Újfajta bankkártya az Axa banknál

Újfajta bankkártya az Axa banknál
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-01-02 Frissítve: 2018-04-05
 

Az Axa Bank bevezetett egy újfajta bankkártyát, az Axa World MasterCardot.

Ennek újszerűsége, hogy nem egyszerű bankkártya, de nem is hitelkártya, vagy hónap végén feltöltendő charge back kártya. Hitelt nem biztosít, azonban a vásárlások ellenértékét csak hónap végén könyvelik le, így a számlán lévő pénzünk hónap végéig kamatozik a bank látraszóló kamatával.

Ez jelenleg 2,75% 500 ezer forint alatti számlaegyenleg esetén, illetve 4% 500 ezer forint felett. Ezt a kamatot kapjuk a hónap végéig, attól függetlenül, mikor költöttük el a pénzt. (300 ezer forintnál ez évi 6.930 Ft-ot jelent a kamatadó levonása után.)

Ezen túl ingyenes SMS szolgáltatást kapunk a kártyás költéseinkről, ami egyébként 19 Ft/darab áron számláz ki a bank az egyéb kártyák mellé. Havi 15 SMS-sel számolva ez 285 Ft megtakarítás havonta.

Kapunk egy magas összegű, 50 millió forintos utazási biztosítást is a kártyához, ami az egész világon érvényes, illetve különféle kedvezményeket a partnercégektől például autóbérlés esetén.

axa world mastercard

Ingyenes készpénzfelvételt is jár ehhez a speciális kártyához, a költéseinktől függően akár havi 4 alkalommal is. Ennek ára egyéb számláknál jelenleg 260 Ft, ami február 15.-étől 360, illetve 790 Ft lesz. Ezen a lehetőségen akár havi további 1.440 Ft-ot spórolhatunk.

A vásárlásaink után a havonta elköltött összegtől függően akár 1% visszatérítésre is jogosultak lehetünk, ez 160 ezres havi költésnél újabb 1.600 Ft kedvezményt jelent.

A kártya rendelkezik a gyors fizetést biztosító paypass chippel, így a kis összegű vásárlásainkat PIN kód megadása nélkül, gyorsan tudjuk teljesíteni.

Végezetül mennyit kell fizetni ezért a dombornyomott kártyáért? A kibocsátás díja jelenleg akciósan 4.900 Ft, ezt háromévente kell megfizetni. A kártya éves díja 7.900 Ft/év.

A kibocsátási díjtól eltekintenek, ha az elmúlt 3 hónapban havi legalább havi 80 ezer forintért vásároltunk a kártyánkkal, illetve az igénylés pillanatában legalább 500 ezer forint a teljes egyenlegünk a banknál.

Ezek az összegek első olvasatra kicsit magasnak tűnhetnek, de a benne lévő szolgáltatásokat és visszatérítéseket figyelembe véve kifejezetten jó ajánlatnak bizonyul.

Hirdetés
Hirdetés