Több millió forinttal olcsóbb lehet ugyanaz a lakáshitel, ha jó helyen igényled

Több millió forinttal olcsóbb lehet ugyanaz a lakáshitel, ha jó helyen igényled
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-09-15 Frissítve: 2019-09-16
 

A bankok különféle kedvezményekkel csábítják magukhoz az új ügyfeleket, ám hogy kinek, mekkora kedvezményt adnak, az nagyon eltérő. Ráadásul van egy sor olyan kedvezmény, ami kizárólag Bankmonitoron keresztül történő igénylés esetén érhető el. A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora már számol az aktuális akciókkal, így valóban összehasonlíthatók az egyes ajánlatok.

Amikor lakáshitelt keresel, akkor nem vagy könnyű helyzetben, hiszen mindenütt a jobbnál jobb banki ajánlatokat kínáló hirdetésekkel találkozol. Ezért aztán logikusnak tűnhet az egyik remek akcióit hirdető hitelintézet bankfiókját felkeresni, és megszerezni tőlük a lehető legjobb kondíciókat. De elsőre jónak tűnhet az is, ha az ember annál a banknál próbálkozik, ahol a bankszámlája, a lekötött betétje, a lakástakarékja, esetleg más megtakarítása van, hiszen meglévő ügyfélként azt gondolná az ember, hogy biztosan kedvező feltételekre számíthat.

A hűséget a bankok általában valóban jutalmazzák, ám egy lakáshitelnél számos paraméter érhet kedvezményeket, így nehéz átlátni, végül melyik bank kínálja számunkra a legjobb árat.

Számít például az igazolt nettó jövedelem nagysága, ami érthető, hiszen aki jól keres, valószínűleg a törlesztést is könnyebben tudja majd teljesíteni az évtizedek alatt. A kedvezményes kamathoz elvárt jövedelem nagysága bankonként eltérő, van ahol például adósonként 450.000 Ft-ot írnak elő, míg máshol az összes adós együttes jövedelmének kell elérnie az 500.000 Ft-ot, ami azért nagyon nem mindegy.

Kedvezménnyel honorálják a bankok a nagyobb hitelösszegeket is, ami bevált gyakorlat a kereskedelemben, ahol a nagy tételben vásárlók rendszerint kedvezőbb árakra számíthatnak. Ezen a téren is nagy a szórás a bankok között, van például olyan, ahol 20 millió Ft-os hitelösszeg felett már jár a kamatkedvezmény, de valahol 30 millió Ft-nál húzzák meg a határt.

Tudnod kell azt is, hogy a kedvezmények mindig meghatározott kamatperiódusú és felhasználási célú hitelekre vonatkoznak. Ha például egy bank szeretné a 10 éves kamatperiódus felé terelni az ügyfeleit, vagy azt látja, hogy ebben a szegmensben kiélezett a verseny, akkor ezekre ad kedvezményt.

Az sem mindegy természetesen, hogy mi a hitelcél, így a jelzáloghitelek esetében más-más kamattal találkozhatunk szabad felhasználás, újépítésű vagy használt ingatlan vásárlása esetén.

És ami nagyon fontos, a bankok kínálnak kedvezményt a legfontosabb hitelközvetítő partnereik számára, hiszen azoktól származik ügyfeleik jelentős része. A hitelközvetítők pedig oda viszik az ügyfeleiket, ahol kedvezőbb kamatokat kínálnak számukra, hiszen azzal bízták meg őket, hogy keressék meg számukra a legkedvezőbb elérhető terméket.

Hirdetés

Hirdetés

A bankok két fajta kedvezményt szoktak adni általában:

– Elengedik, vagy utólag visszatérítik a hitel felvételével kapcsolatos egyszeri díjak egy részét vagy egészét.
– Kamatkedvezményt kínálnak.

Az egyszeri díjak elengedése elsőre mindenképp látványosabb, hiszen az értékbecslés díja, a folyósítási jutalék, a földhivatali bejegyzés és más kiadások összességében 100 ezer Ft körüli költséget szoktak jelenteni, amit mindenki szívesen megspórolna.

A kamatkedvezmények azonban nagyobb pénzügyi előnyt jelenthetnek összességében, hiszen a havi törlesztők pár ezer forintos lefaragása a teljes futamidő alatt milliós megtakarítást hozhat össze. Például: ha egy 30 millió Ft-os, 20 éves futamidejű, 4,09% kamatú lakáshitelre a bank 0,6% kamatkedvezményt ad, akkor ezzel a havi törlesztő 10 ezer Ft-tal, a teljes visszafizetés pedig 2.420.000 Ft-tal csökken majd.

A Bankmonitor, mint piacvezető online hitelközvetítő a bankoktól rendkívül kedvező feltételeket kap, így ha az igénylő a Bankmonitoron keresztül igényli meg a hitelt, maga is profitálhat ebből. A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora már eleve ezekkel a kedvezményekkel számol, azt feltételezve, hogy a látogató a Bankmonitoron keresztül kívánja felvenni a kölcsönt. Emiatt előfordulhat, hogy ha valaki a kalkulációt követően közvetlenül keresi meg az adott bank valamelyik fiókját, ennél drágább hitelkonstrukció lesz csak számára elérhető.

Fontos ugyanakkor tisztában lenni azzal is, hogy nem minden esetben a nagyobb kedvezményt adó bank az optimális választás, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eredeti kamatszintből adják a diszkontot.

Mit érdemes akkor tenned?

A leghatékonyabb megoldás az, ha a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorában a lehető legpontosabban megadod a szükséges adatokat, majd a lefuttatott keresés eredményei alapján választasz bankot és hitelterméket. Itt már eleve a kamatkedvezményekkel számolunk, valamint feltüntetjük, hogy az egyes bankok milyen egyszeri díjcsökkentést kínálnak aktuálisan az adott hitelhez.

Ha pedig biztos akarsz lenni abban, hogy az itt látható feltételeket kapod meg, akkor add meg a személyes adataidat a kalkulációt követően, hogy a Bankmonitor hitelszakértője megkereshessen, és végig vezethessen a hiteligénylés nem éppen zökkenőmentes útján.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés