Milyen feltételekkel kaphatod meg a legolcsóbb személyi kölcsönöket?

Milyen feltételekkel kaphatod meg a legolcsóbb személyi kölcsönöket?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-03-31
 

A legolcsóbb személyi kölcsönök kondíciói nem térnek el jelentősen egymástól: 2 milliós hitelösszeg esetén a törlesztőrészletek közötti különbség nem éri el az ezer forintot. A Bankmonitor szakértői szerint azonban nem csak a kondíciókat érdemes összehasonlítani, nagyon fontos tényező az is, hogy mit kell teljesíteni az esetleges akciókért cserébe.

A személyi kölcsön ajánlatok terén is nagy a verseny az egyes bankok között: a legolcsóbb hitelek kondíciói között nincs jelentős különbség. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy teljesen mindegy melyik pénzintézetet választja az adós.

A legolcsóbb ajánlatok törlesztőrészletei között nincs ezer forint

Nagy a kamatverseny az egyes bankok között, ezt jól mutatja, hogy az 5 legolcsóbb személyi kölcsön ajánlat kamata között a különbség kevesebb, mint 1 százalékpont.

A legolcsóbb 2 millió Ft összegű személyi kölcsön és a kedvezmények feltételei

Egy 2 millió forint összegű, 6 éves futamidejű kölcsönre vetítve – 400 ezer forint jövedelem mellett – a kamatkülönbözet csupán ezer forintos eltérést eredményez a törlesztőrészletekben. Összességében a 6 év alatt 50-60 ezer forintot lehet megspórolni.

A legolcsóbb ajánlatok között relatív kicsi a különbség. Ugyanakkor a legdrágább hitelekhez képest már bizony havi 10-15 ezer forintot is lehet spórolni. Érdemes tehát alaposan szétnézni a bankok között.

Hirdetés

Hirdetés

Egyáltalán nem mindegy mi az akciós kamat feltétele

A legolcsóbb személyi kölcsönök kamata azért olyan alacsony, mert a bankok különböző akciókat, kedvezményeket hirdetnek meg. Egyáltalán nem mindegy mik azok a feltételek, amelyekért cserébe a pénzintézetek a kedvezményeket nyújtják.

Szinte minden bank akciójához kapcsolódik egy jövedelem elvárás, és/vagy a banknál vezetett számlára elvárt havi jóváírás. Ezek mértéke azonban jelentősen eltérhet az egyes pénzintézeteknél. A legolcsóbb ajánlatok feltételei között találni 250 ezer és 400 ezer forintos jövedelem elvárást is.

Ha valaki nem tudja teljesíteni az adott hónapban a feltételt, akkor bizony el is veszítheti a kamatkedvezményt – átmenetileg, vagy akár végérvényesen is -, ez a legolcsóbb UniCredit ajánlat esetén azt jelentené, hogy a kamat megemelkedne 18 százalékra. Emiatt a törlesztőrészlet megugorhat akár 45 500 forint körüli összegre is.

Alaposan fel kell mérnie tehát mindenkinek azt, hogy mely bank akciós feltételeit tudná teljesíteni biztosan a futamidő alatt. Illetve milyen következménye lenne annak, ha az elvárások nem teljesülnének.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

A bankok bírálati gyakorlata is eltérő lehet

Az egyes pénzintézetek ajánlatai, illetve akciós feltételei között az eltérések relatív könnyen nyomon követhetők: a banki hirdetmények, kondíciós listák tartalmazzák az adatokat.

Eltérő lehet ugyanakkor a bankok bírálati gyakorlata is, melyről már egyáltalán nem lehet nyilvános információkat találni. Például eltérő mértékben engedik megterhelni az egyes pénzintézetek a jövedelmet: azaz a bevállalható törlesztőrészlet nagysága nem ugyanakkor az egyes bankok esetében. Másképp kezelik a vállalkozói jövedelmeket, vagy épp a kismamák bevételeit.

Egyes bankoknál pedig nem lehet adóstársat bevonni: ez a szempont is lényeges lehet, ha az adós jövedelme önállóan nem lenne elégséges a kért hitelösszeg felvételéhez. (Társigénylő bevonásakor az ő jövedelmét is figyelembe veszik a bevállalható törlesztőrészlet kiszámítása során.)

Éppen ezért érdemes lehet szakértőhöz fordulni, aki az eltérő bírálati gyakorlatok ismeretében segít kiválasztani a megfelelő pénzintézetet.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés