Milyen befektetési alap a megfelelő számomra?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-01-18 Frissítve: 2016-10-28
 

Mindenkinek más. A befektetések között nem könnyű eligazodni, igaz ebben próbál segíteni a Bankmonitor.hu

A következő szempontokat kell alaposan mérlegelnünk:

1) Milyen időre szeretnénk befektetni? Egyes befektetési alap típusokat nem érdemes fél-egy évre megvásárolni, csak akkor, ha legalább 3-5 évig nélkülözni tudjuk a pénzünket nagy biztonsággal. Lásd itt a befektetési alapok ajánlott időtávját és kockázatát bemutató ábránkat.

2) Milyen kockázatot tudunk elviselni? Hiába tudjuk nélkülözni a pénzüket akár 10 évig is befektetési céllal, ha nem tudjuk elviselni, hogy veszteséget is eredményezhet a befektetésünk, akkor csak nagyon alacsony kockázatú befektetési alapokat szabad vásárolnunk.

3) Mik a pénzügyi céljaim? Amennyiben a 4 év múlva esedékes lakásvásárláshoz szükséges összeget kívánom befektetni, akkor csak alacsony kockázatot vállalhatok fel, amennyiben a most befektetendő pénzemnek nincs egy adott időpontbeli konkrét felhasználási célja akkor szabadabban dönthetünk magasabb kockázatú és így magasabb várható hozamú befektetés mellett.

Válaszd ki a céljaidhoz legjobban illő befektetési alapokat kalkulátorunk segítségével, és érj el a bankbetéteknél elegánsabb hozamokat.

1
Hirdetés
Hirdetés