Változóban a budapesti kerületek népszerűsége

Változóban a budapesti kerületek népszerűsége
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-03-30
 

Egy év alatt jelentősen megváltozott a budapesti kerületek népszerűsége az ingatlant keresők körében: a központi területeket kevesebben keresik, az olcsóbb, külső részek iránt viszont nőtt az érdeklődés. Az elmúlt egy év nagy nyertese a 14. kerület (Zugló), de a 11. és a 15. kerület is kedveltebb lett az elmúlt időszakban. 

A budapesti ingatlanpiac viharos időszakon van túl az elmúlt egy-másfél évben. A drasztikus áremelkedés sokakat a külső kerületek felé „hajtott”, amire ráerősített a fővárosi idegenforgalom satufékezése is, ami miatt a korábban jól „tejelő” belvárosi lakások jelentős része kiadhatatlanná vált, a digitális oktatás hatására pedig az albérletekben lakó diákok száma is megfogyatkozott. Ehhez jött hozzá az, hogy a budapesti lakásárak az elmúlt években dinamikusan emelkedtek: a budai panelek átlagos négyzetméterára például 572 ezer forint, de a pestiekért is 525 ezer forintot kérnek jelenleg, míg a tégla lakásoknál 792 ezer forint illetve 613 ezer forint az átlagár.

A budapesti kerületek népszerűsége 2020 februárban és 2021 februárban

A külső kerületek növekvő népszerűsége azonban annak is betudható, hogy a járvány miatti teljes vagy részleges home office-nak köszönhetően ma már kevésbé probléma, ha a lakás messze van a munkahelytől, a zöld környezet és a használható méretű kert pedig mind fontosabb szempont vásárláskor. Mint ahogy a nagyobb élettérbe költözés is mind gyakoribb oka az ingatlanvásárlásnak: 2021. februárban a budapesti ügyfelek 48%-a ezzel az okkal adta el ingatlanját a Duna House hálózatán keresztül.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

1
Hirdetés