Mit tudnak az UniCredit Bank bankszámlái? (x)

Mit tudnak az UniCredit Bank bankszámlái? (x)
Hirdetés

Cikk2024-08-14
 

Érthető módon mindenki szeretné a lehető legolcsóbban megúszni a bankolást, ezért mind népszerűbbek a 0 forintos számlavezetési díjú számlacsomagok.  Megnéztük, mit tudnak ebből a szempontból az UniCredit Bank számlái.

0 Ft számlavezetési díj (EBKM: 0,01%)

Az UniCredit Bank Mobil Aktív Plusz és Ikon Plusz számláinak akciós havi számlavezetési díja hat hónapig 0 Ft, pontosabban a díjat a bank levonja, majd utólag jóváírja. Az akció feltétele, hogy a számlát online, videóazonosítással nyissuk meg 2024. szeptember 30-ig, de az is megfelelő, ha a bank online felületén számlanyitást kezdeményezünk, majd ezt követően a kiválasztott bankfiókban 30 napon belül megnyitjuk a számlát.

Az akció lejártát követően, meghatározott feltételek teljesítése esetén (Mobil Aktív Plusz: legalább 300 000 Ft jóváírás érkezik átutalással a tárgyhónapban, Ikon Plusz: a tárgyhónapban legalább 400 000 Ft jóváírás érkezik átutalással) a Mobil Aktív Plusz számla havi díja 363 Ft, míg az Ikon Plusz számláért 3 252 Ft-ot kell fizetnünk (normál havi számlavezetési díjak: Mobil Aktív Plusz: 2613 Ft/hó, Ikon Plusz: 6503 Ft/hó).

További elvárás, hogy új ügyfelek legyünk, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a számlanyitás napján, valamint az azt megelőző 12 hónapban nem rendelkeztünk lakossági bankszámlával az UniCredit Banknál.

Nem csak havi díjat írja jóvá utólag a bank (ez az úgynevezett díjjóváírás), az internet- és mobilbanki alkalmazásért akciósan a feltételek teljesítése esetén, a csoportos beszedési és állandó átutalási megbízásokért sem számolnak fel díjat. Az eseti belföldi átutalás is költségmentes lehet forintban a számlacsomaghoz beállított napi és tranzakciós limiteken belül, ám arra figyelni kell, hogy míg az Ikon Plusz számláról mobil-, internet- és telefonbankon keresztül egyaránt ingyenesen lehet utalni, a Mobil Aktív Plusz számlánál kizárólag a mobilbankon keresztüli pénzküldés díjmentes.

Hirdetés

Ingyenes bankkártya az első évben

Általában a számlákhoz kapcsolódó bankkártyák már önmagukban is komoly, akár több tízezer forint körüli kiadást jelenthetnek éves szinten. Az UniCredit Mobil Aktív Plusz számlához járó Mastercard Standard, illetve az Ikon Plusz számlához kapcsolódó Mastercard Arany főkártyának azonban nincs kibocsátási díja, az éves díj pedig az első évben 0 Ft díjjóváírással, a második évtől normál éves kártyadíjjal.

Méltatlanul kevés szó esik a számlákhoz járó bankkártyák extra szolgáltatásiról. A Mastercard Standard számlához például alapból Standard utasbiztosítás jár, ha pedig ez nem elégséges, akkor Extra vagy Sport kiegészítő biztosítás csomag köthető mellé. A Mastercard Arany betéti kártya díja már a Gold utasbiztosítás csomagot tartalmazza, ami ugyancsak kiegészíthető Sport és Extra csomaggal.

Mikor járhat a 35 000 Ft jóváírást?

Amennyiben az akció ideje alatt online felületen nyitunk, vagy online igénylünk, majd bankfiókban nyitunk Mobil Aktív Plusz vagy Ikon Plusz számlacsomagot, megfelelő bankkártyát választunk hozzá, valamint az UniCredit mBanking mobilalkalmazási szolgáltatást is aktiváljuk, akkor egyszeri, 35 000 Ft összegű jóváírásban részesülhetünk. A jóváíráshoz szükséges havi rendszeres jövedelem Mobil Aktív Plusz számla esetén minimum 300 000 Ft, Ikon Plusz számla esetén minimum 400 000 Ft.

Itt is jár az ingyenes készpénzfelvétel

Az UniCredit akciós bankszámláiról természetesen ingyenesen lehet felvenni havonta legfeljebb két részletben 150 000 Ft-ot bármelyik magyarországi forint-ATM-ből jogszabály alapján és a megfelelő nyilatkozat esetében. Az Ikon Plusz számla esetében azonban válaszhatjuk azt a lehetőséget is, hogy havonta 4 alkalommal, összesen akár 400 000 Ft készpénzt vehessünk fel bármelyik UniCredit bankjegykiadó automatából. Ez utóbbi kifejezetten jó ajánlat akkor, ha rendszeresen nagyobb összegű készpénzre van szükségünk, és van a közelünkben UniCredit ATM. Fontos ugyanakkor, hogy a jogszabályi és a bank által biztosított exkluzív lehetőség közül választanunk kell, a kettő együtt nem használható ki.

A cikk az UniCredit Bank támogatásával készült.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlatnak. A számlaszerződések részletes feltételeit az Általános Üzleti Feltételek és a kapcsolódó Kondíciós Listák tartalmazzák.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk