Újabb két banknál nem lehet otthonfelújítási hitelt igényelni!

Újabb két banknál nem lehet otthonfelújítási hitelt igényelni!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-12-12
 

Az OTP Bank 2022. december 10-től nem értékesíti az OTP Otthonfelújítási hitelét, a Raiffeisen Bank pedig december 13-tól függeszti fel az igénylést. Ezzel az UniCredit Bankkal együtt már három bank nem fogad be igénylést. A Bankmonitor szakértői szerint hamarosan a többi bank is hasonlóképpen dönthet, ugyanis egyre kisebb az esély arra, hogy év végéig sikerül megkötni a hitelszerződést, elvégezni a tervezett felújítási munkálatokat, valamint benyújtani az otthonfelújítási támogatási igénylést.

Az akár 6 millió forint összegű támogatott otthonfelújítási hitel jogszabály szerint 2022. december végéig igényelhető, ám azt már tudni lehetett, hogy a bankok ennél hamarabb lehúzzák majd a rolót.

Ennek több oka is van:

  1. A támogatott otthonfelújítási hitel egy jelzáloghitel konstrukció, aminek az átlagos átfutási ideje rendszerint 1-1,5 hónap az értékbecslés és a földhivatali ügyintézés miatt. (A fedezetlen személyi kölcsönök esetében átlagosan 5-6 munkanap alatt számlán lehet a megigényelt összeg.)
  2. A támogatott otthonfelújítási hitel célja az, hogy az igénylő ebből finanszírozza meg az elvégzendő munkálatokat, amelyekre utólag megigényelheti az otthonfelújítási támogatást. (Otthonfelújítási támogatással a gyerekes családok a lakóingatlanjuk felújítási költségének legfeljebb 50 százalékát, maximum 3 millió forintot utólag visszakaphatnak a Magyar Államkincstártól.) A Kincstár a támogatási összegből automatikusan előtörleszti a felvett kölcsönt. Vagyis a hitel folyósítását követően a munkát még el kell végezni, erre azonban mind kevesebb idő áll rendelkezésre.
  3. 2022. december 22. és 2023. január 6. között igazgatási szünet lesz, ezért a kormány- és a földhivatalokban csak korlátozottan lehet ügyet intézni az ünnepi időszakban. Ez azért okozhat problémát, mert a felújítási támogatási igénylést személyesen kizárólag a kormányablakokban lehet benyújtani, ám ezen kívül a dokumentumok postán és a Kincstár online felületén keresztül egészen 2022. december 31-ig beadható.

A Bankmonitor szakértői szerint hamarosan további bankok is felfüggeszthetik a felújítási hitel igénylés befogadását, ezért annak, aki az utolsó pillanatban élne ezzel a lehetőséggel, minél hamarabb lépnie kell. Már csak azért is, mert egyelőre nincs információ az otthonfelújítási támogatás 2023-as folytatásáról. 

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés