Személyi kölcsön fotelből, a Bankmonitoron keresztül

Személyi kölcsön fotelből, a Bankmonitoron keresztül
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-05-26
 

Egyre több mindent intézünk ma már az interneten keresztül: vásárolunk, kifizetjük a közüzemi számláinkat, intézzük banki ügyeinket, de a személyes jelenlét nélküli hitelfelvétel egyelőre még gyerekcipőben jár. A Bankmonitor lépett, és elsőként a pénzügyi közvetítők közül, rajta keresztül már anélkül igényelhetsz személyi kölcsönt, hogy be kellene menned miatta a bankfiókba.

A személyi kölcsönök egyik legfontosabb termékelőnye a gyorsaság, hogy néhány óra, de legfeljebb pár nap alatt pénzhez juthatsz. Egyes bankok el is indították a maguk szolgáltatásait, de ezek általában csak a bank saját ügyfelei számára teszik lehetővé az online szerződéskötést.

A Bankmonitor szolgáltatása annyiban újdonság, hogy a magyar pénzügyi közvetítők közül elsőként digitalizálta a hiteligénylés teljes folyamatát. Ráadásul a hitelhez elég beszerezned az elmúlt három hónap bankszámlakivonatait elektronikus formában, vagyis nincs szükség munkáltatói igazolásra vagy éppen nyugdíjszelvényre, sem más nyomtatványra.   

Első körben a Sberbank termékei érhetők el így, de folyamatosan bővül a csatlakozó bankok köre. Nézzük, hogyan is néz ki a Bankmonitor esetében egy teljes egészében online hiteligénylés?

Hirdetés

Hirdetés

Az alapvető szükségletek

A technikai feltételek közül a legfontosabb egy olyan számítógép vagy mobil eszköz – mobiltelefon vagy táblagép – megléte, ami rendelkezik mikrofonnal és kamerával, hiszen az azonosítás során a hiteltanácsadónak látnia és hallania kell az ügyfelet.

A kommunikációhoz szükséges még egy stabil, megfelelő adatátviteli sebességre képes internetkapcsolat, ami lehet vezetékes vagy vezeték nélküli, vagy akár mobilinternet egyaránt. Ez szerencsére ma már nem jelenthet gondot a számodra.

Lényeges, hogy legyen valamelyik banknál folyószámlád, valamint internetbanki hozzáférésed, ugyanis innen töltheted le az utolsó három havi bankszámlakivonatot, amire szükséged lesz a hitelbírálat során.

Ahhoz, hogy az interneten keresztül tudj mindent elintézni, rendelkezned kell kártya formátumú személyi igazolvánnyal vagy jogosítvánnyal, valamint lakcímkártyával is.

Ha ezt a néhány feltételt sikerült teljesíteni, akkor elindulhat a hiteligénylés folyamata.

Hogyan történik a hiteligénylés?

Első körben keresd fel a Bankmonitor oldalát, ahol a Személyi Kölcsön Kalkulátoron keresztül megadhatod, hogy milyen összegű és futamidejű hitelre van szükséged. Ezt követően a Bankmonitor hiteltanácsadója felveszi veled telefonon a kapcsolatot, és a megadott információk alapján megkeresi a számodra elérhető legjobb hitelajánlatokat. Amennyiben ez online szerződéskötéssel is elérhető, akkor felajánlja ennek a lehetőség.

Ezt követően regisztrálnod kell a Bankmonitor oldalára, ahol a személyes felületedre feltöltheted a legutóbbi három hónap bankszámlakivonatait, amelyeken látható a magyar munkavállalói jövedelem vagy az öregségi nyugdíj összege, ugyanis online ezeket fogadják el csak. Ugyanitt kapod majd meg a Bankmonitortól az úgynevezett 3-as ajánlatot – a számodra elérhető három legelőnyösebb hitelterméket –, amelyek közül kiválaszthatod a neked tetszőt.

A dokumentumok beszerzését követően jön a következő lépés, az ügyfél azonosítása, valamint a hitelszerződés megkötése. Az azonosítást úgy képzeld el, mintha a bankfiókban ülnél, ám itt videotelefonon keresztül látjátok, halljátok egymást a szakértővel, így több ezer kilométer is lehet a távolság köztetek. Ez egyébként akkor jöhet különösen jól, ha a lakóhelyed környékén nincs bankfiókja annak a banknak, ami a legjobb ajánlatot adja, hiszen így megspórolsz magadnak akár több órányi utazást.

Az online azonosítással kapcsolatban viszonylag szigorúak az elvárások: ennek során egyedül kell tartózkodnod a szobában, neked magadnak kell a hívást kezdeményezned, a folyamat közben pedig a kapcsolat nem szakadhat meg, mert ha mégis, akkor a procedúrát újra kell kezdenetek. Persze, ez sem jelent kudarcot, legfeljebb néhány perccel tovább tart majd a dolog.

Az azonosítás után a tanácsadó elvégzi az előminősítést, ellenőrzi, hogy valóban nem szerepelsz a nem fizető adósokat tartalmazó KHR adatbázisban, és ha mindent rendben talál, akkor beküldi bírálatra a kérelmet a bankba.

A szerződés aláírása

Amennyiben a bank rábólint az igénylésre, akkor a Bankmonitor tanácsadója legenerálja a szerződést, amit a személyes online felületeden egy kettős azonosítást követően megnyithatsz és elolvashatsz. A kettős azonosítás annyit tesz, hogy először belépsz a Bankmonitor oldalára az e-mail címeddel és a jelszavaddal, majd egy SMS megy a telefonodra, az abban szereplő kóddal pedig megnyithatod, illetve aláírhatod a szerződésed. Ez utóbbi azért fontos, mert így biztos lehet benne a bank, hogy a hiteligényt valóban te nyújtod majd be.

Egyedülálló szolgáltatás a Bankmonitor online hiteligénylési rendszerében, hogy a folyamat aktuális állását a személyes felületeden folyamatosan nyomon követheted, éppen úgy, mint amikor terméket rendelsz egy webshopból, de az egyes lépésekről minden esetben e-mail értesítést is kapsz.

Ha elolvastad és aláírtad a szerződést, akkor a tanácsadó beküldi azt a bankba, ezután pedig már csak a folyósításra kell várnod. Ha minden jól megy, az egész folyamat nem tart tovább néhány napnál. És mindez úgy, hogy ehhez még csak el sem kell hagynod a lakást.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés