Milyen feltételekkel kínál most személyi kölcsönt a Raiffeisen Bank?

Milyen feltételekkel kínál most személyi kölcsönt a Raiffeisen Bank?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-06-14
 

A Raiffeisen mérlegfőösszeg alapján a hatodik legnagyobb bank Magyarországon, és rendkívül népszerű a lakossági és a vállalati ügyfelek körében egyaránt. A Bankmonitor szakértői arra voltak kíváncsiak, hogy mire számíthat az, aki most venne fel itt szabad célú, ingatanfedezet nélkül igényelhető személyi kölcsönt.

Kisebb kiadásokra és nagyobb beruházásokra egyaránt adnak hitelt

A Raiffeisen Banknál az ingatlanfedezet nélkül igényelhető személyi kölcsönök összege 0,3 és 10 millió Ft között lehet, míg a futamidő 36 és 84 hónap között változhat. Ez azt jelenti, hogy egy kisebb, ám váratlan kiadás megfinanszírozására – például a munkába járós autó azonnali megjavítása – vagy egy kifejezetten nagy beruházásra, például egy lakáskorszerűsítés anyagi hátterének biztosítására egyaránt jó megoldás lehet.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

Hirdetés

Szabad célra és hitelkiváltásra igényelhető személyi kölcsön

A banknál a szabad felhasználású konstrukció a legnépszerűbb, amikor a kapott pénzt az adós bármire költheti, és arról utólag a pénzintézet részére nem szükséges igazolást benyújtania.

Kifejezetten egy másik banknál meglévő hitel kiváltására is igényelhető személyi kölcsön. Azért célszerű nem szabad felhasználású hitelből lecserélni egy meglévő hitelt, mert amennyiben hitelkiváltás a cél, akkor a bank a régi kölcsön törlesztőjével már nem kalkulál a JTM ellenőrzésekor. A JTM – jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató – szerint ugyanis a nettó igazolt jövedelem legfeljebb 50, illetve 60 százaléka fordítható hiteltörlesztésre attól függően, hogy a kereset kevesebb 600 000 forintnál, vagy eléri azt.

Amennyiben nem hitelkiváltás a cél, akkor a bankok az új és a meglévő hitelek törlesztőit egyaránt figyelembe veszik ilyenkor, sőt egy meglévő hitelkeret 5%-ával is hiteltörlesztőként számolnak, mégpedig akkor is, ha abból egyébként egyetlen forintot sem használtunk fel.

Hogyan kaphatnak hitelt a fiatalok és az idősek?

A Raiffeisen Bank 18 éves kortól hitelez, amennyiben azonban az igénylő nem töltötte be a 21. életévét, vagy betöltötte, ám még nincs 25 éves, a jövedelme pedig nem a Raiffeisen Bankhoz érkezik, akkor adóstársat is be kell vonni a szerződésbe. 25 éves kor fölött ugyanakkor már nincs ilyen megkötés. Akkor is szükség lehet adóstársra, ha az igénylő a hitel lejárata előtt betöltené a 71. életévét.

Raiffeisen személyi kölcsön

Milyen jövedelmeket fogad el a Raiffeisen Bank?

A személyi kölcsönök esetében mindig fontos kérdés, hogy milyen típusú jövedelmeket fogad el az adott bank, ezen is múlhat ugyanis az igénylés sikere.

Készpénzes jövedelem: a Raiffeisen Bank elfogadja a készpénzes jövedelmet, ám ebben az esetben a NAV jövedelemigazoláson szereplő összeget veszik majd alapul.

Külföldi jövedelem: itt elvárás, hogy határozatlan idejű legyen a munkaviszony, legalább 6 hónapja az adott munkahelyen dolgozzon az igénylő, valamint természetesen ne álljon próba- vagy felmondási idő alatt. A Raiffeisen Bank a cikk írásakor kizárólag az osztrák és szlovákiai jövedelmeket fogadja el, ezért, ha valaki más országban dolgozik, annak célszerű a Bankmonitor szakértőinek segítségét kérni, akik megkeresik számára a szóba jöhető lehetőségeket.

Nyugdíj: az öregségi nyugdíj kifejezetten jól hitelezhető jövedelemnek számít a bankoknál, hiszen kiszámítható bevételt jelent. Itt az igénylőre vonatkozó felső korhatárárra kell odafigyelni: a Raiffeisen Bank esetében például az adós nem töltheti be a 71. életévét a futamidő alatt. Persze egy adóstárs bevonása ebben az esetben is segíthet.

Ingatlan bérbérbeadásból, osztalékból, vállalkozásból származó jövedelem: az ilyen típusú jövedelmek elfogadhatósága meglehetősen összetett kérdés, számos apróságon múlhat az igénylés sikere. Ezért érdemes vagy több banknál is tájékozódni, vagy megkeresni a Bankmonitor szakértőit, akik megkeresik a szóba jöhető megoldásokat.

Családi pótlék, GYES, GYED: az ilyen típusú jövedelmeket vagy egyáltalán nem fogadják el a bankok, vagy csak úgynevezett kiegészítő jövedelemként számolnak velük. Ez utóbbi azt jelenti, hogy kizárólag akkor veszik figyelembe, ha rendelkezik az igénylő megfelelő összegű (ez rendszerint az aktuális minimálbér) úgynevezett elsődleges jövedelemmel.

Hirdetés
Hirdetés