Mit tehetünk cégvezetőként a munkavállalókért?

Mit tehetünk cégvezetőként a munkavállalókért?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-05-15 Frissítve: 2024-02-28
 

Manapság elengedhetetlen a megfelelő pénzügyi tájékozottság, hiszen az elmúlt évekhez képest azt tapasztaljuk, hogy egyre több termék jelent meg a piacon, amelyeket fel is kell használnunk a mindennapi életünkhöz. Ez nem csak a céges pénzügyi működésre érvényes, hanem a munkavállalók hétköznapi kiadásaira is. Tudatos cégvezetőként pedig felelősségünk van abban, hogy ne csak a munkabért adjuk át, hanem az ehhez szükséges információt is.

Már alapfeltétel a kényelmesen felszerelt munkakörnyezet, a játékszoba, csapatépítő programok, viszont a munkavállalók hétköznapi pénzügyi ismereteinek fejlesztése még sok munkahelyen idegen.

Tapasztalataink alapján az információhiány mellett erősek a negatív pénzügyi hiedelmek. Ezek miatt a kapott munkabérnek egy része olyan kiadásokra megy el, amelyek egy alapos utánajárással elkerülhetők lettek volna. A felesleges kiadások a saját költségvetés túlterhelését eredményezik, ennek következtében pedig egy olyan pénzügyi stressz alakul ki, amelynek a hatása sok esetben a munkahelyi teljesítmény csökkenésében figyelhető meg. Ha a munkavállalók pénzügyi háttere kielégítő, akkor könnyebben tudnak koncentrálni, ezáltal a munkahely hatékonyság is javul.

Ebben nyújt ezentúl segítséget Sándorfi Balázs, a Bankmonitor alapító, ügyvezetője által tartott „Útmutató a tudatos pénzügyi döntésekhez egy erősen megváltozott világban” című oktatásával!

Hirdetés

Hirdetés

Miért fontos a lojalitás és a megbecsülés elérése?

Abban egyetérthetünk, hogy a folyamatos fluktuáció erőteljesen hátráltatja a céges hatékonyságot, ráadásul az állandó munkaerő keresés és betanítás sok időbe és energiába telik. A váltás egyik legfőbb oka, hogy a munkavállaló nem érzi magát megbecsülve a munkahelyén, kevés támogatást kap, illetve a munka-magánélet egyensúly nem valósul meg. Ha ezekkel probléma van, akkor a munkavállaló könnyen más állás után nézhet. Ha a megbecsülés és a lojalitás rendben van a munkavállaló részéről, akkor jól láthatóan a hatékonyság is javul: a hatékony munkavállaló pedig bevételt termel a cég számára.

Hogyan járul ehhez hozzá az oktatás?

A magabiztos hétköznapi pénzügyi tudás nem a fán terem, sokszor a saját bőrén tapasztalja meg egy-egy döntés a negatív hatását a munkavállaló és ebből okul a jövőre nézve.

Annak érdekében, hogy ezek a negatív események száma csökkenjen, maga a munkahely is sokat tehet, ennek eszköze lehet az oktatás.

Jó tudni
Az Útmutató a tudatos pénzügyi döntésekhez egy erősen megváltozott világban oktatás alatt olyan alapvető kérdésekre válaszolunk, mint például hogyan védhetem meg a megtakarított pénzemet az inflációtól? Hogyan vásároljak lakást jelen gazdasági környezetben? Hogyan racionalizáljam a kiadásaimat?

E pénzügyi tudatosság erősítése következtében a munkavállalók szert tesznek olyan információkra, hogy hogyan bánjanak okosan a pénzzel, tervezhetővé tudják tenni a családi költségvetést, illetve jövőtervezésben is reális, átlátható célokat tudnak maguk elé kitűzni.

Milyen elemekkel tudjuk támogatni a munkavállalóidat?

  • Hogyan kezeljük a pénzügyeinket magas infláció mellett?
  • Hogyan igényeljünk hitelt a jelenlegi kamatkörnyezetben?
  • Milyen befektetést érdemes választani a jelenlegi környezetben?
  • Sándorfi Balázs ügyvezető, alapító előadása a munkaadó/munkavállaló igényei alapján alakítható. (Tényleg arról szól az előadás, ami érdekel téged, titeket.)
  • Közvetlen, közérthető kommunikáció. (Az előadás megértéséhez nem kellenek pénzügyi ismeretek.)
  • Az előadás mellett konkrét pénzügyi döntésekben is tud segíteni a Bankmonitor. Legyen szó hiteligénylésről, számlanyitásról, befektetésről.

Ha szeretnéd, hogy a te cégednél is hozzájáruljunk a hatékonysághoz, a kérdőívet és felvesszük veled a kapcsolatot! A kérdőív ITT elérhető.

Hirdetés

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Hirdetés