetnie a jóváíráskor. (Nem szükséges feltétlenül Raiffeisen Bankos számla

Nem csak a jogszabályi feltételeknek kell megfelelned

A Babaváró hitel igénylési feltételei azonosak, legalábbis, ha a jogszabályi elvárásokat nézzük. Ugyanakkor ez nem elégséges ahhoz, hogy megkapjuk a kölcsönt. Az adott pénzintézetnek is hitelképesnek kell minősíteni minket, az egyes bankok bírálati elvárásai pedig különbözőek:

 • Másképp kezelik a külföldi jövedelmeket a pénzintézetek.
 • Nem mindenhol fogadják el a határozott idejű munkaviszonyból származó jövedelmet, vagy a készpénzben kapott fizetést.
 • A kismamák jövedelmét is különbözően kezelik a bankok. (Ez pedig kiemelkedően fontos, hiszen a konstrukciót sokan már akkor igénylik, amikor már úton van a baba.)
 • Eltérő mértékben engedik a jövedelmet megterhelni a pénzintézetek, sőt a Babaváró hitel törlesztőrészletét is különböző módon veszik figyelembe az adósságszolgálat megállapításánál.

Éppen ezért előfordulhat az, hogy egyik banknál megkapjuk a kért összeget, míg egy másik elutasítja a kérelmünket. A kondíciók helyett az egyedi banki feltételek, szabályok válnak kiemelten lényegessé. Ez is jól mutatja, hogy még egy olyan konstrukció esetében is nagyon fontos a megfelelő bank megtalálása, mint a Babaváró hitel, ahol az alapvető igénylési feltételek és a kondíciók is teljesen azonosak a különböző pénzintézeteknél.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Július végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • folyósítás akár 3 nap alatt
 • nincs felesleges banki találkozó -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ügyintézés otthonról -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
 • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés