Új termék a lakáshitelek piacán: 1-3%-kal kedvezőbb THM

Új termék a lakáshitelek piacán: 1-3%-kal kedvezőbb THM
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-09-17 Frissítve: 2018-10-12
 

A lakáshitelek piaca átalakulóban van. A végig fix kamatozású és a hosszabb kamatperiódusú lakáshitelek utat törnek maguknak. Az UniCredit Bank ezért új lakáshitel termékkel állt elő. Az eddigi 5, 10, 15, 20 éves kamatperiódusú hiteltípusok mellé bevezette a rugalmasan a futamidő végéhez igazodó fix kamatozású lakáshiteleket. A pénzügyi előny az átlagos hitelfelvevő számára elérheti az 1-3%-ot THM vonatkozásában és több százezer forintot a teljes visszafizetést tekintve. Mutatjuk a részleteket!

Hitelfelvételkor nem szükséges ezentúl egy 8 éves futamidejű lakáshitelnél 10 éves, 12 éves futamidő mellett 15 éves, 17 éves futamidő mellé 20 éves kamatperiódusú lakáshitelt választanunk, ha végig fix kamatozású hitelt szeretnénk igényelni. Például választhatunk ezentúl akár 8, 12 és 17 éves kamatperiódusú lakáshitelt is. Nyilván fontos tényező, hogy rugalmasan alkalmazkodik a hitel futamidejéhez a fix kamatozás, ezzel olcsóbb hitelt vehetünk fel. Ezen oknál fogva, mondhatjuk azt, hogy az UniCredit Bank újítása nagyszerű és egyedülálló a maga nemében. Lássuk a részleteket!

Vegyünk példának családi nettó 300 ezer forintos jövedelmet és 10 millió forint hitelösszeget, jövedelemérkeztetést és aktív számlahasználatot feltételezve! Három konkrét példán keresztül mutatjuk be, hogy mit jelent ez a gyakorlatban! Az UniCredit új termékeit vetettük össze a versenytárs ajánlatok legjobbjaival. Az eredmények magukért beszélnek. Lássuk az összehasonlítást!

1., Első példánk 8 éves futamidő mellett a végig fix, azaz a 8 éves kamatperiódusra vonatkozik. Ezt az új terméket vetettük össze a 10 éves kamatperiódus értékeivel. 0,66 százalékpontnyi THM különbözet, 2 970 forintos törlesztőrészletbeli különbözet (121 596 Ft vs 124 566 Ft) figyelhető meg a futamidőhöz igazodó kamatperiódus javára (a 10 éves kamatfixáláshoz képest), és összesen 288 907 forinttal kevesebbet kell a hitel visszafizetésére fordítanunk.

2., Második példánk a 12 éves futamidő melletti 12 éves kamatperiódusra vonatkozik. Ezt vetettük össze a 15 éves kamatperiódus értékeivel. Mivel jelenleg nincs konkrét hiteltermék a 15 éves kamatperiódus melletti 12 éves futamidőre, ezért a 15 évre fixált hiteleket vettük alapul olyan formán, mintha 12 évre is igényelhetőek lennének. 1,03 százalékpontnyi THM különbözet, 4 571 forintos törlesztőrészletbeli különbözet (90 784 Ft vs 95 355 Ft) figyelhető meg a futamidőhöz igazodó kamatperiódus javára (a 15 éves kamatfixáláshoz képest), és összesen 694 470 forinttal kevesebbet kell a hitel visszafizetésére fordítanunk.

3., Harmadik példánk esetében 17 éves futamidőre 17 éves kamatperiódust néztünk. Ezt vetettük össze a 20 éves kamatperiódus értékeivel. 3,1 százalékpontnyi THM különbözet, 14 922 forintos havi törlesztőrészletbeli különbözet (76 479 Ft vs 91 401 Ft) figyelhető meg a futamidőhöz igazodó kamatperiódus javára (a 20 éves kamatfixáláshoz képest), és összesen 3 169 782 forinttal kevesebbet kell a hitel visszafizetésére fordítanunk.

Összességében elmondható, hogy az UniCredit Bank új lakáshitel terméke sok megtakarítást jelent majd a hitelfelvevők számára. Tehát érdemes élnünk a futamidőhöz igazodó kamatfixálással. Használd a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorát, hogy megtudd, melyik lakáshitel a legkedvezőbb számodra!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés