Most igazán megéri kiváltani régi személyi kölcsönünket!

Most igazán megéri kiváltani régi személyi kölcsönünket!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-08-22 Frissítve: 2019-08-23
 

Az utóbbi években érdemleges kamatcsökkenés történt a személyi kölcsönök piacán. Ez a jelenlegi kedvező kamatkörnyezet kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy hitelkiváltással megszabaduljunk korábbi, drága hitelünktől. Egy jó választással több, mint 100 ezer Ft pénzügyi előnyre is szert tehetünk, mutatjuk hogyan. Csábráki Dávid írása

2017-hez képest akár 6 %-kal alacsonyabb kamatokkal (THM) is találkozhatunk jelenleg személyi kölcsönök piacán. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján két évvel ezelőtt a legjobb fix kamatozású személyi hitel ajánlatokat alapul véve átlagosan 14,77%-os kamat mellett juthattunk 1,5 millió Ft összegű, 5 év futamidejű hitelhez (nettó 200 ezer Ft jövedelem mellett), mely a teljes visszafizetésben 2,13 millió Ft-ot jelentett. Ma ezt már sokkal olcsóbban megtehetjük, ugyanis ezen feltételek mellett a piacon jelenleg elérhető legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlat évi 7,99%-os kamattal kecsegtet.

Abban az esetben, ha a két évvel ezelőtt folyósított személyi kölcsönünket kiváltjuk a ma elérhető legkedvezőbb 3 év futamidejű, fix kamatozású ajánlat igénybevételével, akkor havi 3 300 Ft-tal alacsonyabb törlesztőt érhetünk el, mely 1%-os előtörlesztési díj megfizetése mellett is közel 109 ezer forint megtakarítást érhetünk el a teljes futamidő alatt. Mindezt csupán korábbi, drága hitelünk kiváltásával.

  1. A kiváltással további szabadon elkölthető pénzhez is juthatunk változatlan törlesztőrészlet mellett

A hitelkiváltás akkor is előnyős lehet számunkra, ha szükségünk van plusz, szabadon elkölthető összegre is. Ha a példában említett két évvel ezelőtt felvett hitelünk 35 500 Ft-os havi törlesztőrészletének megfizetése nem okoz számunkra anyagi nehézséget, akkor megéri, a fennálló tartozásnál nagyobb összeget igényelni. Az alacsonyabb kamatok miatt ugyanis 105 ezer Ft-tal magasabb új kölcsön felvétele esetén sem szembesülünk nagyobb havi hitelkiadással, hanem továbbra is változatlan összeget, azaz 35 500 Ft-ot kell törlesztenünk havonta.

Ezzel a konstrukcióval egyrészt megszabadulhatunk meglevő drága hitelünktől, másrészt továbbá 105 ezer forint szabadon felhasználható forrás is a rendelkezésünkre fog állni. Ez a plusz hitelösszeg jelentős segítséget nyújthat olyan eseti, nagyösszegű kiadások finanszírozásához, mint például a tanévkezdés költségei, mely akár 100 ezer forintjába is kerülhet egy gyermekes családnak.

Az előbbi példa alapján látható, hogy a csökkenő kamatkörnyezet kedvez a hitelek kiváltásának, mellyel jelentős pénzügyi előnyre tehetünk szert. Sok múlik azonban a megfelelő ajánlat kiválasztásán, ugyanis az egyes bankoknál továbbra is jelentős eltéréseket tapasztalhatunk a kölcsönök feltételeiben. A számodra legkedvezőbb ajánlat felkutatásához a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát hívhatod segítségül.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés