Vékony jégen táncolunk

Vékony jégen táncolunk
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-09-08 Frissítve: 2018-09-07
 

A szörnyű genovai hídomlás után világossá vált, hogy már körülbelül 6 éve tudott a városi tanács a híd rossz állapotáról, mégsem történt olyan beavatkozás, mely emberek tucatjainak életét menthette volna meg. A híd összedőlt, de a felelősök a sötétben bujkálnak. Az Alapblogon olvashatjuk a részleteket.

Döbbenetes eseményeknek lehettek szemtanúi, akik látták a genovai hídnál bekövetkezett tragédiát. A híd alatt nemcsak ipartelepek, egy patak meg vasúti vágányok voltak, hanem lakóházakat is veszélyeztetett a híd összedőlése. Azóta ezek a házak már üresen állnak, mivel kitelepítették onnan az embereket. Ha a híd alatt fekvő 4-5 emeletes házakra is rádőlt volna a híd, akkor még több emberáldozatot is követelhetett volna a tragédia.

Így is több mint 40 ember halt meg teljesen váratlanul, nagyon rövid idő alatt, köztük komplett családok, baráti társaságok. felmerül a kérdés, hogy egy fejlett európai nagyvárosban hogyan fordulhat elő ilyen szörnyűség. Tudatosan nem tettek semmit a döntéshozók, hogy ez a tragédia elkerülhető legyen, ami komoly morális kérdés. Nem bontották le a hidat, és építettek helyette újat, csupán azért, mert az többe került volna. Az ehhez hasonló gondolkodás nemcsak a híddal kapcsolatban okozott problémát, hanem többek közt a tavaly leégett londoni toronyházra, még több politikai eseményre is. A teljes cikkért olvasd el Comment „Csapdában” című bejegyzését az Alapblogon!

Hirdetés
Hirdetés