Startup pénzügyek – számlacsomagok induló vállalkozásoknak

Startup pénzügyek – számlacsomagok induló vállalkozásoknak
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-05-23
 

Innovatív elképzelése(i)dnek köszönhetően magas növekedési potenciállal kecsegtet újonnan induló vállalkozásod? Kétség nem fér hozzá, hogy a jó ötlet elengedhetetlen feltétele a sikernek, de fontos, hogy az pénzügyek is feltétlenül rendben legyenek. Bankszámlára mindenképpen szükséged lesz, ez nem kérdéses, de az ideális megtalálása sokszor komoly nehézséget jelent. Segítünk, hogy melyek a legjobb számlacsomagok induló vállalkozások részére!

A nagybankok ajánlatait szemügyre véve több olyan
számlacsomagot is találunk, amelyeket kifejezetten
újonnan alapított vállalkozásoknak kínálnak. Ezek közös jellemzője, hogy

  • a vállalkozás alapítását követően meghatározott ideig van lehetőség a számlanyitásra (szélsőséges esetben legfeljebb 60 napos, de általában fél, egy éves működési múlt jöhet szóba),
  • a kedvezmények köre általában igen széles (például: díjmentes, kedvezményes számlavezetés, átutalás, bankkártya, egyéb kiegészítő szolgáltatás, stb.),
  • viszont a számlacsomaghoz kínált kedvezmények köre meghatározott ideig érvényes (általában 1-2 év).

Az ilyen típusú ajánlatok üzenete kivétel nélkül az induló vállalkozások számára kínált költséghatékony számlavezetés. De vajon tényleg ezek a csomagok a legjobbak a startupoknak?

Az általunk vizsgált 13 bankból 4-nél (Budapest Bank, Erste Bank, OTP Bank, UniCredit Bank) találunk kifejezetten újonnan alapított vállalkozás számára kínált számlacsomagot. Egyetlen kivételtől (OTP Bank) eltekintve mindegyikre igaz, hogy az adott banknál, egy induló vállalkozásra jellemző bankhasználati szokásokat feltételezve, nem találunk kedvezőbb számlacsomagot. Ez viszont kizárólag az adott bankra igaz, ugyanis a teljes piaci kínálatot szemügyre véve merőben másként alakul a helyzet.

Egy induló vállalkozásra jellemző bankhasználati szokások mellett a 10 legjobb számlacsomag között mindössze 2 olyat találunk, amit kifejezetten újonnan alapított vállalkozásoknak kínálnak. Ebből egyik az
OTP Bank Start számlacsomagja, ami még igen előkelő pozícióban a második helyen található, viszont az
UniCredit Bank Origó számlacsomagja már csupán a hatodik a rangsorban.

new_sme_140523Tehát a legjobb számlacsomagok zöménél nincs megkötés az alapítás idejét illetően és a legtöbb esetben ezek díjai lényegesen kedvezőbbek.

A teljes rangsor megtekintéséhez kattints ide!

Koncentráljunk a legjobbakra

OTP Bank – Kisvállalkozói e-Számlacsomag

A bank aktuális akciójának köszönhetően a rangsor első helyezettje havi 7.632 Ft-os fenntartási költségével. Amennyiben a promóció alatt (2014. június 30-ig) új ügyfélként nyitjuk meg a számlát a banknál, valamint nem ragaszkodunk a papír alapú kivonathoz, úgy egy évig díjmentes a számlavezetés. Továbbá díjmentesen vehetünk igénybe bankkártyát, kedvezményes havonta 10 darab netbanki utalás és még jó pár szolgáltatás.

További részletek

erdekel_140415

OTP Bank – Kisvállalkozói Start számlacsomag

A rangsor második helyezettje, amely kifejezetten induló vállalkozások számára ajánlott. Ha kevesebb, mint egy éves működési múlttal rendelkezik vállalkozásunk, akkor kedvezményes kondíciókat kínál a számlacsomag. A fent leírt akcióban ezzel a számlával is részt vehetünk és itt is számos díjmentes, valamint kedvezményes szolgáltatást élvezhetünk.

További részletek

erdekel_140415

Sberbank – BusinessFlex számlacsomag

A rangsor harmadik helyezettje havi 8.920 Ft-os fenntartási költségével. Dinamikusan növekvő vállalkozások méretéhez automatikusan igazodó számlacsomag, amely a számlaforgalom, vagy az átlagegyenleg fényében kínál kedvezményes számlavezetést. Továbbá minél nagyobb forgalmat bonyolít a vállalkozás, annál nagyobb mértékű kedvezmények járnak.

További részletek

erdekel_140415

A fenti lehetőségek egyike sem győzött meg? A teljes rangsor megtekintéséhez kattints ide!

Legyen szó meglévő, vagy új vállalkozásról a legkedvezőbb számlavezetési feltételeket kínáló számlacsomagot csak akkor fogjuk megtalálni, ha tisztában vagyunk bankhasználati szokásainkkal. Természetesen egy induló vállalkozás esetében ezt nem olyan egyszerű meghatározni, de azért jól becsülhető. Persze bármilyen pontos is a becslésünk az áhított dinamikusan fejlődés következtében biztos, hogy rövid időn belül megváltozik. Ezért évente mindenképpen vegyük a fáradtságot és vizsgáljuk meg, hogy még mindig megfelel-e a számlacsomag vállalkozásunknak!

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés