Tudni akarod, hogy mennyi lakáshitelre vagy jó a bankoknál? Most megnézheted!

Tudni akarod, hogy mennyi lakáshitelre vagy jó a bankoknál? Most megnézheted!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-10-18
 

Sok magyar már határozott elképzelésekkel – hitelösszeg, futamidő, kamatperiódus – rendelkezik, amikor ki szeretné választani, hogy melyik a számára legkedvezőbb banki ajánlat. Addig nincs is semmi gond, amíg nem szembesülnek azzal, hogy nem kaphatnak annyi hitelt, mint amennyire szükségük volna. Létezik erre a helyzetre is megoldás, van ugyanis olyan kalkulátor, ami megmutatja, hogy mennyi lakáshitelre számíthatunk.

Ha lakásvásárlást tervezünk, és az ingatlanpiacon elkezdtünk nézelődni, akkor már nagyjából tudjuk, mennyi hitelre lehet majd szükségünk. A tudatos igénylők ekkor egy kalkulátor segítségével – ilyen a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora – megnézik, hogy hol milyen feltételekkel lehet felvenni a kölcsönt, melyik bank ajánlata a legkedvezőbb? De mi történik akkor, ha azzal szembesülünk, a kiválasztott konstrukciót nem tudjuk megigényelni?

Hirdetés

Hirdetés

Van olyan kalkulátor, amely megmutatja mennyi lakáshitelre lehetünk jogosultak

Példaként vegyünk egy családot, nettó havi jövedelmük 200 ezer forint. Igényelni szeretnének 15 millió forint lakáshitelt, 20 éves futamidőre és 5 éves kamatperiódussal.

Ilyen feltételekkel nem kaphatnak hitelt, ugyanis jövedelmük nem bírja el a törlesztőrészletet. A Bankmonitor „Mennyi Lakáshitelt Kaphatok” Kalkulátora segíthet megtudni, hogy milyen lehetőségeik vannak ebben a helyzetben. A kalkulátor azonban nem csak egy számot közöl, több különböző alternatívát is megmutat számunkra.

Máris látunk legalább két megoldást arra, hogy a kért hitelösszeget megkapjuk. A kamatperiódust módosíthatjuk 10 évesre, vagy akár a futamidőt megnövelhetjük 30 éve. Mindkét változatnak megvan a maga előnye és hátránya.

Nem csak számokat kapunk, hanem magyarázatokat is

Ezeken az előnyökön és hátrányokon rengeteg múlhat, éppen ezért a kalkuláció eredménye nem csak számokat tartalmaz. Bemutatja a kamatváltozás szempontjából legkedvezőbb esetet külön, sőt a legmagasabb hitelösszeghez kapcsolódó konstrukció kamatkockázatát külön is minősíti.

Regisztrációt követően pedig további hasznos dolgokat tudhatunk meg: bemutatja például a kalkulátor, hogy mit jelentene számunkra egy esetleges kamatemelkedés – melynek mértékét mi magunk is beállíthatjuk – hitelünk törlesztőrészletére és a teljes visszafizetendő összegre.

Sőt, a jogszabályi korlátok alapján még azt megmutatja, hogy milyen önerő kellene minimálisan a hitelhez, vagyis milyen értékű ingatlant tudnánk vásárolni.

Bankmonitor tipp: Ha lakásvásárlásban gondolkodsz érdemes lehet a Bankmonitor „Mennyi Lakáshitelt Kaphatok” Kalkulátorával kezdeni a keresgélést. Az itt kapott adatokra támaszkodva sokkal könnyebben el tudunk indulni az ingatlanpiac felé.

Azonban egyetlen kalkulátor sem tudja helyettesíteni a szakértőket, akik a személyes igényeidet felmérve, szakmai tapasztalataikra támaszkodva tudnak segíteni a legjobb megoldás kiválasztásában.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés