Soha nem hitted volna: 2 milliós különbség a legjobb és legrosszabb lakáshitel között!

Soha nem hitted volna: 2 milliós különbség a legjobb és legrosszabb lakáshitel között!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-06-29
 

„Nem gondoltam volna, hogy ekkora lehet a különbség bank és bank között…” Minden nap hallunk ehhez hasonló megállapításokat, amikor bemutatjuk a szinte teljes hazai bankpiac lakáshitel kínálatát. Egy teljesen átlagos, 8 millió Ft értékben felvett 20 éves lakáshitel esetében a legjobb és a legrosszabb alternatíva között 2 millió Ft különbség mutatkozik a teljes visszafizetésben.

A történelmi mélyponton lévő forint kamatok mellett soha nem volt olyan kedvezőek a lakáshitelek a magyar bankpiacon, mint ma. Ez azonban nem jelenti azt, hogy érdemes bemenni az első bankba és felvenni az ott ajánlott lakáshitelt. A piaci kínálat hatalmas eltéréseket mutat lakáshitel és lakáshitel között.

Több, mint 2 millió forint a tét

Egy teljesen átlagos hiteligényre megvizsgáltuk a pillanatnyi banki kínálatot. A hitelfelvevő család két keresővel rendelkezik, akik összesen 300 ezer Ft nettó jövedelemmel bírnak. A kinézett 14 millió Ft értékű lakáshoz szeretnének 20 évre hitelt felvenni.

Az alábbi ábrán minden egyes pont egy adott lakáshitel teljes visszafizetési összegét mutatja. A legjobb és a legrosszabb alternatíva között összesen 2,1 millió Ft a különbség. Ez több, mint a felvett hitelösszeg 25%-a…

20160628lakashitel
A legjobb hitelhez 3,95%-os THM, 47.500 Ft havi törlesztés tartozik. Ezzel szemben a legrosszabbhoz 5,99%-os THM és 56.200 Ft-os havi törlesztés kapcsolódik.

Az elérhető hitelt minden esetben jelentősen befolyásolja két fő tényező: (1) a hitelfelvevő jövedelmének nagysága, és (2) a hitel nagysága az ingatlan értékéhez viszonyítva. Az aktuális piaci kínálat áttekintéséhez használd alábbi kalkulátorunkat.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés