Tarol itthon a mobilfizetés – már az OTP Bank is aktív szereplő

Tarol itthon a mobilfizetés – már az OTP Bank is aktív szereplő
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-04-23
 

Megállíthatatlan a banki mobilalkalmazások térnyerése kishazánkban. Épphogy debütált az Erste Bank mobilfizetésre alkalmas szolgáltatása, máris itt egy újabb szereplő az OTP Bank személyében. Ezzel véget érhet az év eleje óta tartó várakozás, ugyanis napokon belül bárki igénybe veheti az új OTPay szolgáltatást.

Az ingyenes OTPay alkalmazás segítségével egyszerűen és biztonságosan
fizethetünk az interneten, üzletekben vagy vendéglőkben, de akár mobiltelefon egyenleget is tölthetünk a segítségével. A szolgáltatás igénybevételéhez nincs egyébre szükség, mint egy erre alkalmas átlagos okostelefonra, valamint bankkártyára, vagy hitelkártyára. Az alkalmazás mind Android, mind pedig IOS operációs rendszerre elérhető, és bármely bank által kibocsátott MasterCard, VISA, vagy American Express bankkártya vagy hitelkártya regisztrálható.

Az alkalmazás letöltése után akár több kártyát is regisztrálhatunk, így bármelyiket előhúzhatjuk digitális pénztárcánkból fizetéskor. Azt azonban érdemes tudni, hogy a regisztrációnak egy egyszeri 99 forintos díja van kártyánként.

Az internetes és QR kódos fizetést, valamint a mobil egyenleg feltöltést bárki elérheti, ezek használatához nem kell, hogy OTP Banki ügyfelek legyünk. Az internetes vásárlást és a mobilegyenleg feltöltést talán senkinek sem kell bemutatnunk. Sőt, a QR kódos fizetésben sincs semmi ördöngösség. Mindössze arról van szó, hogy az alkalmazás beolvassa az OTPay elfogadóhelyen kihelyezett QR kódot (egy kétdimenziós négyzet alakú kód) a fizetéshez. A felületen megjelenik az elfogadóhely neve, logója, valamint a fizetendő összeg számára egy mező. Innen csupán néhány kattintás és meg is történik a kifizetés.

Több webáruházban, számos (fizikai) kereskedőnél és mind a három nagy mobilszolgáltatónál fizethetünk a szolgáltatással. Persze az elfogadói hálózatnak még bőven van tere a növekedésre, de az alkalmazás térnyerésével biztosak vagyunk benne, hogy jelentős bővülésre lehet számítani ezen a téren.

OTP Banki ügyfélként a fentieken túl további funkciók színesítik az életünk.
A bank ügyfeleként lehetőség van számlánk egyenlegének a lekérdezésére, valamint a számlaszám ismerete nélkül, csupán a mobilszám megadásával pénzt is küldhetünk (ezek a funkciók viszont kizárólag OTP Bank által kibocsátott kártyákkal vehetők igénybe).

Legyen tehát szó egy netes rendelésről, vagy az éttermi számla kiegyenlítéséről az OTPay révén lényegesen gördülékenyebbé válhat a fizetés. Reméljük minél hamarabb és minél több elfogadóhellyel bővül a hálózat, így a jövőben az eddigieknél is egyszerűbben, mindössze pillanatok alatt néhány érintéssel fizethetünk a szolgáltatással.

Ahogy már említettük az OTPay szolgáltatáshoz nem szükséges, hogy a banknál vezetett számlád legyen. Ennek ellenére azért érdemes időt szakítani rá és leellenőrizni, hogy valóban a legjobb számlacsomaggal rendelkezel-e!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés