Néhány tipp, amivel spórolhatsz a személyi kölcsön kamatán!

Néhány tipp, amivel spórolhatsz a személyi kölcsön kamatán!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-05-24 Frissítve: 2021-08-06
 

A bankok a személyi kölcsön felvétele során kamatkedvezményeket nyújtanak, ha valamilyen plusz feltételt is teljesítesz. Márpedig ezek elegendő motivációt jelentenek, hogy szétnézz a banki ajánlatok között, hiszen több ezer forinttal kedvezőbb törlesztőt jelenthetnek a kedvezmények. A kedvezőbb kamatért tipikusan a jövedelemérkezetést és az aktív számlahasználatot várják el, éppen ezért össze is szedtük, mire számíthatsz a hitelfelvételnél.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

A személyi kölcsönök népszerűségét többek között az alacsony kamatok támogatják, hiszen a legolcsóbb hitelek már akár 7% alatti hitelkamattal elérhetők. Ugyanakkor tudni kell, hogy a legjobb kondíciókért a bankok is elvárásokat támasztanak. Ezért tudod a személyi kölcsön kalkulátorunkban is beállítani, hogy vállalod-e a jövedelemérkeztetés és az aktív számlahasználat feltételét, amelyek összességében akár több ezer forinttal kedvezőbb törlesztőt eredményezhetnek. Nézzük is, hogy mit jelentenek ezek!

Hirdetés

Hirdetés

Jövedelemérkeztetés vállalása

Először is fontos kérdés, hogy hajlandó vagy-e a jövedelmed egy másik bankhoz érkeztetni, azért cserébe, hogy jobb személyi kölcsönt kapj. Ez praktikusan azt jelenti, hogy bankot kell váltanod, vagyis a számlavezetésed átvinni a hitelt nyújtó bankhoz. Ezzel az egyszerű lépéssel 2-3%-ot is lefaraghatsz a hitelkamatból, ami a hitelösszegtől függően már szemmel látható összeget jelent már a törlesztőben is.

A bankváltás miatt nem kell feszélyezned magad, hiszen viszonylag egyszerűen lebonyolítható folyamatról van szó és a hitelnyújtó bank is a segítségedre lehet a korábbi átutalások, csoportos megbízások rögzítésében. Ugyanakkor figyelj arra, hogy a számlacsomag az igényeidnek megfeleljen. Azonban a tapasztalatok szerint az olcsóbb személyi kölcsön még egy nagyobb fenntartási költséggel rendelkező számláért is kárpótolhat. Sőt, a réginél nagy eséllyel még egy jobb számlacsomagot is kifoghatsz.

A bankok gyakran jövedelemelvárást is párosítanak a kamatkedvezményhez. Azt általánosságban el lehet mondani, hogy annál kedvezőbb lesz a kamat, minél magasabb jövedelem érkezik havonta a számlára.

Aktuálisan különleges ajánlatot jelent a palettán a Sberbank és a Bankmonitor közös ajánlata, ami azok számára nyújt megoldást, akik nem szeretnének bankot váltani. Itt jövedelemérkeztetés nélkül 1,5%-kal alacsonyabb hitelkamatot lehet elérni a bank normál konstrukciójához képest, ráadásul 100 ezer forintos jövedelemtől elérhető.

Aktív bankkapcsolat/számlahasználat

A másik fontos feltétel, hogy ha már egyszer bankszámlát nyitottál a banknál, azon vállalod-e bizonyos számú tranzakció teljesülését. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy vásárolsz a bankkártyáddal, vagy éppen az átutalásaidat, csoportos beszedési megbízásaidat erről a számláról bonyolítod le. Amennyiben a jövedelmed már alapvetően erre a számlára érkezik, már nem jelent nagy problémát, hogy ezeket a feltételeket is vállald. Természetesen ebben az esetben is hangsúlyozzuk, hogy érdemes áttekintetni a bankolás költségeit is, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

A tájékozódás az első lépés a legjobb döntéshez. Használd a személyi kölcsön kalkulátorunk, hogy megtaláld a neked megfelelő ajánlatot. Kollegáink készséggel segítenek és minden felmerülő kérdésedre válaszolnak!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés