Ne bánkódjunk, ha lecsúszunk a 0%-os THM-ről!

Ne bánkódjunk, ha lecsúszunk a 0%-os THM-ről!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-04-27 Frissítve: 2021-08-06
 

Évente több alkalommal is elcsábulhatunk a kamatmentes áruhitelek kapcsán, azonban nem árt óvatosnak lenni és bővebben tájékozódni, mielőtt döntést hoznánk. Ha valamilyen okból lemaradnánk ezekről az akciókról, akkor megéri személyi kölcsönt választani alternatívaként, hiszen már 8%-os THM-mel is találunk ajánlatot. Sőt, akár egy lakásfelújítás esetén az elektromos gépek cseréjét is megvalósíthatjuk ebből a hitelből.

Az egyik nagyobb elektronikai áruház egészen különleges akciót hirdetett, ami még néhány napig kitart. Azon nem kapnánk fel a fejünket, hogy bizonyos termékeket 0%-os THM-mel vásárolhatunk meg hitelből. Viszont arra már sokkal inkább, ha korlátozott ideig akár a teljes termékkínálatára kiterjeszti ezt a lehetőséget.

Az áruhitelek általánosságban a legdrágább hiteltermékek közé tartoznak, viszont bizonyos időszakokban kifoghatunk 0%-os THM-mel hirdetett ajánlatokat. Ezek lényege, hogy a termék árából nem enged az áruház, a kedvezményt inkább olyan formában nyújtja, hogy nem kell egy összegben kifizetni a terméket, elég, ha azt például 20 havi részletre vesszük meg.

Ha szemfülesek vagyunk, akkor jól időzítve mi is kihasználhatjuk ezeket a promóciókat. Persze, még mielőtt csukott szemmel beleugranánk a mélyvízbe, érdemes kideríteni a részleteket. Például, van-e termékkapcsolás a hitelhez, esetleg egy hitelkártya vagy vásárlói kártya formájában. De azt is jó kideríteni, hogy az áhított termék máshol éppen nem akciós-e.

Nem általános, de előfordulhat, hogy kedvezőbb áron egy összegben meg tudjuk venni a kinézett árucikkek, míg a részletfizetésért elképzelhető, hogy mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, a 0%-os THM ellenére. Persze havi alapon kis összeget fizetünk, de a végső számla már magasabb lesz. Ilyenkor azt kell eldönteni, hogy mennyire nagy szükség van a termékre és mennyire van kicentizve a költségvetésünk.

De akkor sem dől össze a világ, ha lemaradunk az évben többször is előforduló akciókról. Ma már kifejezetten gyorsan és már egészen kedvező hitelkamat mellett vehetünk fel személyi kölcsönt, aminek nagy előnye, hogy bármire elkölthetjük, és nem kell mögé jelzálogfedezetet adni.

A Bankmonitor kalkulátorával készítettünk egy gyors lekérést és azt találtuk, hogy míg 150 ezer forintos jövedelem mellett már 11,7%-os, addig 250 ezer forint mellett már 8%-os THM-mel vehetünk fel hitelt. 700 ezer forintos kölcsön esetében a törlesztőrészlet 23 ezer és 21,6 ezer forint.

Mindenképpen gondoljuk át többször is, hogy mire van igazán szükségünk és mi az, amiről megtakarítás hiányában le tudunk mondani. Az is egy járható út, ha egyszerre több dolgot csinálunk meg a felvett hitelből. Most szezonja van a felújításoknak, amire személyi kölcsönt is felvehetünk, de ha már itt tartunk és a lakást megszépítjük, akkor a régóta tervezett tévé vagy hűtő cseréjét is hozzácsaphatjuk a kiadásokhoz.

A következő kalkulátor segítségével könnyen kiderítheted, hogy a legolcsóbb személyi kölcsön!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés