Változó lakástámogatások – több (tíz)milliót nyerhetsz a jó időzítéssel! (videó)

Változó lakástámogatások – több (tíz)milliót nyerhetsz a jó időzítéssel! (videó)
Hirdetés
Hirdetés

Videó2023-07-06 Frissítve: 2023-07-07
 

2024-től a CSOK nem lesz elérhető 5000 főnél több lakossal rendelkező településen. Ez önmagában – a család helyzetétől függően – 600 ezer forinttól 10 millió forintig terjedő veszteséget jelent. Ha elveszik a CSOK lehetőség, akkor megszűnik továbbá a CSOK-hitel, az illetékmentesség és (új lakásoknál) az ÁFA visszafizetési kedvezmény is. A Babaváró hitel a házaspár hölgy tagjának 30 éves koráig lesz csak elérhető 2024-től (a mai 40 éves korhatárral szemben). Mindez együttesen több millió, esetenként több tízmillió forinttal növeli meg a lakásvásárlás teljes költségét.

Korábbi írásunkban beszámoltunk a kormány által bejelentett brutális változásokról, az elérhető támogatások és kedvezményes hitelek jelenlegi és jövőbeli alakulásáról. Legújabb videónkban röviden összefoglaljuk ezeket, majd egy konkrét család példáján járjuk körül a számokat.

Lesz aki a 2023-as igényléssel jár majd jobban, valakinek viszont éppen a 2024-es lakáscélok megvalósítása jövedelmezőbb. Az viszont biztos, hogy egyáltalán nem mindegy, mennyit lehet megspórolni, vagy éppen bukni.

A jó döntéshez elengedhetetlen részletekért nézd meg a videót!

Kalkulálj
Kalkulátorunkkal villámgyorsan ellenőrizheted, hogy számodra mikor lenne előnyös meglépni a lakásterveket.

Változó lakástámogatások
idén, vagy 2024-ben
jársz jobban

lakásvásárlással?

Több millió forint a tét!


Ft
Ft
Ft
Bankmonitor
2024-ben
0 Ft
ennyivel több támogatást és támogatott hitelt érhetsz el.

ÉS

0 Ft
ennyivel kevesebb lehet az ingatlanvásárlásod összköltsége,
mint 2023-ban.
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra!
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra, szakértőnk pedig keresni fog a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
elküldtük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Megadott adataid alapján 2023-ban és 2024-ben is azonos összegű támogatásra és támogatott hitelre leszel jogosult, így előreláthatólag az ingatlanvásárlásod teljes költsége ugyanannyi lesz mindkét évben.

Megadott adatait alapján 2023-ban és 2024-ben sem leszel jogosult támogatásra és támogatott hitelre, így előreláthatólag ingatlanvásárlásod teljes költsége ugyanannyi lesz.
Ha bármi kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hirdetés
Hirdetés