Új ingyenes bankszámla érkezett alacsony jövedelműeknek

Új ingyenes bankszámla érkezett alacsony jövedelműeknek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-05-31 Frissítve: 2020-03-31
 

Ingyenes számlavezetés és az online átutalásokért sem kell fizetni, amihez már egy minimálbér szintű jóváírás is elegendő. Dióhéjban a CIB Bank legújabb bankszámlájának előnyei. Mégis mennyire jó ajánlatról van szó? Természetesen a Bankmonitor kiszámolta…

1

Mit tud az új CIB ECO bankszámla?

  • Többek között egy fillért sem kell fizetni a számlavezetésért, ha legalább a nettó minimálbérnek megfelelő összeg (jelenleg 73.815 Ft) érkezik átutalással a bankszámlára. Nem kell, hogy ez munkabér legyen és az sem probléma, ha csak több részletben sikerül ezt tejesíteni.
  • Közel egy évig (2017.04.30-ig) ingyen lehet átutalni a netbank, valamint a mobilbank segítségével, továbbá az állandó átutalások, valamint a csoportos beszedések is díjmentesek ez idő alatt.

Elsőre nem is rossz, de mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le, nézzük, hogy hol helyezkedik el az új CIB ECO számlacsomag a többi bankszámlához képest. Ehhez egy szerényebb jövedelemmel (80 ezer Ft) rendelkező ügyfél helyzetét vizsgáltuk, aki teljesen hétköznapi módon használja a bankszámláját.

Ahogy látjuk, a fenti bankszámla használati szokások mellett találunk olcsóbbat lehetőséget is. Viszont, ha fenntartásokkal kezeljük a kisebb pénzintézeteket, akkor a nagybankok ajánlatai közül a CIB ECO bankszámla a legkedvezőbb.

Fontos, hogy saját szokásaid alapján a fenti táblázatban szereplő értékektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Két dolgot feltétlenül tartsuk szem előtt, ha az CIB ECO bankszámla mellett döntünk…

  1. Mindenképpen tejesítsük az ingyenes számlavezetés feltételét, ellenkező esetben 1.890 Ft-unk bánja havonta,
  2. 2017 májusától, az akciós időszak lejáratát követőn, díjkötelesek lesznek az átutalások, ami azt jelenti, hogy minden érintett megbízás után 0,3% max. 6.000 Ft-ot kell fizetni majd.

Szerényebb jövedelem mellett kétségkívül egy jó választás a CIB ECO bankszámla. Merőben más a helyzet azonban, ha valamelyest magasabb, átlagos fizetéssel rendelkezünk. Nettó havi 150 ezer forintos jövedelmi szinttől már olyan bankszámlát is találunk, ahol majdhogynem díjmentes minden banki szolgáltatás.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés