Mutatjuk, melyik lakáshitelt válaszd!

Mutatjuk, melyik lakáshitelt válaszd!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-03-01
 

Ma Magyarországon a legolcsóbb lakáshiteleket már akár 5% alatti kamattal is felvehetjük. Ehhez ráadásul nem is kell kiemelkedően jó ügyfélnek lenni, egy család havi 300 ezer forintos jövedelme már elegendő lehet. A kedvező ajánlatnak rendszerint csak egy árnyoldala van: a hitel kamata, így törlesztőrészlete éven belül többször is változhat. A kamatemelkedések ráadásul eltérően érintik a piaci és az állami támogatásos hiteleket, így mélyebbre kell ásnunk, hogy megfelelően válasszunk! Segítünk!

Ha bemegyünk egy bankfiókba ma már egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egy átlagos kétkeresős háztartás, fejenként havi 150 ezer forintos jövedelemmel igen kedvező, 5% körüli kamattal lakáshitel ajánlatot kapjon.

Az alábbi kalkulátor kitöltésével megtudhatod, hogy Te milyen lakáshitelt tudsz igénybe venni ma:

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Azonban a legolcsóbb lakáshitelek kamata rövid időn belül leköveti a piaci mozgásokat, ezért a havonta fizetett törlesztőrészlet is gyakran változik. Mivel a kamat 1%pontos emelkedése már 5-10%-kal nagyobb törlesztőrészletet eredményez, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan és milyen sűrűn változhat a hitelünk kamata.

És itt jön a képbe az állami támogatású hitel: ha az adós által fizetett kamat 6% fölé emelkedik, akkor abból az állam által kamatkedvezményt nyújt. Használt lakás vásárlás esetén a futamidő első 5 évére jár a támogatás, a 6. évtől kezdve pedig rendszerint az aktuális piaci kamaton folytatódik a hitel.

Pillanatnyilag a legjobb piaci és támogatott ajánlatok között csak hajszálnyi különbség van, így azt is mondhatnánk, hogy mindegy melyiket választjuk. De, ha figyelembe vesszük a forint hitelek legnagyobb kockázatát, a kamatkockázatot, akkor hamar jobb belátásra térünk: a forint lakáshitelek kamatszintje mélyponton áll, így hosszú távon emelkedésre számíthatunk.

Az ábrán nagyon jól látszik, hogy támogatott hitel esetén a kamatemelkedés tompítottan, míg piaci hitel esetén teljes egészében érvényesül. Tehát, ha nincs jelentős különbség a piaci és a támogatott hitel kondíciói között, akkor érdemes a kamatemelkedés ellen nagyobb védettséget nyújtó, támogatott hitelben gondolkodni.

Mikor vehetem igénybe az otthonteremtési kamattámogatott hitelt?

  • Az igénylő(k) egyike legalább 180 napja folyamatosan TB biztosított, amit OEP igazolással kell igazolni
  • Az igénylők egyikének sincs köztartozása, amit NAV igazolással kell alátámasztani
  • A támogatott személy(ek)nek, az ingatlanban legalább 50 %-os tulajdoni hányadot kell szerezniük
  • A célingatlanba 1 éven belül lakcímkártyával kell bejelentkezni
  • Lakásvásárlás esetén az eladó az igénylőnek nem lehet hozzátartozója
  • Az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napon belül be kell nyújtani a hitelkérelmet
  • Építés esetén a használatbavételi engedély kiadása előtt, míg
  • Korszerűsítés/ bővítés esetén a munkálatok megkezdése előtt lehet igényelni

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés