Váratlan kiadás? Így szerezhetsz pénzt rá!

Váratlan kiadás? Így szerezhetsz pénzt rá!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-04-10
 

„Ha a mostanit visszafizetem, az életben többet nem veszek fel új hitelt!” Ki ne hallotta volna az elmúlt években ezt a mondatot valamelyik ismerőse szájából? Pedig a hitel nem ördögtől való, csak tudni kell bánni vele. A legtöbbször akkor lehet rá szükségünk, ha tudjuk: meglesz a pénzünk arra, amit meg szeretnénk vásárolni, de nem tudunk, esetleg nem akarunk várni arra, hogy összejöjjön a szükséges összeg. Mutatjuk, mit tehetünk ilyen esetben!

Nem kell nagy dologra, például lakás vagy autóvásárlásra gondolni! Tegyük fel, hogy váratlanul tönkremegy a hűtőnk. Akkor nincs sok időnk spórolni, bizony mielőbb vennünk kell egy másikat! Ilyenkor kerülnek képbe a fogyasztási hitelek, amelyek gyors megoldást kínálnak az átmeneti pénzzavarra.   Ám mielőtt hitelt vennénk fel, álljunk meg egy pillanatra és gondolkozzunk! Ahhoz, hogy a hitel ne átok legyen, válaszoljunk a következő kérdésekre:

  • Mekkora havi törlesztést tudunk vállalni? Fontos, hogy maradjon pénzünk arra az esetre is, ha más váratlan esemény is beüt!
  • Van-e vésztartalékunk? A mostani bizonytalan világban könnyen előfordulhat, hogy valakit váratlanul elbocsátanak, vagy kiesik a munkából egy időre. A hitelt azonban a lecsökkent bevételeknél is törleszteni kell. Általános szabály lehet, hogy a váratlan kiadások fedezetéül szolgáló úgynevezett fogyasztási hitelek havi törlesztése legfeljebb a család költségvetésének 10-15 százalékát eméssze fel.
  • Válaszd ki a legjobb ár-érték arányú fogyasztási hitelt. Ebben segít a teljes hiteldíj mutató, röviden a THM. Ez egységesített formában, éves százalékban kifejtve mutatja meg, hogy mennyit fizetünk ténylegesen a folyósított kölcsön fejében.
  • Nézzük meg, milyen gyorsan juthatunk hozzá az összeghez.
  • Milyen összetett feltételrendszernek kell megfelelni, illetve
  • Olyan pénzintézetet érdemes választani, ahol nagyobb az esély, hogy megkapjuk a hitelt.

Vegyük sorra dr. Rajmonné Veres Ibolyával, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatójával, hogy váratlan kiadás esetén honnan szerezhetünk gyorsan pénzt, azaz milyen fogyasztási hiteltípusok közül válogathatunk?  
Személyi kölcsön   Ha 100 ezer forint feletti kiadásra számítunk, akkor lehet jó választás a
személyi kölcsön. Arra is jó lehet, ha nem tudjuk pontosan, mennyit kell költeni a nem várt kiadásra vagy, hogy mit és hol szeretnénk megvásárolni. Ha tisztában vagyunk azzal, mennyi pénzre lehet szükségünk, akkor be kell menni egy bankfiókba, ahol megállapítják, megfelelünk-e a hitelbírálat feltételeinek. Ha minden rendben van, akkor a hitelösszeg és a futamidő meghatározása, valamint a szerződéskötés után átutalják az engedélyezett összeget. Nem mindegy azonban, hogy milyen gyors az átfutási idő. Az OTP Bank például vállalja, hogy a szerződéskötéstől számított egy órán belül folyósítja az engedélyezett kölcsönt. Ha ez mégsem történik meg, akkor a magyar pénzügyi szolgáltatói piacon egyedülálló módon,  10 ezer forintos vásárlási utalvánnyal kárpótolja az ügyfelet.   Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bármiféle hitelfelvétel előtt alaposan tájékozódjunk! A
THM mellett érdemes mérlegelni például azt, hogy
mennyi idő alatt jut hozzá az ügyfél a kölcsönhöz, hol történhet a szerződéskötés,
mekkorák a hitelhez kapcsolódó egyszeri költségek, illetve hogy
havonta várhatóan mekkora terhet jelent a törlesztő részlet teljesítése. Az igénylés feltételrendszere is döntő lehet. Ha nagyon sok kritériumnak kell megfelelni, akkor csökkenhet az esély, hogy megkapjuk az igényelt összeget.  
Az ajánlatok közötti böngészgetésben személyi hitel kalkulátorunk nyújt segítséget!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 
Folyószámlahitel
  Bármikor, bárki igényelheti a számlavezető bankjánál.
A hitelkeret összegét alapvetően a számlára érkező rendszeres jövedelem, valamint a bank által elvégzett hitelbírálat eredménye határozza meg. Szerződéskötésre az OTP Banknál akár jövedelem hiányában is sor kerülhet. Ilyen esetben a hitelkeret a feltételek jövőbeni teljesülésekor aktiválódik a számlán. A hitelkeret erejéig a bank akkor is teljesíti az átutalásokat, engedélyezi a kártyahasználatot, a készpénzfelvételt, ha egyenlegünk már nem nyújt erre fedezetet. Ha jóváírás érkezik a számlára, az automatikusan törleszti a hitelt. A visszafizetett összeget aztán ismét használhatjuk, ha szükségünk van rá. A folyószámlahitel tehát afféle biztonsági tartalékként is felfogható. Amíg nem használjuk, nincs költsége és értelemszerűen kamatot sem fizetünk utána.  
Hitelkártya   Bármelyik bankfiókban igénylehető.
A bank jövedelmi helyzetünknek megfelelően ad egy meghatározott hitelkeretet, amelyet utána szabadon felhasználhatunk. A hitelkártya általában vásárlásra jó. Végszükség esetén készpénzfelvételre is alkalmas. Ha okosan használjuk, jól járunk vele, hiszen egy előre meghatározott ideig ingyen használhatjuk a bank pénzét. Ha az aktuális elszámolási időszak türelmi idejének végéig visszafizetjük az összes kártyás vásárlásból eredő tartozásunkat, a bank nem számít fel kamatot (amennyiben az előző elszámolási időszak költései is kamatmentesek voltak). Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor részletekben is fizethetünk. A hitelkártya másik nagy előnye, hogy
gyakorta kapcsolódik hozzá banki hűségprogram, melynek során az éves forgalom után
1-4 százalékot visszakapunk vásárlásaink összegéből.  
Hogy melyik banknál milyen kedvezményekben részesülhetsz, azt hitelkártya kalkulátorunkkal nézheted meg!
1
 
Áruvásárlási és szolgáltatási gyorskölcsön   Ha már biztosan tudjuk, milyen terméket szeretnénk megvenni, általában az áruvásárlási gyorskölcsön a legjobb megoldás.
Előnye, hogy nem kell bemenni a bankfiókba, a vásárlás helyszínén is kérhetjük. Ilyenkor nem készpénzt kapunk, hanem magát az áhított árucikket.
A kölcsönt, általában gyorsan, egyszerűen igényelhetjük: a kitöltött igénylőlap adatai alapján, perceken belül megtudhatjuk, milyen feltételekkel és dokumentumok benyújtásával juthatunk hozzá a kölcsönhöz. Érdemes alaposan körülnézni, mert áruvásárlási gyorskölcsönt
sokszor 0 százalékos THM-el is fel tudunk venni, amikor is banki költségek felszámítása nélkül vásárolhatjuk meg a terméket.  
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés