Személyi kölcsön fotelből, a Bankmonitoron keresztül

Személyi kölcsön fotelből, a Bankmonitoron keresztül

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-05-26
 

Egyre több mindent intézünk ma már az interneten keresztül: vásárolunk, kifizetjük a közüzemi számláinkat, intézzük banki ügyeinket, de a személyes jelenlét nélküli hitelfelvétel egyelőre még gyerekcipőben jár. A Bankmonitor lépett, és elsőként a pénzügyi közvetítők közül, rajta keresztül már anélkül igényelhetsz személyi kölcsönt, hogy be kellene menned miatta a bankfiókba.

A személyi kölcsönök egyik legfontosabb termékelőnye a gyorsaság, hogy néhány óra, de legfeljebb pár nap alatt pénzhez juthatsz. Egyes bankok el is indították a maguk szolgáltatásait, de ezek általában csak a bank saját ügyfelei számára teszik lehetővé az online szerződéskötést.

A Bankmonitor szolgáltatása annyiban újdonság, hogy a magyar pénzügyi közvetítők közül elsőként digitalizálta a hiteligénylés teljes folyamatát. Ráadásul a hitelhez elég beszerezned az elmúlt három hónap bankszámlakivonatait elektronikus formában, vagyis nincs szükség munkáltatói igazolásra vagy éppen nyugdíjszelvényre, sem más nyomtatványra.   

Első körben a Sberbank termékei érhetők el így, de folyamatosan bővül a csatlakozó bankok köre. Nézzük, hogyan is néz ki a Bankmonitor esetében egy teljes egészében online hiteligénylés?

Hirdetés

Hirdetés

Az alapvető szükségletek

A technikai feltételek közül a legfontosabb egy olyan számítógép vagy mobil eszköz – mobiltelefon vagy táblagép – megléte, ami rendelkezik mikrofonnal és kamerával, hiszen az azonosítás során a hiteltanácsadónak látnia és hallania kell az ügyfelet.

A kommunikációhoz szükséges még egy stabil, megfelelő adatátviteli sebességre képes internetkapcsolat, ami lehet vezetékes vagy vezeték nélküli, vagy akár mobilinternet egyaránt. Ez szerencsére ma már nem jelenthet gondot a számodra.

Lényeges, hogy legyen valamelyik banknál folyószámlád, valamint internetbanki hozzáférésed, ugyanis innen töltheted le az utolsó három havi bankszámlakivonatot, amire szükséged lesz a hitelbírálat során.

Ahhoz, hogy az interneten keresztül tudj mindent elintézni, rendelkezned kell kártya formátumú személyi igazolvánnyal vagy jogosítvánnyal, valamint lakcímkártyával is.

Ha ezt a néhány feltételt sikerült teljesíteni, akkor elindulhat a hiteligénylés folyamata.

Hogyan történik a hiteligénylés?

Első körben keresd fel a Bankmonitor oldalát, ahol a Személyi Kölcsön Kalkulátoron keresztül megadhatod, hogy milyen összegű és futamidejű hitelre van szükséged. Ezt követően a Bankmonitor hiteltanácsadója felveszi veled telefonon a kapcsolatot, és a megadott információk alapján megkeresi a számodra elérhető legjobb hitelajánlatokat. Amennyiben ez online szerződéskötéssel is elérhető, akkor felajánlja ennek a lehetőség.

Ezt követően regisztrálnod kell a Bankmonitor oldalára, ahol a személyes felületedre feltöltheted a legutóbbi három hónap bankszámlakivonatait, amelyeken látható a magyar munkavállalói jövedelem vagy az öregségi nyugdíj összege, ugyanis online ezeket fogadják el csak. Ugyanitt kapod majd meg a Bankmonitortól az úgynevezett 3-as ajánlatot – a számodra elérhető három legelőnyösebb hitelterméket –, amelyek közül kiválaszthatod a neked tetszőt.

A dokumentumok beszerzését követően jön a következő lépés, az ügyfél azonosítása, valamint a hitelszerződés megkötése. Az azonosítást úgy képzeld el, mintha a bankfiókban ülnél, ám itt videotelefonon keresztül látjátok, halljátok egymást a szakértővel, így több ezer kilométer is lehet a távolság köztetek. Ez egyébként akkor jöhet különösen jól, ha a lakóhelyed környékén nincs bankfiókja annak a banknak, ami a legjobb ajánlatot adja, hiszen így megspórolsz magadnak akár több órányi utazást.

Az online azonosítással kapcsolatban viszonylag szigorúak az elvárások: ennek során egyedül kell tartózkodnod a szobában, neked magadnak kell a hívást kezdeményezned, a folyamat közben pedig a kapcsolat nem szakadhat meg, mert ha mégis, akkor a procedúrát újra kell kezdenetek. Persze, ez sem jelent kudarcot, legfeljebb néhány perccel tovább tart majd a dolog.

Az azonosítás után a tanácsadó elvégzi az előminősítést, ellenőrzi, hogy valóban nem szerepelsz a nem fizető adósokat tartalmazó KHR adatbázisban, és ha mindent rendben talál, akkor beküldi bírálatra a kérelmet a bankba.

A szerződés aláírása

Amennyiben a bank rábólint az igénylésre, akkor a Bankmonitor tanácsadója legenerálja a szerződést, amit a személyes online felületeden egy kettős azonosítást követően megnyithatsz és elolvashatsz. A kettős azonosítás annyit tesz, hogy először belépsz a Bankmonitor oldalára az e-mail címeddel és a jelszavaddal, majd egy SMS megy a telefonodra, az abban szereplő kóddal pedig megnyithatod, illetve aláírhatod a szerződésed. Ez utóbbi azért fontos, mert így biztos lehet benne a bank, hogy a hiteligényt valóban te nyújtod majd be.

Egyedülálló szolgáltatás a Bankmonitor online hiteligénylési rendszerében, hogy a folyamat aktuális állását a személyes felületeden folyamatosan nyomon követheted, éppen úgy, mint amikor terméket rendelsz egy webshopból, de az egyes lépésekről minden esetben e-mail értesítést is kapsz.

Ha elolvastad és aláírtad a szerződést, akkor a tanácsadó beküldi azt a bankba, ezután pedig már csak a folyósításra kell várnod. Ha minden jól megy, az egész folyamat nem tart tovább néhány napnál. És mindez úgy, hogy ehhez még csak el sem kell hagynod a lakást.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés