Mit tud a Gránit Diákhitel Számla? (X)

Mit tud a Gránit Diákhitel Számla? (X)
Hirdetés

Cikk2023-07-21
 

A diákhitelesek rendkívül kedvező feltételekkel nyithatnak bankszámlát négy hazai banknál. A Gránit Bank például szelfis számlanyitáskor 32 ezer forint jóvárást ad, míg a Diákhitel1 folyósított összege után 4%-ot jóváír, ami a maximális hitelösszeg, 750 ezer forint felvételénél akár 30 ezer forint is lehet félévente.

Fontos változások történtek júliustól, amelyek minden diákhitelest érintenek: mostantól csak a Diákhitel Központtal stratégiai partneri kapcsolatban álló bankok speciális bankszámláira folyósítható a szabad felhasználású diákhitel. A kötött felhasználású diákhitelek igénylőinek nem kötelező, de nekik is választható a speciális Diákhitel Számla. A meghirdetett pályázaton a Gránit Bank is elnyerte a szolgáltatás jogát, így a fiatalok rendkívül kedvező kondíciókkal nyithatnak most számlát náluk.

Miért jó egy Diákhitel Számla?

A diákhitelesek költségeinek csökkentése érdekében az újonnan létrehozott, speciális bankszámlák kifejezetten kedvező feltételeket kínálnak. A Gránit Banknál nulla forint a számlavezetés, ingyenes a számlához kapcsolódó bankkártya, nem kell fizetni a netbank és a mobilbank használatáért, az elektronikus utalásokért, ezen kívül pénzbeli jóváírásokra és egyéb (például lakáshitelhez kapcsolódó) kamatkedvezményekre is számíthatnak az ilyen bankszámlával rendelkező ügyfelek.

Hirdetés

Kik vehetik igénybe a Gránit Diákhitel Számlát?

A Gránit Banknál 2023. július 1-től a diákhitelt igénylő felsőoktatási, illetve szak- és felnőttképzési hallgatók számára érhető el a Diákhitel Számla szolgáltatás. Fontos, hogy az újonnan igényelt Diákhitel1 konstrukciót a jövőben már csak ilyen típusú bankszámlára folyósítja a Diákhitel Központ, de a korábban igényelt hitelek vagy a kizárólag tandíjra fordítható Diákhitel2 és Képzési Hitel konstrukciók igénybe vétele esetén is  választható ez a számla.

Fontos, hogy a korábbi hitellel rendelkezők csak a folyósítási időszak alatt térhetnek át Diákhitel Számlára, a törlesztési időszak megkezdése után már nincs erre lehetőségük. A számla a megnyitástól egészen a folyósításra való jogosultság végéig, valamint azt követően még további 1 évig érvényes.

Milyen kedvezményekre számíthatsz a Gránit Banknál?

A fent bemutatott díjmentes szolgáltatásokon túl számos egyéb előnyt is élvezhetnek azok, akik a Gránit mellett teszik le a voksukat. A digitális bankolás jutalmazása céljából szelfis számlanyitás esetén egyszeri 32 ezer forint jóváírásban részesülhetnek a fiatalok. Ezen kívül ügyfélajánlási program is indult: aki sikeresen ajánlja másoknak a Gránit lakossági folyószámláit,  minden ajánlása után 9 ezer forint jóváírásban részesülhet az ajánlottal együtt.

A folyósított Diákhitel1 összege után a Gránit egyedülálló módon 4% jóváírást biztosít, melynek maximuma az egy félévben felvehető 750 ezer forintnyi hitel után félévenként 30 ezer forint.

Ezen kívül a számlán lévő egyenlegre – azokban a hónapokban, amikor arra Diákhitel érkezik (kérhető akár havi folyósítás is a DHK-tó) – a mindenkor érvényes alapkamatnál 5 százalékponttal kisebb, azaz jelenleg évi 8% látra szóló kamatot fizet a bank, ami szintén kiemelkedően kedvezőnek tekinthető. Természetesen lekötésre is van lehetőség: a feltétel teljesítésétől eltekint a bank a KamatMax Plusz betét esetén, amely az aktuális MNB jegybanki alapkamat mínusz 2,00%-ot fizet, ez jelenleg évi 11,00%.

Babaváró hitel felvételekor – azaz családalapítás előtt – is jól jöhet, ha a Gránitnál vezeti számláját a diákhiteles hallgató: ilyen esetben emelt összegű, 205 ezer forintos egyszeri jóváírást kaphat.

10% kedvezmény jár még a Platinum kártya éves díjából – amennyiben a számlához egy prémium kártyát is kapcsolna, illetve a Platinum kártyával rendelkezőknek díjmentes a 7 ezer újság elérését biztosító Press Reader alkalmazás használata is.

Mit kell tenned, ha a Gránitnál nyitnál Diákhitel Számlát?

Új Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Képzési Hitel igénylésekor nincs más dolgod, mint az igénylési folyamat során kiválasztani a Gránit Bankot számlavezető bankodként. Ezt követően a bank felveszi veled a kapcsolatot a megadott elérhetőségeid valamelyikén, így akár az otthonod kényelméből is elintézheted a számlanyitást. Ha már korábbról rendelkezel valamilyen diákhitel-konstrukcióval, akkor is jogosult vagy Diákhitel Számlát nyitni: ehhez a Diákhitel Direkt fiókodon belül a Nyomtatványok-Kedvezmények menüponton belül jelezheted az erre vonatkozó igényedet.

Hirdetés