Olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök 2020-ban

Olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök 2020-ban
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-01-08 Frissítve: 2020-01-09
 

Olcsóbban lehet személyi kölcsönhöz jutni 2020. januárban, mint egy évvel korábban. Legalábbis akkor, ha 1 millió forintnál nagyobb összeget venne fel valaki, mert a 13 hazai bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint a kis értékű hiteleknél az elérhető legkedvezőbb kamat nem változott.

A személyi kölcsönök rendkívül népszerűek, köszöngetően a gyors bírálatnak, az évek óta alacsony hitelkamatoknak, valamint annak, hogy akár 10 millió forint hitelhez is hozzá lehet jutni fedezet nélkül, szabad felhasználással. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a kölcsön bármire fordítható, ingatlan, autó vagy akár utazás is finanszírozható belőle, de akár egy sürgős, drága orvosi beavatkozásra is elkölthető. Ráadásul a személyi hitel átfutási ideje is lényegesen rövidebb, mint egy jelzáloghitelé, így ha minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, valamint az igénylő megfelel a hitelképességi feltételeknek, akkor 3-7 nap alatt a számlájára érkezhet a kért összeg.

Mivel a személyi kölcsönnél nem szükséges ingatlanfedezet, a bankok kizárólag az igazolt jövedelem alapján döntenek, a hitelösszeg felső határát pedig a JTM szabály rögzíti. Eszerint 500 ezer forint nettó jövedelem alatt 50%, ezt elérő jövedelemnél 60% lehet maximálisan a havi törlesztők jövedelemhez képesti aránya. A bankok azonban egyedileg bírálják el az igényléseket, így előfordulhat, hogy az egyik pénzintézetnél több, míg a másiknál alacsonyabb hitelösszegre „jó” ugyanaz a jövedelem.

A 13 hazai bank hitelajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor alapján 2020-ban olcsóbban lehet hozzájutni gyorskölcsönhöz, mint egy évvel korábban. A kalkulátor szerint azonban nem minden hitelösszeg esetén látható árcsökkenés, mert míg egy 1 millió forintos kölcsönnél a csaknem minden hitelhez kapcsolódó költséget tartalmazó THM (teljes hiteldíj mutató) egy év alatt nem változott, addig 5 millió forint felvételekor összességében 119 000 forinttal kevesebbet kell visszafizetnie az adósnak most, mint egy éve, legalábbis akkor, ha a legkedvezőbb ajánlatokat hasonlítjuk össze.

A személyi kölcsönök árazásában jelentősek a különbségek, van, ahol olcsóbban, míg máshol drágábban kínálják ugyanazt a kölcsönt. A személyi kölcsön kalkulátor szerint most januárban a legkedvezőbb és a legdrágább 5 millió forintos hitelek között havi törlesztőben 19 000 Ft a különbség, ami teljes visszafizetésben 5 év alatt 1,2 millió forintot jelent.

Nagy eltérést láthatunk az induló költség nagyságát illetően is, hiszen sok banknál azonnal levonnak az 5 millió forintos hitelből 50 000 forint folyósítási díjat, míg másutt nem számolnak fel ilyet. A hitelhez kapcsolódó havi költségek sem azonosak: akad bank, ahol a személyi kölcsönhöz szükséges bankszámla 490 forint kiadással jár havonta, míg máshol ez díjmentes. Az előtörlesztés költségeit is érdemes összevetni, különösen akkor, ha ezt kifejezetten tervezzük, mert van ahol díjmentes, míg máshol az előtörlesztett összeg 1%-át számítják fel ilyenkor.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés
Hirdetés