Újabb jó hír érkezett a CSOK Plusszal kapcsolatban

Újabb jó hír érkezett a CSOK Plusszal kapcsolatban
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-12-28 Frissítve: 2023-12-29
 

A 2024-ben induló új lakástámogatási elem, a CSOK Plusz eddig is nagyon vonzónak tűnt a lakásvásárlást, építést tervező családok számára. A támogatott hitel előnye azonban még tovább nő, ugyanis a hitelfelvételhez kapcsolódó közjegyzői okirat díját is mérsékelheti a kormány.

A CSOK Plusz 2024-ben induló családtámogatási elem. Lényegében egy támogatott hitelről van szó, melynek kamata legfeljebb 3%. A kölcsön másik előnye, hogy a futamidő alatt született második gyermektől kezdődően minden baba után elengednek 10-10 millió forintot a fennálló tartozásból.

A CSOK Plusz tehát érdemben kedvezőbb a piaci kamatozású lakáshiteleknél. Ez a pénzügyi előny azonban az éjszaka megjelent rendelet alapján még tovább fokozódik. Ugyanis a közjegyzői okiratért elkérhető díjat is kedvezően szabályozza a jogalkotó.

Jó tudni
A lakáshiteleknél minden esetben szükséges egy közjegyző által készített tartozáselismerő okiratot készíttetnie az adósoknak. Ezen dokumentumért a hiteligénylőnek díjat kell fizetnie a közjegyző számára. A díj mértékét jogszabály határozza meg, de alapesetben meghaladhatja akár a 100 ezer forintot is.

Az éjszaka megjelent rendelet alapján a közjegyző csökkentett díjat kérhet a CSOK Plusz kölcsönhöz kapcsolódó okiratért. (Az eddigi előírás alapján az eddig elérhető támogatott jelzáloghitelekért is csökkentett díjat lehetett felszámolni.)

A költség mértéke a jogszabály alapján:

  • 3 000 000 Ft-ot meg nem haladó ügyérték esetén 10 000 Ft;
  • 3 000 000 Ft feletti, de 5 000 000 Ft-ot meg nem haladó ügyérték esetén 14 000 Ft;
  • 5 000 000 Ft feletti, de 10 000 000 Ft-ot meg nem haladó ügyérték esetén 16 500 Ft;
  • 10 000 000 Ft feletti, de 15 000 000 Ft-ot meg nem haladó ügyérték esetén 19 500 Ft;
  • 15 000 000 Ft feletti, de 30 000 000 Ft-ot meg nem haladó ügyérték esetén 23 500 Ft;
  • 30 000 000 Ft feletti, de 50 000 000 Ft-ot meg nem haladó ügyérték esetén 27 500 Ft.

A költség tartalmazza a munkadíjat, a költségátalányt és a készkiadás – ideértve az okiratról készített és az okiratkészítés során kiállított elektronikus hiteles kiadmány díját is – díját is.

A közjegyző okirat díja ennél magasabb lehet, mert felmerülhetnek más tételek, de a Bankmonitor szakértőinek véleménye alapján összességében jóval kedvezőbb lesz egy CSOK Plusz szerződés tartozáselismerő okiratának a díja, mint egy sima piaci kölcsön közjegyzői költsége. Ez egy újabb  előny, ami a támogatott kölcsön mellett szól.

Kalkulálj
Kalkulálj, nézd meg, hogy jogosult lehetsz-e a 2024-ben induló CSOK Pluszra.
CSOK Plusz Kalkulátor 2024
Tudd meg, hogy
2024-től mennyivel
jársz jobban
az új CSOK Plusszal!
Ft
Ft
Ft
Bankmonitor

A megadott adatok alapján jogosult lehetsz a kért CSOK Pluszra!

Egy normál piaci hitelhez képest a teljes futamidő alatt legalább0 Ftspórolhatsz.

A részleteket elküldjük e-mailben:

  • Törlesztőrészlet az 1. évben
  • Törlesztőrészlet a 2. évtől
  • Legfontosabb pénzügyi előnyök
  • Igénybevételnek feltételei
A kalkulátor nem vizsgálja az összes elvárt jogosultsági feltételt.
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Elküldtük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a kért CSOK Pluszra.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés