Váratlanul pénzre van szükséged? Így szerezhetsz!

Váratlanul pénzre van szükséged? Így szerezhetsz!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-06-10 Frissítve: 2016-08-02
 

Alig akad olyan ember Magyarországon, aki ne került volna átmeneti pénzzavarba. Egy váratlan utazás, egy sürgős műtét vagy egy halaszthatatlan lakásfelújítás mind-mind felboríthatja a családi kasszát. Ilyen esetben a legtöbben rokonaiktól kérnek kölcsön, ám ha ez nem segít, irány a zaci. Pedig ennél akad jobb és sok esetben olcsóbb megoldás is: a személyi kölcsön. Utánajártunk, melyik jobb: ez vagy a záloghitel?

Délelőtt besétált a bankba egy idősebb úriember. A
személyi kölcsönünk után érdeklődött. Miután tetszett neki az ajánlatunk, ott helyben megcsináltuk a papírmunkát és hamarosan át is utaltuk a számlájára a pénzt. Legnagyobb meglepetésünkre délután ismét felkeresett bennünket, hogy büszkén megmutathassa vadonatúj autóját – mesél egy meglepő személyi kölcsönnel kapcsolatos történetet az egyik pénzintézet ügyintézője. Ez a történet azonban még a hétköznapibbak közé tartozik. Banki dolgozókkal beszélve a vadászkalandtól kezdve a váratlan esküvőn át egészen az összes drága magyar étterem „végigevéséig” számtalan meghökkentő indokkal találkoztunk, mikor arra a kérdésre kerestünk választ: mégis mire szoktak személyi kölcsönt felvenni a magyarok?   A legtöbben persze egészen hétköznapi magyarázatot adnak erre a kérdésre: nyaralásra, egészségügyi kezelésre, hitelkiváltásra, külföldi tanulmányaik finanszírozására költik a felvett pénzt. Érthető indokok ezek, hiszen mögöttük általában olyan élethelyzet rejlik, amikor váratlanul, ámde annál sürgősebben szükség van egy kisebb-nagyobb (általában egymillió forint alatti) összegre, amit a családi költségvetésből nem lehet előteremteni. Dr. Rajmonné Veres Ibolya szerint ilyen helyzetekre is jó megoldás lehet a személyi kölcsön. Az OTP Bank igazgatója elmondta, hogy ezzel a hiteltípussal könnyen, gyors átfutással, ingatlanfedezet nélkül juthat pénzhez az igénylő, amelyet ráadásul arra költ, amire akar. A konstrukció előnye az is, hogy átlátható árazású, így az ügyfél pontosan tudja, milyen feltételekkel és mennyit kell visszafizetnie.   A tájékozott olvasónak a fentiek alapján feltűnhet, hogy egy másik hiteltípus, a zálogházakban felvehető záloghitel is pontosan ugyanezeket tudja. Ha pénzzavarba kerül az ember csak bead egy értékes vagyontárgyat, majd annak fejében könnyen, gyorsan pénzhez jut. A két megoldás között azonban számos különbség látható! Lássuk, melyek ezek:

  1. Hitelösszeg: Személyi kölcsön esetén pontosan akkora összeget igényelhetünk, amekkorára szükségünk van (ez általában 100.000 Ft – 5.000.000 Ft között mozog), míg záloghitel esetén a meglévő értékeinktől, az aktuális nemesfémárfolyamtól és a becsüstől függ, mennyit kapunk.
  2. Futamidő: A személyi kölcsönök esetében általában évekről beszélhetünk, magasabb összeg esetén akár 5-7 év is lehet. Záloghitel esetében a futamidő általában 45 nap, de legfeljebb 100 nap.
  3. Költségek: Személyi kölcsön esetén szerződésben rögzített kamatot kell fizetnünk. Nagy segítség lehet azonban, ha utánanézünk az éppen futó akcióknak, mert azokkal tovább csökkenthetőek a személyi kölcsön költségei. (Az OTP Banknál 2014 június 13-ig például most 24,69 illetve 23,49 százalékos THM mellett is kaphatunk személyi kölcsönt!) Kevesen tudják viszont, hogy a záloghitel sem „ingyen van”. A kezelési költségek, a hitel után felszámolt kamat pedig 15 és 40 százalék között is lehet. Így a THM záloghitel esetében átlagosan 40-42 százalék között változik.
  4. Igénylés: A Zaciban egyszerű a helyzet. Beviszem a zálogtárgyat, megbecsülik annak értékét és ez alapján megkapjuk az összeget (záloghitelt). A személyi kölcsönök esetében a zálogházakhoz hasonlóan – ha jól választ pénzintézetet – nagy eséllyel számíthat rá, hogy „átmegy a szűrőn”, és a papírmunkával sem kell már órákat vesződni.
  5. Adminisztráció: Elsőre úgy tűnik, hogy itt a zálogház javára billen a mérleg, ám ma már a személyi kölcsön igényléséhez sem kell számtalan dokumentumot kitöltenünk – főleg abban az esetben, ha már banki ügyfelek vagyunk.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Egy egyszerű példa 300 000 forint igénylése esetén:

  • Ha személyi kölcsönt veszünk fel, akkor két éves futamidővel számolva havi kb. 15 000 forintot kell visszafizetnünk.
  • Ha zálogházba megyünk, akkor kapjuk meg ezt az összeget, ha van egy félkilós aranyláncunk vagy értékes porcelán étkészletünk.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés