Prémium szegmensben az MBH Bank személyi kölcsöne most a legolcsóbb

Prémium szegmensben az MBH Bank személyi kölcsöne most a legolcsóbb
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-18
 

Olcsóbban adja személyi kölcsönét az MBH Bank azok számára, akik átlag feletti jövedelemmel, nagyobb hitelösszeget igényelnének. Ezzel a pénzintézet ajánlata az első helyre ugrott a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorában.

A személyi kölcsönök kamata bankonként eltérő, ezért komoly pénzügyi tétje van a megfelelő bank kiválasztásának. Bonyolítja a helyzetet, hogy a pénzintézetek nem mindenki számára kínálnak azonos kamatot, ez függ az igénylő jövedelmétől, a felvenni kívánt összeg nagyságától, valamint attól, hogy az igénylő vállalja-e, hogy a jövedelme a későbbiekben a banknál vezetett számlára fog érkezni.

Mit várnak el cserébe az alacsony kamatért?

Az MBH Bank kizárólag a szabad felhasználású Extra Plus konstrukciójánál 13,49 százalékról 12,99 százalékra csökkentette a kamatot, ami azt jelenti, hogy a feltételeknek megfelelő igénylők mostantól 14 százalékos THM-mel (teljes hiteldíj mutató) juthatnak fedezetlen hitelhez. Az Extra Plus konstrukció feltétele, hogy legalább 400 ezer forint nettó jövedelem érkezzen a későbbiekben az MBH Banknál vezetett bankszámlára, valamint a felvenni kívánt hitel összege elérje az 5 millió forintot. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, akkor az Extra Plus konstrukció jelenleg a legkedvezőbb hitel a Bankmonitor hitelkalkulátor szerint.

Hirdetés

Hirdetés

Valamikor egy nagyobb hitelnek alacsonyabb a havi törlesztője

5 millió forintnál kisebb hitelösszegnél a kamat 14,99 százalék lesz, vagyis egyetlen forinton akár 2 százalék kamatkülönbség is múlhat, ami miatt előfordulhat az a fura helyzet, hogy kevesebb hitelért többet kell törleszteni. Például egy 4 999 999 forint összegű hitelnek – 400 ezer forint nettó jövedelemmel, jövedelemérkeztetés vállalásával, 5 éves futamidőre – 120 646 forint lesz a havi törlesztője, ami 7 338 760 forint teljes visszafizetést jelent.

5 millió forint hitelösszegre – azonos feltételekkel – ugyanakkor már csak 115 198 forintot kell törleszteni, így 6 911 880 forintot kell visszafizetni a banknak. Vagyis az egy forinttal több hitelnek 5 448 forinttal lesz kevesebb a havi költsége, ami összességében 426 880 forint megtakarítást jelenthet. A kamatkülönbség jótékony hatása 5,3 millió forintos hitelösszegnél fogy csak el, vagyis erre szinte pontosan ugyanannyit kell fizetni, mint a 4 999 999 forintra.

Nem minden esetben az MBH Bank hitele a nyerő

Korábban már írtuk, hogy a rendkívül kedvező, 12,99 százalékos kamat feltétele, hogy az igénylő legalább 400 ezer forint nettó jövedelemmel rendelkezzen, ez a banknál vezetett számlára érkezzen, valamint a hitelösszeg legalább 5 millió forint legyen. Ha ezek részben vagy egészen nem teljesülnek, akkor az MBH Bank által adott kamat máris magasabb lesz.

Hiába 400 ezer forint például a havi nettó, ráadásul ez a banknál vezetett számlára érkezik, amennyiben a hitelösszeg nem éri el az 5 millió forintot, a kamat 14,99 százalék lesz, ha pedig az igénylő nem vállal jövedelemérkeztetést, akkor máris 18,99 százalékos kamatot kap. 400 ezer forint alatti keresettel 16,49 százalék lesz a kamat jövedelemérkeztetéssel, míg enélkül 20,99 százalékos kamatot ad a bank. Ezek a kondíciók a Bankmonitor hitelkalkulátor alapján már nem is annyira kedvezők, bőven találni ennél olcsóbb fedezetlen hitelt a piacon. Ezért fontos, hogy mindenki személyre szabott ajánlatot kapjon a bankoktól közvetlenül, vagy egy bankfüggetlen hitelkalkulátorból.

Akkor sem az MBH Bank lesz a befutó, ha 10 millió forintnál nagyobb összegű hitelre van szükséged, mert jelenleg kizárólag az UniCredit Bank és az Erste Bank ad ennél több hitelt.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés