Újabb két banknál nem lehet otthonfelújítási hitelt igényelni!

Újabb két banknál nem lehet otthonfelújítási hitelt igényelni!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-12-12
 

Az OTP Bank 2022. december 10-től nem értékesíti az OTP Otthonfelújítási hitelét, a Raiffeisen Bank pedig december 13-tól függeszti fel az igénylést. Ezzel az UniCredit Bankkal együtt már három bank nem fogad be igénylést. A Bankmonitor szakértői szerint hamarosan a többi bank is hasonlóképpen dönthet, ugyanis egyre kisebb az esély arra, hogy év végéig sikerül megkötni a hitelszerződést, elvégezni a tervezett felújítási munkálatokat, valamint benyújtani az otthonfelújítási támogatási igénylést.

Az akár 6 millió forint összegű támogatott otthonfelújítási hitel jogszabály szerint 2022. december végéig igényelhető, ám azt már tudni lehetett, hogy a bankok ennél hamarabb lehúzzák majd a rolót.

Ennek több oka is van:

  1. A támogatott otthonfelújítási hitel egy jelzáloghitel konstrukció, aminek az átlagos átfutási ideje rendszerint 1-1,5 hónap az értékbecslés és a földhivatali ügyintézés miatt. (A fedezetlen személyi kölcsönök esetében átlagosan 5-6 munkanap alatt számlán lehet a megigényelt összeg.)
  2. A támogatott otthonfelújítási hitel célja az, hogy az igénylő ebből finanszírozza meg az elvégzendő munkálatokat, amelyekre utólag megigényelheti az otthonfelújítási támogatást. (Otthonfelújítási támogatással a gyerekes családok a lakóingatlanjuk felújítási költségének legfeljebb 50 százalékát, maximum 3 millió forintot utólag visszakaphatnak a Magyar Államkincstártól.) A Kincstár a támogatási összegből automatikusan előtörleszti a felvett kölcsönt. Vagyis a hitel folyósítását követően a munkát még el kell végezni, erre azonban mind kevesebb idő áll rendelkezésre.
  3. 2022. december 22. és 2023. január 6. között igazgatási szünet lesz, ezért a kormány- és a földhivatalokban csak korlátozottan lehet ügyet intézni az ünnepi időszakban. Ez azért okozhat problémát, mert a felújítási támogatási igénylést személyesen kizárólag a kormányablakokban lehet benyújtani, ám ezen kívül a dokumentumok postán és a Kincstár online felületén keresztül egészen 2022. december 31-ig beadható.

A Bankmonitor szakértői szerint hamarosan további bankok is felfüggeszthetik a felújítási hitel igénylés befogadását, ezért annak, aki az utolsó pillanatban élne ezzel a lehetőséggel, minél hamarabb lépnie kell. Már csak azért is, mert egyelőre nincs információ az otthonfelújítási támogatás 2023-as folytatásáról. 

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés