Top 5 – A hét legnépszerűbb pénzügyi hírei a Bankmonitor szakértőitől

Top 5 – A hét legnépszerűbb pénzügyi hírei a Bankmonitor szakértőitől

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-12
 

A héten is számos újdonságra, mindannyiunkat érintő változásra hívták fel a figyelmet a Bankmonitor pénzügyi szakértői, a fontos kérdésekre cikkeinkben, podcast és videó formájában is igyekeztünk érthető és kézzel fogható válaszokkal szolgálni.

Gyűjteményünk a hét legolvasottabb híreit foglalja össze, szó lesz többek között a nyugdíjasok hitelfelvételi lehetőségeiről, az ingatlanpiac legfontosabb kérdéseiről, egy érdekes összefüggésről a lakáshitelek háza tájáról, valamint az extra hasznot hozó befektetési lehetőség legtöbbeket érdeklő részleteiről. Olvass bele a számodra leginkább érdekes cikkekbe!

1. Szívesen hitelezik a nyugdíjasokat a bankok! Mutatjuk a lehetőségeiket

Idős korban is adódhatnak olyan extra, nagyobb összegű kiadások, ami miatt nem szívesen nyúlunk megtakarításainkhoz. Legyen szó felújításról, korszerűsítésről, meghibásodott berendezés cseréjéről, vagy akár egy magánorvosi kezelés finanszírozásáról, a kézenfekvő megoldás egy személyi kölcsön lehet. Mivel a nyugdíj egy kiszámítható jövedelem, a bank számára erős biztosítékként szolgál. Cikkünkben összefoglaltuk, milyen feltételek vonatkoznak az időskorúakra a hiteligénylés szempontjából.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

2. Most vegyünk lakást, vagy várjunk? (Podcast)

A Bankmonitor Podcast 3. adásában Bártfai Krisztián műsorvezető mellett Argyelán József és Sándorfi Balázs boncolgatta az ingatlanpiac legfontosabb kérdéseit: Hogyan alakulnak a lakásárak? Milyen hatása van a lakástámogatások hosszabbításának? Mi lesz a lakáshitelek kamatával? Meddig tarthat még a kölcsönök drágulása? Megéri még befektetés céllal lakást vásárolni? Ha lakásvásárlás előtt állsz, vagy a jövőben tervezel ingatlant venni, akkor mindenképpen érdemes meghallgatnod az adást!

3. Miért ilyen népszerű az 5 évig fix kamatozású lakáshitel?

Az 5 évig fix kamatozású kölcsönök most drágábbak, mint a kiszámíthatóbb lakáscélú jelzáloghitel konstrukciók. Emiatt igencsak meglepő lehet, hogy 2022. végén szinte ugyanannyi 5 éves kamatperiódusú kölcsönt igényeltünk, mint egy évtizeden át fix kamatozásút. A háttérben azonban nem egy elhibázott döntés húzódik. Miért meglepő az 5 évig fix kamatozású jelzáloghitelek népszerűsége? A furcsaság okát a támogatott lakáshiteleknél kell keresni.

4. Hitelből állampapír vásárlás – kérdések és válaszok (videó)

Az állampapír kamata a jelen gazdasági környezetben magasabb, mint egy szabad felhasználású jelzáloghitelé, amelyből rendkívüli profitot realizálhatunk. Számos kérdést, észrevételt, kritikát kaptak a Bankmonitor szakértői a konstrukcióval kapcsolatban, melyekre Sándorfi Balázs válaszolt legújabb videójában. Rengeteg hasznos információ, kérdések és válaszok, amiket ropogós milliókra válthatunk.

5. Akár 14 millió forintot is nyerhetnek a fiatalok a Babaváró kamatmentességével!

A kölcsönt sikeresen igénylő házaspárok 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a Babaváró hitel folyósítását követően legalább három gyermek vállalását tervezik, melynek megvalósulása esetén a kölcsön teljes egészében vissza nem térítendő támogatássá alakul. Amennyiben a Babavárót már úgy igényli a pár, hogy úton van a baba, a második és a harmadik gyermek pedig az ezt követő 6 éven belül megérkezik, akkor egyetlen forintot sem kell végül visszafizetnie a párnak. Ugyanakkor már az első gyermek érkezésével elérhető kamatmentesség is óriási pénzügyi előnyt jelent. Olvasd el a részleteket!

Hirdetés
Hirdetés