Újabb bank csökkentett a lakáshitelének kamatán

Újabb bank csökkentett a lakáshitelének kamatán
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-13
 

A Magyar Bankholdingot az UniCredit Bank követi, a pénzintézet 0,3-0,5 százalékponttal mérsékli a legnépszerűbb egy évtizeden át fix kamatozású lakáshitelének kamatát. Érdemes azonban sietni, a kedvező ajánlat előreláthatóan nem marad sokáig érvényben.

A Magyar Bankholding június elején csökkentette egyes lakáscélú jelzáloghiteleinek kamatát. Ezzel a legnépszerűbb, 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek piaca teljesen átrendeződött, megtört a kamatemelési trend a fokozódó verseny miatt.

Az UniCredit Bank is a kamatcsökkentés útjára lépett

Megérkezett az újabb pénzintézet, amelyik követi a hó eleji trendet: az UniCredit Bank 0,3-0,5 százalékponttal csökkenti a kamatát a használt lakás vásárlására és lakáshitel kiváltásra nyújtott kölcsöneinek.

  • A 0,3 százalék mértékű kamatkedvezmény 15 millió forint feletti hitelösszeg esetében jár abban az esetben, ha pénzintézet kiemelt partnerén keresztül nyújtjuk be igénylésünket. (Ilyen kiemelt partnernek tekinthető a Bankmonitor is.)
  • A 0,5 százalékos kamatkedvezmény eléréséhez a fentieken túlmenően – megfelelő hitelösszeg, igénylés kiemelt partneren keresztüli – hitelfedezeti életbiztosítást kell még kötnünk a pénzintézeten keresztül.

De mégis mire elég ez a kamatcsökkentés, mennyire váltak vonzóvá a pénzintézet ajánlatai?

Hirdetés

Hirdetés

A három legkedvezőbb lakáshitel ajánlat

A lakáshitelpiacot teljesen átrendezték a kamatcsökkentések: a 3 legkedvezőbb ajánlat ugyanis jelenleg pont kamatokat mérséklő pénzintézeteké. Érdemes a legnépszerűbb, 10 éves kamatperiódusú – az MNB kimutatása alapján a 2021. IV. negyedévében 46,6 százalékát adták ezek a kölcsönök a teljes folyósított állománynak – hitelajánlatokat összehasonlítani.

A Bankmonitor kalkulátora szerint a legkedvezőbb ajánlattal jelenleg az UniCredit Bank rendelkezik még akkor is, ha nem kötünk mellé hitelfedezeti életbiztosítást: 20 millió forint után 20 éven keresztül havi 148 ezer forintot kellene fizetni. A THM értéke pedig 6,58% lenne.

A legolcsóbb 20 millió Ft összegű lakáshitel ajánlatok

A Magyar Bankholding két tagjának kölcsöne foglalja el a második és harmadik helyet. Az MKB Banktól 7,07%-os THM mellett lehet 20 millió forintot igényelni, a havi törlesztőrészlet 153 ezer forint lenne. A Takarékbanknál pedig 7,18 lenne a kölcsön éves átlagos költsége, a törlesztőrészlet pedig kicsivel 154 ezer forint alatt lenne.

Jó tudni
Az UniCredit Bankon keresztül kötött hitelfedezeti életbiztosítással a kamaton még tovább lehet faragni 0,2 százalékponttal. Ez azonban azzal is jár, hogy a biztosítási díjast is rendeznünk kell, természetesen a plusz szolgáltatás áráért megkapjuk a hozzá kapcsolódó védelmet is.

Meddig maradnak érvényben az új kamatok?

Az UniCredit kamatcsökkentése egy nagyon jó hír, tovább élesedik a verseny, ami remélhetőleg megtöri a lakáskölcsönök drágulásának trendjét. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy az infláció továbbra is magas és a jegybanki alapkamat is növekedni fog az elkövetkező időszakban. Vagyis a piaci körülmények továbbra is a kölcsönök drágulását jelzik. Mindezek miatt várhatóan nem fog sokáig velünk maradni ez a kedvező konstrukció, éppen ezért a lakásvásárlás előtt állóknak érdemes gyorsan mérlegelniük a helyzetet.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.

A megadott hitelösszeg, futamidő és jövedelem kombinációra nem találtunk megfelelő ajánlatot.

De ne aggódj, megtaláljuk a hiteled!

Tudd meg néhány kattintással, hogy mennyi lakáshitelt kaphatsz. Kisebb hitelösszegre, hosszabb futamidőre vagy extra bevont jövedelem mellett megtalálod a megfelelő hitelt a kiszemelt ingatlan megvásárlására.

Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés