Sokan fizetik személyi kölcsönből a magánegészségügyi ellátásukat

Sokan fizetik személyi kölcsönből a magánegészségügyi ellátásukat
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-03-13 Frissítve: 2019-03-12
 

Egyre többen finanszíroznak személyi kölcsönből költséges egészségügyi beavatkozásokat, de a magánszülészetek szolgáltatásai is ott vannak a népszerű hitelcélok között. Nem véletlen, hiszen egy szülés költsége akár 1,8 millió Ft is lehet, de egy térd- és csípőprotézis sem úszható meg 1,5 millió Ft alatt.

Egy váratlan egészségügyi probléma finanszírozása sok esetben meghaladja a családok megtakarításait, de sokszor az is probléma, hogy nem mindig lehet jelentős veszteség nélkül kiszállni idő előtt egy befektetésből. A magyarok mind többet költenek magánegészségügyre: 2013-ban 788 milliárd Ft-ot, 2017-ben 904 milliárd Ft-ot fizettek ki összességében erre a célra, de 2021-ben már 1 100 milliárd Ft lehet a szolgáltatók becsült bevétele. Legtöbben azért választanak fizetős szolgáltatást, mert itt figyelmes, barátságos bánásmódban részesülnek, de az állami egészségügyben látható hosszú várólisták elkerülése is fontos érv.

A magán egészségügyi ellátások azonban rendkívül drágák, egy csípőprotézis műtét például akár 1,5 millió Ft-ba is kerülhet, de a rendkívül gyakori visszér műtét ára is 190 ezer és 350 ezer Ft között van. És akkor nem beszéltünk még arról, ha egy család magánszülészeten szeretne életet adni a babájának, mert ez 450 ezer Ft és 1,8 millió Ft közötti költséget jelent, amit egy köldökzsinór-vérből történő őssejt levétel további 500 ezer Ft körüli összeggel fejelhet meg.

A váratlan orvosi beavatkozások esetében nem csak a magas összeg jelenthet problémát, hanem az is, hogy ezt többnyire nagyon gyorsan, akár napokon belül kell előteremteni a forrást. Személyi kölcsönnél ez nem jelent gondot, hiszen ha az adós megfelel a feltételeknek és beszerezte a szükséges dokumentumokat, akkor 24-72 óra múlva számlán lehet a pénz. Mivel itt kizárólag a jövedelem alapján hitelez a bank, nincs szükség jelzálogfedezetre, így az egyszeri költség néhány tízezer forintból letudható.

Feltétel ugyanakkor a legalább 3-12 hónap munkaviszony – ez bank és hitelösszeg függvénye –, de a KATA-s vállalkozók, a fizetésüket készpénzben kapók, a napidíjasok, a nyugdíjasok és a külföldi jövedelemmel rendelkezők is kaphatnak személyi kölcsönt. A bankok persze más-más feltételeket szabnak meg, ami az egyiknél működik, az a másiknál nem, éppen ezért kérdéses esetben hasznos hitelszakértő segítségét kérni. (Ha a Személyi Kölcsön Kalkulátorral megkeresed a legjobb ajánlatot, majd megadod a személyes adataidat, akkor egy hitelszakértő 24 órán belül megkeres és válaszol a kérdéseidre.)

Mindig izgalmas kérdés, hogy vajon mennyiért adnak hitelt a bankok, de azt általánosságban kijelenthetjük, hogy mint minden termék esetében, itt is nagyok az árkülönbségek a piacon. Egy magánkórházi szülésre felvett – 3 év futamidejű, végig fix kamatú – 1 millió Ft-os személyi kölcsönnek például lehet 31 691 Ft és 38 234 Ft is a havi törlesztője, ami teljes visszafizetésben 260 ezer Ft-ot jelent. Nagyobb összegű, például 3 millió Ft-os hitelnél – 5 éves futamidővel, végig fix kamattal – 60 311 Ft a legkedvezőbb havi törlesztő, a legkedvezőbb és a legdrágább ajánlat között pedig már 1 millió Ft feletti a különbség teljes visszafizetésben.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés