Te sem vennél 12 %-kal drágábban lakást? Akkor figyelj a hitelnél is!

Te sem vennél 12 %-kal drágábban lakást? Akkor figyelj a hitelnél is!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-26
 

Lakásvásárlásnál az ingatlan kiválasztására komoly hangsúlyt fektetünk, a megfelelő lakáskölcsön, a legolcsóbb jelzáloghitel felkutatása azonban sokszor elmarad. Ha nem vagyunk hajlandók 12 százalékkal többet fizetni a megfelelő ingatlanért, akkor miért tesszük ezt egy lakáshitelnél?

Nézzük meg egy példán keresztül miért is érdemes megkeresni a legkedvezőbb jelzáloghitelt. Tegyük fel, hogy 50 millió forint összegű lakást szeretnél vásárolni, melyhez van 25 millió forint saját megtakarításod. Vagyis összességében 25 millió forint hitelre lenne szükséged.

6 millió forinttal többet kell visszafizetni a legdrágább jelzáloghitelre

Gondolhatod, hogy a saját bankodhoz elmész megigényelni a kölcsönt, vagy ajánlatot kérsz onnan, ahol az ismerősöd is felvette a hitelt. Ez azonban egy hibás megközelítés.

Első lépésben érdemes megismerkedni az egyes ajánlatokkal, a kamatokkal. a Bankmonitor jelzáloghitel kalkulátora alapján a legolcsóbb 25 millió forint összegű, 20 éves futamidejű 10 évig fix kamatozású hitel kamata 6,29%. A havi törlesztőrészlet 185 ezer forint, a THM értéke pedig 6,57%. A 20 év alatt a kölcsönre összesen 44,35 millió forintot kell kifizetned.

A legdrágább ajánlat kamata azonban már 7,98% a törlesztőrészlet pedig 210 500 forint. A THM értéke 8,4%, 20 év alatt összességében 50,5 millió forintot kellene kifizetned a felvett 25 millió forintra.

Ötlet
Vagyis egy rossz döntéssel, akár 6 millió forinttal is emelkedhet a kifizetendő összeg, ez a vételár 12 százaléka. Ha az eladónak nem vagy hajlandó ennyivel többet fizetni, akkor a banknak miért fizetnél ennyit?

Nem mindig a legolcsóbb a legjobb

Az ár mellett lehetnek más szempontok is a választás során:

  • Nem szabad megfeledkezni a bankok bírálati elveiről, nem biztos, hogy mindenhol megkapod a kért összeget.
  • Van amikor a gyorsaság lesz fontos számodra.
  • Elképzelhető, hogy a folyamat lesz lényeges. Nem mindegy mennyi dokumentumot kell beszerezned.
jó tudni
Nem a legolcsóbb bankot kell feltétlenül megtalálnod, hanem azt a pénzintézetet, amelyik a legkedvezőbb feltételekkel megadja számodra a kért hitelt.

Fordulj szakértőnkhöz, aki az ár mellett ismeri a banki feltételeket, folyamatokat, sőt az átfutási időt is. Emiatt segíteni tud neked a számodra legkedvezőbb pénzintézetet megtalálni.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.

A megadott hitelösszeg, futamidő és jövedelem kombinációra nem találtunk megfelelő ajánlatot.

De ne aggódj, megtaláljuk a hiteled!

Tudd meg néhány kattintással, hogy mennyi lakáshitelt kaphatsz. Kisebb hitelösszegre, hosszabb futamidőre vagy extra bevont jövedelem mellett megtalálod a megfelelő hitelt a kiszemelt ingatlan megvásárlására.

Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés