Mutatjuk Budapest legfelkapottabb kerületeit

Mutatjuk Budapest legfelkapottabb kerületeit

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-12-17
 

Egyre több lakásvásárló érdeklődik a külső budapesti kerületek iránt, derül ki a Duna House Barométer novemberi adataiból. A belső kerületek iránti kereslet eközben jelentősen visszaesett, amiben nagy szerepe lehet a befektetői céllal vásárlók eltűnésének.

Idén novemberben is a II. (15,8%), a XI. (16,5%) és a XIII. (16%) kerületben szerettek volna lakást vagy házat vásárolni a legtöbben, ám az utóbbi iránt már némileg csökkent az érdeklődés (-1,1%). Ezzel párhuzamosan az összes belvárosi kerület (V., VI., VII., VIII., IX.) veszített a népszerűségéből valamelyest, ami a befektetési céllal vásárlók elmaradásának tudható be. (A Duna House Barométer szerint egy év alatt 43%-ról 25%-ra csökkent az arányuk Budapesten.) A belváros azonban még most is kifejezetten keresett, és ahogy az a táblázatunkból is kiderül, még mindig megelőzi a külső kerületeket. Ez utóbbiak közül egyedül a 17. kerület „rontott” valamicskét, míg a XVIII. és a XXI. kerületek népszerűsége egy év alatt jottányit sem változott.

Mely budapesti kerületeket keresik a lakást vásárolni szándékozók

A központtól messzebb elhelyezkedő városrészek iránti nagyobb vásárlói figyelem már tart egy ideje, ennek elsődleges oka az, hogy itt még mindig alacsonyabbak a négyzetméterárak, ám az otthoni munka miatt is mind többen vállalják be a nagyobb távolságokat, hiszen heti egy-két nap bejárást még megoldhatónak tartanak. A járvány miatti korlátozások is rásegítettek a trendre, hiszen felértékelődtek a családi házak, valamint az olyan társasházak, amelyekhez önálló kert is tartozik.

Érdekes látni, hogy az ingatlant keresők zöme még mindig inkább Budán néz szét, illetve a pesti oldalon a XIII. és a XIV. kerületek felkapottak még. Azt azonban tudni kell, hogy minden kerületnek vannak népszerűbb, illetve kevésbé népszerű részei, így ezeket sem lehet (vagy inkább nem érdemes) egyetlen homogén tömbként kezelni.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés