Top 5 – A hét legnépszerűbb pénzügyi hírei a Bankmonitor szakértőitől

Top 5 – A hét legnépszerűbb pénzügyi hírei a Bankmonitor szakértőitől
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-12
 

A héten is számos újdonságra, mindannyiunkat érintő változásra hívták fel a figyelmet a Bankmonitor pénzügyi szakértői, a fontos kérdésekre cikkeinkben, podcast és videó formájában is igyekeztünk érthető és kézzel fogható válaszokkal szolgálni.

Gyűjteményünk a hét legolvasottabb híreit foglalja össze, szó lesz többek között a nyugdíjasok hitelfelvételi lehetőségeiről, az ingatlanpiac legfontosabb kérdéseiről, egy érdekes összefüggésről a lakáshitelek háza tájáról, valamint az extra hasznot hozó befektetési lehetőség legtöbbeket érdeklő részleteiről. Olvass bele a számodra leginkább érdekes cikkekbe!

1. Szívesen hitelezik a nyugdíjasokat a bankok! Mutatjuk a lehetőségeiket

Idős korban is adódhatnak olyan extra, nagyobb összegű kiadások, ami miatt nem szívesen nyúlunk megtakarításainkhoz. Legyen szó felújításról, korszerűsítésről, meghibásodott berendezés cseréjéről, vagy akár egy magánorvosi kezelés finanszírozásáról, a kézenfekvő megoldás egy személyi kölcsön lehet. Mivel a nyugdíj egy kiszámítható jövedelem, a bank számára erős biztosítékként szolgál. Cikkünkben összefoglaltuk, milyen feltételek vonatkoznak az időskorúakra a hiteligénylés szempontjából.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

2. Most vegyünk lakást, vagy várjunk? (Podcast)

A Bankmonitor Podcast 3. adásában Bártfai Krisztián műsorvezető mellett Argyelán József és Sándorfi Balázs boncolgatta az ingatlanpiac legfontosabb kérdéseit: Hogyan alakulnak a lakásárak? Milyen hatása van a lakástámogatások hosszabbításának? Mi lesz a lakáshitelek kamatával? Meddig tarthat még a kölcsönök drágulása? Megéri még befektetés céllal lakást vásárolni? Ha lakásvásárlás előtt állsz, vagy a jövőben tervezel ingatlant venni, akkor mindenképpen érdemes meghallgatnod az adást!

3. Miért ilyen népszerű az 5 évig fix kamatozású lakáshitel?

Az 5 évig fix kamatozású kölcsönök most drágábbak, mint a kiszámíthatóbb lakáscélú jelzáloghitel konstrukciók. Emiatt igencsak meglepő lehet, hogy 2022. végén szinte ugyanannyi 5 éves kamatperiódusú kölcsönt igényeltünk, mint egy évtizeden át fix kamatozásút. A háttérben azonban nem egy elhibázott döntés húzódik. Miért meglepő az 5 évig fix kamatozású jelzáloghitelek népszerűsége? A furcsaság okát a támogatott lakáshiteleknél kell keresni.

4. Hitelből állampapír vásárlás – kérdések és válaszok (videó)

Az állampapír kamata a jelen gazdasági környezetben magasabb, mint egy szabad felhasználású jelzáloghitelé, amelyből rendkívüli profitot realizálhatunk. Számos kérdést, észrevételt, kritikát kaptak a Bankmonitor szakértői a konstrukcióval kapcsolatban, melyekre Sándorfi Balázs válaszolt legújabb videójában. Rengeteg hasznos információ, kérdések és válaszok, amiket ropogós milliókra válthatunk.

5. Akár 14 millió forintot is nyerhetnek a fiatalok a Babaváró kamatmentességével!

A kölcsönt sikeresen igénylő házaspárok 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a Babaváró hitel folyósítását követően legalább három gyermek vállalását tervezik, melynek megvalósulása esetén a kölcsön teljes egészében vissza nem térítendő támogatássá alakul. Amennyiben a Babavárót már úgy igényli a pár, hogy úton van a baba, a második és a harmadik gyermek pedig az ezt követő 6 éven belül megérkezik, akkor egyetlen forintot sem kell végül visszafizetnie a párnak. Ugyanakkor már az első gyermek érkezésével elérhető kamatmentesség is óriási pénzügyi előnyt jelent. Olvasd el a részleteket!

Hirdetés
Hirdetés