Szinte az összes kedvenc nyaralási úti cél drágább lett a magyarok számára

Szinte az összes kedvenc nyaralási úti cél drágább lett a magyarok számára

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-07-08
 

Jó hír a horvátországi nyaralást tervezőknek, hogy déli szomszédunknál az idei főszezonban akár 20-30 százalékkal is olcsóbbak lehetnek bizonyos szállások, mint egy éve. A Bankmonitor számításai szerint ennek ellenére drágább lett kicsivel a horvát tengerpart a magyarok számára, mint ahogy Bulgáriában is kevesebbet ér a forint. Egyiptom drágulása azonban mindent visz a kedvelt úti célok között.

Hogy olcsóbb vagy drágább egy ország a magyarok számára, az a két országban mért infláció és a devizák egymáshoz képesti árfolyamváltozása együttesen adja meg legpontosabban. Persze előfordulhat, hogy egy-egy a turisták számára érzékeny szolgáltatás ára nem az inflációval együtt mozog, ám mégis ez a legjobb módszer arra, hogy megnézzük, mennyivel ér többet vagy kevesebbet a pénzünk.

Sok százezer magyar utazik minden évben a horvát tengerpartra, ami a Bankmonitor számításai szerint 2,35%-kal drágult egy év alatt a magyarok számára. Az, hogy sokan mégis jobban kijöhetnek idén anyagilag, az annak köszönhető, hogy bizonyos kategóriákban 20-30%-kal csökkentek a szálláshelyek árai. Mégpedig azért, mert tavalyhoz képest 40 ezerrel nőtt a regisztrált szálláshelyek száma, ez pedig a kevésbé bejáratott, alacsonyabb szolgáltatási színvonalú szolgáltatók esetében túlkínálatot eredményezett. Májusban még az esős időjárásra lehetett fogni a foglalások csökkenését, ám a foglalások számának júniusi 3-7%-os csökkenése már aligha magyarázható ezzel.

A Bankmonitor számításai szerint csaknem minden magyarok körében kedvelt célország drágult 2-3 százalékkal a magyarok számára 2018-hoz képest. Egyiptom azonban extrém mértékben, 30%-kal drágult, ami az egyiptomi font 2018. május óta tartó folyamatos erősödésének tudható be. A jelenlegi szint ráadásul még mindig jelentősen elmarad a korábbi évektől, amikor 30-39 forint között mozgott az árfolyam.

A Bankmonitor által vizsgált országok közül Törökország és Tunézia lett csak olcsóbb a magyar vendégeknek, mindkettőnél kicsivel 3%-os reálértékben az árcsökkenés köszönhető a helyi deviza forinthoz képesti minimális gyengülésének.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés