Nő a bizonytalanság a munkaerőpiacon! Hogyan csökkenthető a hitelkockázat?

Nő a bizonytalanság a munkaerőpiacon! Hogyan csökkenthető a hitelkockázat?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-12-09
 

Bő hét éve nem voltak ilyen borúlátók a munkavállalók: egy friss felmérés eredményei szerint még a járványidőszakban is optimistábbak ítélték meg munkahelyük fennmaradásának esélyeit a magyarok mint most.

A magyar munkavállalók 40 százaléka valamilyen módon tart attól, hogy egy éven belül elveszíti az állását a BNP Paribas Cardif megbízásából készített felmérés szerint. Ez az adat az előző évivel összevetve jelentősen (9), az előző negyedévhez képest pedig 4 pontos visszaesést mutat. A munkavállalók jelenlegi munkahelyük fennmaradásával kapcsolatban ilyen szintű pesszimizmus 2014-2015 táján volt érzékelhető.

Mi lenne ha…?

A kutatás eredményei alapján pozitív fejleménynek számít a munkavállalók azzal kapcsolatos optimizmusa, hogy egy esetleges állásvesztés, vagy felmondás esetén mennyire érzik úgy, hogy könnyen találnának a képzettségüknek megfelelő új állást: az előző negyedévhez hasonlóan 65 pontot regisztráltak, míg az előző év azonos időszakában ez a mutató 63, 2020-ban pedig 59 pont volt. Az ezzel kapcsolatos részkérdésben pedig a válaszadók több mint fele (55%) állította azt, hogy könnyen, vagy nagyon könnyen találna magának munkát, ami az előző negyedévhez képest nem jelent érdemi változást (54%).

Az átmeneti időszak átvészeléséhez ugyanakkor kevesen rendelkeznek elegendő tartalékkal. A válaszadók 43 százalékának a háztartása legfeljebb három hónapot tudna átvészelni a fő kereső állásvesztése esetén. A felmérés résztvevőinek bő kétharmadának (69 százalék) lenne valaki a háztartásban, akire támaszkodhatna ilyen helyzetben. Közel kétharmad (61%) nyilatkozott úgy, hogy kölcsön tudna kérni olyan családtagtól, vagy rokontól, akivel egyébként nem lakik közös háztartásban.

Olyan biztosítással ugyanakkor, amelyből ilyen helyzetben pénzhez jutna a válaszadóknak kevesebb mint negyede (23%) rendelkezik. Minden ötödik válaszadó (21%) nyilatkozott ugyanakkor úgy, hogy valószínűleg vagy biztosan kötne olyan biztosítást, ami munkanélküliség esetén nyújt anyagi támogatást. Számukra jelenthet megoldást egy új termék, amely most jelent meg a piacon.

Hirdetés

Hirdetés

Új termék a piacon

A banki hitelfedezeti biztosítások területén szerény a bankfüggetlen termékválaszték, a pénzintézetek jellemzően saját csoportos termékeiket forgalmazzák az általuk folyósított hitelek mellé – a hitelszerződés megkötésekor az tehát az alternatíva, hogy megkötjük a bank által kínált hitelfedezeti biztosítást vagy sem. Bankfüggetlen biztosítást jellemzően akkor választunk, ha később keresünk védelmet a váratlan helyzetekből eredő kockázatokra.

A Bankmonitor Biztonság hitel felvételekor vagy később is megfelelő alternatíva lehet. Magyarország egyik legnagyobb életbiztosítója az NN új csoportos személybiztosítási terméke meglévő vagy újonnan igényelt lakáshitelhezBabaváró hitelhez,vagy személyi kölcsönhöz megköthető fedezetként. A biztosítás csak a Bankmonitor kínálatában érhető el a kényelmes ügyintézés érdekében a teljes folyamat online intézhető.

Ötlet
Ha érdeklődsz a termék iránt regisztrálj az oldalunkon. Ügyfélportálunkon létrehozunk a számodra egy fiókot, amelyet csak te érhetsz el. Itt egy nagyon egyszerű folyamaton keresztül 100 százalékban papírmentesen tudsz csatlakozni a Bankmonitor Biztonság csoportos Személybiztosításhoz, a díjfizetést is meg tudod oldani a fiókodban bankkártyával.
Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Milyen szolgáltatásokat kínál a Bankmonitor Biztonság?

A Bankmonitor Biztonság csoportos biztosításnál három csomag érhető el, az egyes lehetőségek a különböző élethelyzetben lévők igényeit elégítheti ki. Ezek a

  1. Bankmonitor Biztonság Komplex biztosítási csomag
  2. Bankmonitor Biztonság Élet biztosítási csomag
  3. Bankmonitor Biztonság Jövedelem biztosítási csomag

Az Élet szolgáltatáscsomag haláleseti és 70 százalék, vagy annál súlyosabb egészségkárosodás esetén fizeti ki a biztosítási összeget. A biztosítási összeg a futamidő alatt állandó, nem változik a futamidő (és ezzel együtt a fennálló tartozás) csökkenésével. A biztosítási összeget a kedvezményezettek (a családod, az örököseid, vagy akit éppen megjelöltél) kapják meg baj esetén (nem a bank) úgy gazdálkodnak vele, ahogy jónak látják. (Kifizetheti belőle a hiteltartozást, de elköltheti másra is, ha a törlesztőrészletek fizetése nem okoz gondot.)

A Jövedelem szolgáltatáscsomag keresőképtelenség esetén a hitel törlesztőrészletével azonos összeget fizet, ha alakalmazott vagy és regisztrált munkanélkülivé válsz. Vállalkozóknál a biztosító kórházi napi térítést nyújtó szolgáltatást biztosít a szerződő igénye szerint. Azt, hogy munkanélküliség és a kórházi napi térítés közül melyikre lenne igény a szolgáltatás igénylésekor lehet megjelölni.

A Komplex szolgáltatáscsomag az Élet és Jövedelem csomag kombinációja.

Kalkulálj
Regisztrálj az oldalunkon. Nézd meg mennyibe kerülne számodra ez a védelem. Kérd szakértő tanácsadónk segítségét és csatlakozz a biztosítási csoporthoz!

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés