Van Erste bankszámlád? Akkor ez a jó hír érdekelni fog…

Van Erste bankszámlád? Akkor ez a jó hír érdekelni fog…
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-03-11
 

Míg az MNB és a GIRO Zrt. már az azonnali fizetési rendszer gondolatával kacérkodik, addig a bankok zöménél még házon belül sem tudunk adott esetben pénzt mozgatni. Nemrégiben az Erste Bankkal egy újabb szereplővel bővült azon bankok köre, ahol erre akár hétvégén is lehetőség van, de még így is kiábrándítóan fest az összkép. Tizennégy bankból nyolcnál, ha nem gondoskodunk időben, hogy a hétvégi vásárláshoz folyószámlánkon elég pénz legyen, akkor bizony a pénztárnál hoppon maradunk.

1

Múlt hét óta már az Erste Bank is azonnal teljesíti a hétvégén, illetve munkaszüneti napokon megadott saját számlák közötti átvezetési, valamint bankon belüli átutalási megbízásokat.

Így, ha pénteken el is felejtünk gondoskodni arról, hogy elég pénz legyen a bankszámlánkon, akkor a jövőben már szombat, vasárnap sem okozhat gondot, hogy a helyzetet orvosoljuk. Megbízást akár a netbankon, akár telefonon is adhatunk, bár ez utóbbi az ügyfélszolgálat elmondása alapján még némileg akadozik.

A bank lépése feltétlenül üdvözlendő, viszont szomorúnak tartjuk, hogy milyen kevés versenytársnál működik ilyen rendszer. Ki gondolná egyébként, hogy az ilyesmi házon belül nem azonnal történik, amikor egy bankból bankba történő átutalás is átlagosan 1 óra alatt teljesül (igaz, csak hétköznap)? Kapaszkodjunk meg, így fest jelenleg a kép…

Akár fontos számodra, hogy hétvégén is azonnal teljesüljenek átvezetéseid, akár nem, érdemes használnod az alábbi bankszámla kalkulátorunkat. Abban fog Neked segíteni, hogy megtalálhasd a számodra legolcsóbb számlát.

Az Erste Bankkal együtt tehát összesen öt bankot találunk, ahol mind a két megoldás működik és szükség esetén a netbankon kívül telefonon is tudunk megbízást adni. Tekintsünk csak egy kicsit a jövőbe.

Ugyebár az AXA és a Citi Bank is felvásárlás alatt áll, így ilyen néven valószínűleg nem sokáig fognak már idehaza tevékenykedni, azaz a jelenlegiek tükrében az ötből marad három. Nem túl rózsás kilátások, még akkor sem, ha a Gránit Bankot is bevesszük ebbe a körbe.

Egy szónak is száz a vége, 7 banknál bármit is teszünk a hétvégi átvezetési és bankon belüli átutalási megbízások legkorábban csak hétfőn teljesülnek. A legszomorúbb pedig, hogy rövid időn belül nem nagyon várhatóak kedvező irányú változások ezen a téren.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés