Mit tud az UniCredit új ingyenes bankszámlája?

Mit tud az UniCredit új ingyenes bankszámlája?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-02-01 Frissítve: 2024-02-07
 

Az UniCredit Bank lecserélte az ingyenes bankszámláját, így február 1-től Partner Aktív Nulla Csomag néven, némileg módosuló feltételekkel érhető el a szolgáltatás. A Bankmonitor szakértői megnézték, mit nyújt ingyenesen az új számla.

Mit jelent, hogy egy bankszámla ingyenes?

Először is mindenképpen érdemes tisztázni, hogy mit is jelent egy bankszámlánál az ingyenesség. Nem csak arról van szó, hogy nincs havidíj, hiszen a Bankmonitor bankszámla kalkulátor által vizsgált 54 számla csaknem fele ilyen, közülük mégis csak ötről – CIB ECO, Erste Privilégium 2.0 Partner, Raiffeisen Premium Banking, Raiffeisen Premium Banking Plus és UniCredit Partner Aktív Nulla Csomag – mondható el, hogy a bankkártyáért és a legnépszerűbb szolgáltatásokért nem kell fizetnie a felhasználónak.

Persze az ingyenes számlák feltételei bankonként különbözőek, ezért ha ellenőriznéd, hogy te melyikre vagy jogosult, érdemes a Bankmonitor bankszámla kalkulátorral lefuttatnod egy személyre szabott keresést. Már csak azért is, mert ha esetleg mégsem érhető el számodra egyik ingyenes bankszámla sem, akkor is legalább olyat választhatsz, ami a lehető legkedvezőbb díjazást kínálja.

Az ingyenes UniCredit Partner Aktív Nulla Csomag esetében a következő szolgáltatások díja 0 forint:

  • havi zárlati díj
  • számla nyitása és zárása
  • számlakivonat (postai vagy elektronikus)
  • számlára történő befizetés
  • csoportos beszedési megbízás
  • állandó átutalás bankon kívülre és belülre (kivéve akkor, ha az UniCredit Banknál vezetett bankszámlái között állítja be valaki az állandó átutalást)
  • banknál lévő saját számlák közötti átvezetés
  • eseti átutalás bankon belülre és kívülre mBanking segítségével
  • belföldi forint átutalás törlése
  • euró átutalás másik UniCredit számlára mBanking segítségével
  • Eseti SEPA (euróövezeten belüli) átutalás bankon kívülre mBanking segítségével
  • állandó átutalási megbízás euróban bankon belülre és bankon kívülre
  • Mastercard Standard bankkártya (Az első évben nincs kibocsátási és tagsági díj, a második évben a tagsági díj 4420 Ft.)
  • eBanking (netbank) havi díj
  • mBanking (mobilbank) havi díj

A fentiekből látható, hogy átlagos használat mellett ez számla valóban költségmentesen használható, hiszen a bankkártyáért, a kártyával történő fizetésért, az állandó és csoportos átutalási megbízásokért, a mobil és netbank használatáért és a saját bankon belül a saját számlák közötti átvezetésekért sem kér pénzt a bank. Fontos még, hogy ingyenes a havi számlakivonat is, mégpedig nem csak az elektronikus, hanem a postai úton érkező is!

Ugyanakkor az eseti átutalásokért csak akkor nem kell fizetni, ha azokat mobilbankból indítjuk! Ez egyébként nem véletlen, ugyanis az UniCredit Bank már jó ideje a mobilbankjának fejlesztésére koncentrál, és az ingyenességgel is ezt igyekszik előtérbe helyezni, akár a netbankkal szemben is.

Hirdetés

Hirdetés

Ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek

Természetesen ehhez a bankszámlához is „jár” a havi 150 000 Ft összegű  – legfeljebb két alkalmas – ingyenes készpénzfelvételi lehetőség bármelyik magyarországi forint ATM-ből, ám a Partner Aktív Nulla esetében van egy alternatív ajánlat. Választhatjuk a jogszabályban biztosított lehetőség helyett azt, hogy minden hónapban az első készpénzfelvétel legyen ingyenes, mégpedig összeghatár nélkül. Persze számolni kell azzal, hogy az ATM-ek kapacitása véges, a felvehető összeg azonban nem csak ettől, hanem a készülék aktuális töltöttségétől is függ.

Jó tudni
Különlegessége a számlának, hogy bizonyos eurós tranzakciók is költségmentesek, ami még az ingyenes számlák között sem általános.

Kinek lehet UniCredit Partner Aktív Nulla Csomagja?

Az UniCredit Bank új ingyenes bankszámláját igényelhetik például a bankkal együttműködő vállalkozások munkavállalói, az UniCredit magyarországi cégeinek aktív és nyugdíjas munkavállalói, valamint azok, akik meghatározott közvetítő partneren – például a Bankmonitoron – keresztül adják le az igénylésüket.

A teljes ingyenesség további feltétele, hogy a számlára minden hónapban a mindenkori aktuális minimálbér összegét elérő – 177 400 forint – jóváírás érkezzen, akár több részletben. Amennyiben ez nem teljesül, akkor sem dől össze azonban a világ, mindössze az adott hónapra kell megfizetni a számlacsomag normál zárlati díját, ami 1 335 forint. Fontos, hogy a saját számlák közötti átutalások nem számítanak bele az elvárt jóváírás összegébe. Könnyítés, hogy a bank a jóváírás teljesülését a számla nyitásának hónapjában, valamint az ezt követő hónapban nem vizsgálja, vagyis semmiképpen nem számít fel zárlati díjat, így a számlanyitást követően van idő akár ide átirányítani a jövedelmet.

Az UniCredit Bank két évre vállalja a kedvező kondíciókat, vagyis az ingyenesség nem egy rövid időszakra szól. Amikor letelik a két év, akkor ismét el lehet gondolkodni az esetleges váltáson, ha pedig szerencséd lesz, akár ismét kifoghatsz egy költségmentesen használható számlát. Ráadásul a bankváltás maga sem ördöngösség, hiszen évek óta működik az egyszerűsített bankváltás intézménye. Ez azt jelenti, hogy elég megbíznod az új számlavezető bankod azzal, hogy vezessék át a régi számla beállításait, ha pedig ez sikerült, akkor az azon lévő összeg átutalását követően a régi számla automatikusan meg is szűnhet.

Kalkulálj
Keresd meg a Bankmonitor Bankszámla kalkulátorával a számodra elérhető legolcsóbb, akár ingyenes bankszámlát! Ha pedig azt szeretnéd, hogy az új számla megnyitásában egy szakértő legyen a segítségedre, akkor a kalkulációt követően ezt is kérheted. A szakértői segítség ráadásul ingyenes. 

Hirdetés
Hirdetés