Sokan fizetik személyi kölcsönből a magánegészségügyi ellátásukat

Sokan fizetik személyi kölcsönből a magánegészségügyi ellátásukat

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-03-13 Frissítve: 2019-03-12
 

Egyre többen finanszíroznak személyi kölcsönből költséges egészségügyi beavatkozásokat, de a magánszülészetek szolgáltatásai is ott vannak a népszerű hitelcélok között. Nem véletlen, hiszen egy szülés költsége akár 1,8 millió Ft is lehet, de egy térd- és csípőprotézis sem úszható meg 1,5 millió Ft alatt.

Egy váratlan egészségügyi probléma finanszírozása sok esetben meghaladja a családok megtakarításait, de sokszor az is probléma, hogy nem mindig lehet jelentős veszteség nélkül kiszállni idő előtt egy befektetésből. A magyarok mind többet költenek magánegészségügyre: 2013-ban 788 milliárd Ft-ot, 2017-ben 904 milliárd Ft-ot fizettek ki összességében erre a célra, de 2021-ben már 1 100 milliárd Ft lehet a szolgáltatók becsült bevétele. Legtöbben azért választanak fizetős szolgáltatást, mert itt figyelmes, barátságos bánásmódban részesülnek, de az állami egészségügyben látható hosszú várólisták elkerülése is fontos érv.

A magán egészségügyi ellátások azonban rendkívül drágák, egy csípőprotézis műtét például akár 1,5 millió Ft-ba is kerülhet, de a rendkívül gyakori visszér műtét ára is 190 ezer és 350 ezer Ft között van. És akkor nem beszéltünk még arról, ha egy család magánszülészeten szeretne életet adni a babájának, mert ez 450 ezer Ft és 1,8 millió Ft közötti költséget jelent, amit egy köldökzsinór-vérből történő őssejt levétel további 500 ezer Ft körüli összeggel fejelhet meg.

A váratlan orvosi beavatkozások esetében nem csak a magas összeg jelenthet problémát, hanem az is, hogy ezt többnyire nagyon gyorsan, akár napokon belül kell előteremteni a forrást. Személyi kölcsönnél ez nem jelent gondot, hiszen ha az adós megfelel a feltételeknek és beszerezte a szükséges dokumentumokat, akkor 24-72 óra múlva számlán lehet a pénz. Mivel itt kizárólag a jövedelem alapján hitelez a bank, nincs szükség jelzálogfedezetre, így az egyszeri költség néhány tízezer forintból letudható.

Feltétel ugyanakkor a legalább 3-12 hónap munkaviszony – ez bank és hitelösszeg függvénye –, de a KATA-s vállalkozók, a fizetésüket készpénzben kapók, a napidíjasok, a nyugdíjasok és a külföldi jövedelemmel rendelkezők is kaphatnak személyi kölcsönt. A bankok persze más-más feltételeket szabnak meg, ami az egyiknél működik, az a másiknál nem, éppen ezért kérdéses esetben hasznos hitelszakértő segítségét kérni. (Ha a Személyi Kölcsön Kalkulátorral megkeresed a legjobb ajánlatot, majd megadod a személyes adataidat, akkor egy hitelszakértő 24 órán belül megkeres és válaszol a kérdéseidre.)

Mindig izgalmas kérdés, hogy vajon mennyiért adnak hitelt a bankok, de azt általánosságban kijelenthetjük, hogy mint minden termék esetében, itt is nagyok az árkülönbségek a piacon. Egy magánkórházi szülésre felvett – 3 év futamidejű, végig fix kamatú – 1 millió Ft-os személyi kölcsönnek például lehet 31 691 Ft és 38 234 Ft is a havi törlesztője, ami teljes visszafizetésben 260 ezer Ft-ot jelent. Nagyobb összegű, például 3 millió Ft-os hitelnél – 5 éves futamidővel, végig fix kamattal – 60 311 Ft a legkedvezőbb havi törlesztő, a legkedvezőbb és a legdrágább ajánlat között pedig már 1 millió Ft feletti a különbség teljes visszafizetésben.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés